Επιτροπή Δημογραφικού: Ανησυχητικά τα δημογραφικά στοιχεία

Κοινοποίησε αυτό το άρθρο

Η Ad Hoc Κοινοβουλευτική Επιτροπή για τη Μελέτη του Δημογραφικού Προβλήματος συνεδρίασε την Τρίτη 7.9.21, με κύριο θέμα συζήτησης την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος και τους τρόπους αντιμετώπισης της υπογεννητικότητας.

Μεταξύ άλλων ειπώθηκαν τα ακόλουθα:

Λίνος Παπαγιάννης – Πρόεδρος Επιτροπής Δημογραφικού και βουλευτής ΕΛΑΜ:

  • Αν η κατάσταση συνεχίσει ως έχει οι Κύπριοι πολίτες θα γίνουν μειονότητα στο νησί.
  • Ο αριθμός των γεννήσεων παιδιών από αλλοδαπές μητέρες έχει αυξηθεί δραματικά.
  • Αναμένουμε από την κυβέρνηση να μας ενημερώσει για υφιστάμενες και αναμενόμενες δράσεις που να αντιμετωπίζουν τα εν λόγω προβλήματα.

Πρόδρομος Αλαμπρίτης – Αναπληρωτής Πρόεδρος Επιτροπής Δημογραφικού και βουλευτής ΔΗΣΥ:

  • Βάσει στατιστικών στοιχείων το ποσοστό των ατόμων άνω των 65 έχει ξεπεράσει το ποσοστό των ατόμων κάτω των 14.
  • Για την επίλυση του προβλήματος της υπογεννητικότητας προωθούνται μια σειρά από μέτρα όπως η αύξηση της άδειας μητρότητας, η δημιουργία κέντρων φροντίδας παιδιών και τα ολοήμερα γυμνάσια.

Δείτε Περισσότερα

Παιδείας

Εξαιρετικής σημασίας οι εστίες για το Πανεπιστήμιο Κύπρου, αυξημένος κατά 1 εκατ. ο προϋπολογισμός του ΟΝΕΚ

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παιδείας και Πολιτισμού, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας στις 21/02/2024, εξέτασε τα ακόλουθα σχέδια νόμου: Ο περί Προϋπολογισμού του Πανεπιστημίου Κύπρου του 2024 Νόμος του 2024 Η Επιτροπή εξέτασε το πιο πάνω νομοσχέδιο σκοπός του οποίου είναι η έγκριση πληρωμής από το Ταμείο του Πανεπιστημίου Κύπρου ποσού ύψους €188.450.000 για τη χρήση

Νομικών

Εκσυγχρονισμός και υπερπληθυσμός μεταξύ των προτεραιοτήτων του Αν. Διευθ. Φυλακών

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Νομικών, Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας στις 21/02/2024, πραγματοποίησε επίσκεψη στο Τμήμα Φυλακών. Εκσυγχρονισμός και υπερπληθυσμός μεταξύ των προτεραιοτήτων του Αν. Διευθ. Φυλακών Τους τρεις πυλώνες των προτεραιοτήτων του παρουσίασε ο νέος Αναπληρωτής Διευθυντής των Κεντρικών Φυλακών, Χάρης Φιλιππίδης, σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, μετά από επίσκεψη της