Επιτροπή Δημογραφικού: Ανησυχητικά τα δημογραφικά στοιχεία

Κοινοποίησε αυτό το άρθρο

Η Ad Hoc Κοινοβουλευτική Επιτροπή για τη Μελέτη του Δημογραφικού Προβλήματος συνεδρίασε την Τρίτη 7.9.21, με κύριο θέμα συζήτησης την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος και τους τρόπους αντιμετώπισης της υπογεννητικότητας.

Μεταξύ άλλων ειπώθηκαν τα ακόλουθα:

Λίνος Παπαγιάννης – Πρόεδρος Επιτροπής Δημογραφικού και βουλευτής ΕΛΑΜ:

  • Αν η κατάσταση συνεχίσει ως έχει οι Κύπριοι πολίτες θα γίνουν μειονότητα στο νησί.
  • Ο αριθμός των γεννήσεων παιδιών από αλλοδαπές μητέρες έχει αυξηθεί δραματικά.
  • Αναμένουμε από την κυβέρνηση να μας ενημερώσει για υφιστάμενες και αναμενόμενες δράσεις που να αντιμετωπίζουν τα εν λόγω προβλήματα.

Πρόδρομος Αλαμπρίτης – Αναπληρωτής Πρόεδρος Επιτροπής Δημογραφικού και βουλευτής ΔΗΣΥ:

  • Βάσει στατιστικών στοιχείων το ποσοστό των ατόμων άνω των 65 έχει ξεπεράσει το ποσοστό των ατόμων κάτω των 14.
  • Για την επίλυση του προβλήματος της υπογεννητικότητας προωθούνται μια σειρά από μέτρα όπως η αύξηση της άδειας μητρότητας, η δημιουργία κέντρων φροντίδας παιδιών και τα ολοήμερα γυμνάσια.

Δείτε Περισσότερα

Αποφάσεις Ολομέλειας

Πόθεν έσχες, προϋπ. €351.3 εκ., προαγωγές δημοσίου, Ταμείο Αλληλεγγύης και επίδομα τέκνου

Η Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας στις 11/07/2024, υπερψήφισε τις προτάσεις νόμου για το πόθεν έσχες, τον συμπληρωματικό προϋπολογισμό ύψους €351.3 εκ., τη μείωση της βαρύτητας του κριτηρίου της ετήσιας υπηρεσιακής έκθεσης για προαγωγές στη δημόσια υπηρεσία, τις προτάσεις νόμου για ρυθμίσεις στο Ταμείο Αλληλεγγύης για τους κουρεμένους και την αύξηση του

Εσωτερικών

Αντιδράσεις στη Βουλή από Προέδρους ΕΟΑ για διάταγμα ΥΠΕΣ για πολεοδομικές άδειες

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εσωτερικών, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας στις 11/07/2024, συζήτησε το ακόλουθο θέμα: Εκχώρηση πολεοδομικών εξουσιών και αρμοδιοτήτων στους ΕΟΑ Η Επιτροπή συζήτησε το πιο πάνω θέμα μέσω του οποίου εξετάστηκε η εκχώρηση πολεοδομικών εξουσιών και αρμοδιοτήτων του Υπουργού Εσωτερικών στους Επαρχιακούς Οργανισμούς Αυτοδιοίκησης δυνάμει διατάγματος. Αντιδράσεις στη Βουλή από Προέδρους ΕΟΑ για διάταγμα