Καταγγελίες για στρέβλωσης ανταγωνισμού από ασφαλιστικές εταιρείες, προωθείται καλύψη κόστους φωτοβολταϊκών από Ταμείο ΑΠΕ

Κοινοποίησε αυτό το άρθρο

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας στις 23/01/2024, συζήτησε το ακόλουθο θέμα: 

Καταγγελίες στη Βουλή για στρέβλωση ανταγωνισμού από ασφαλιστικές εταιρείες 

Καταγγελίες για φαινόμενα προμήθειας ανταλλακτικών οχημάτων από ασφαλιστικές εταιρείες, καθώς και για εξαίρεση των ασφαλιστικών εταιρειών από την επιβολή ΦΠΑ, τέθηκαν μεταξύ άλλων στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εμπορίου, η οποία εξέτασε θέμα πιθανής στρέβλωσης του ανταγωνισμού στον κλάδο ασφάλισης αυτοκινήτων, έπειτα από εισήγηση των Βουλευτών Ανδρέα Πασιουρτίδη και Κυριάκου Χατζηγιάννη. 

Τις καταγγελίες έθεσε με επιστολή της ενώπιον της Επιτροπής η Παγκύπρια Συντεχνία Ισιωτών Βαφέων Αυτοκινήτων, σημειώνοντας ότι, σε περίπτωση φθοράς από αυτοκινητιστικό ατύχημα «οι ασφαλιστικές εταιρείες παρεμβαίνουν στην επιλογή και προμήθεια ανταλλακτικών, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν στην επιδιόρθωση του οχήματος, καθορίζοντας την κατώτερη τιμή της αγοράς, ανεξάρτητα από την ποιότητα του εξαρτήματος». 

Η συντεχνία ανέφερε, ακόμα, ότι γίνεται «πρόσληψη εσωτερικών εκτιμητών από τις ασφαλιστικές εταιρείες, χωρίς να είναι δεόντως πιστοποιημένοι», επισημαίνοντας ότι «ο εξωτερικός εκτιμητής είναι αμερόληπτος, ενώ ο εσωτερικός εκτιμητής εξυπηρετεί αποκλειστικά τα συμφέροντα της ασφαλιστικής εταιρείας». 

Κατήγγειλε, επίσης, ότι «οι ασφαλιστικές εταιρείες εξαιρούνται από το ΦΠΑ, δηλαδή έχουν τη δυνατότητα να πληρώνουν βάσει εκτίμησης χωρίς τιμολόγιο», κάτι που το εκμεταλλεύονται, σύμφωνα με τη συντεχνία, τόσο οι ασφαλιστικές εταιρείες, όσο και συνεργεία που διεξάγουν αδήλωτη εργασία. 

Οι εκπρόσωποι της συντεχνίας ανέφεραν στις παρεμβάσεις τους στην Επιτροπή ότι οι ασφαλιστικές εταιρείες απαγορεύεται να διεξάγουν άλλες εργασίες, πέρα από τις ασφαλιστικές και ότι κανένας ασφαλιστής δεν έχει το δικαίωμα να γίνει προμηθευτής ανταλλακτικών, προσθέτοντας ότι έχουν γίνει καταγγελίες στην εποπτική αρχή και στον Έφορο Ασφαλιστικών Εταιρειών, όμως δεν είχαν ανταπόκριση. 

Τις καταγγελίες αντέκρουσε κατά την τοποθέτησή του ο εκπρόσωπος του Συνδέσμου Ασφαλιστικών Εταιρειών, αναφέροντας ότι, σύμφωνα με την εποπτική αρχή, δεν απαγορεύεται η αγορά υλικού για επιδιόρθωση οχήματος από την ασφαλιστική εταιρεία. Έθεσε επίσης το ερώτημα γιατί να μην είναι νόμιμη η διαδικασία αυτή, εφόσον η εταιρία μπορεί να εξασφαλίσει ακριβώς το εξάρτημα που είναι απαραίτητο, από τον ίδιο προμηθευτή, σε καλύτερη τιμή. 

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής, Βουλευτής ΔΗΣΥ, Κυριάκος Χατζηγιάννη, ζήτησε να ενημερωθούν όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους, ώστε να διεξαχθούν έλεγχοι και να διερευνηθούν τα όσα τέθηκαν κατά τη συνεδρίαση.  

Εξάλλου, η εκπρόσωπος της Επιτροπής Προστασίας του Ανταγωνισμού (ΕΠΑ), ανέφερε ότι βρίσκεται ήδη ενώπιόν της μία καταγγελία υπό διερεύνηση, ενώ εξέφρασε έντονο ενδιαφέρον για τα θέματα που εξέτασε η Επιτροπή, σημειώνοντας ότι θα διερευνηθεί αν υπεισέρχονται στον ανταγωνισμό. 

«Διαπιστώσαμε προβλήματα στα οποία όντως ο ανταγωνισμός στρεβλώνεται», ανέφερε ο κ. Χατζηγιάννη σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρίαση, προσθέτοντας ότι «το θύμα της όλης υπόθεσης είναι ο καταναλωτής, αυτός ο οποίος οδηγεί και εμπλέκεται σε ένα ατύχημα και πολύ δύσκολο είναι να βρει το δίκιο του». Πρόσθεσε ότι ενώπιον της Επιτροπής αναφέρθηκε πως ασφαλιστικές εταιρείες εμπορεύονται οι ίδιες ανταλλακτικά οχημάτων και ότι κατ’ επέκταση εισέρχονται εντός πλαισίου αρμοδιότητας των επιδιορθωτών, κάτι με το οποίο δεν συμφωνούν, όπως είπε. 

Σημείωσε, ακόμα, ότι έχει αδυνατίσει ο εποπτικός έλεγχος και ότι «υπάρχει κενό στην ερμηνεία της νομοθεσίας, για το κατά πόσο απαγορεύεται ή επιτρέπεται η εμπορία ανταλλακτικών από τις ασφαλιστικές εταιρείες», σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν από την εποπτική αρχή των ασφαλιστικών εταιρειών. «Θα ζητήσουμε γνωμάτευση από τη Νομική Υπηρεσία και αν κριθεί η αναγκαίο θα πρέπει να επέμβουμε με νομοθετική ρύθμιση», πρόσθεσε ο κ. Χατζηγιάννη. 

«Οι δύο αυτές αρχές, η μία για τον ανταγωνισμό και η άλλη για στις ασφαλιστικές εταιρείες, θα πρέπει να λογοδοτήσουν στο κοινοβούλιο και να παρουσιάσουν τα αποτελέσματα των ελέγχων τους», είπε ο ίδιος, απαντώντας αργότερα σε ερώτηση για τα επόμενα βήματα. 

Ως μία ακόμα «στρέβλωση του ανταγωνισμού» ανέδειξε ο Πρόεδρος της Επιτροπής την αγορά και πώληση ανταλλακτικών από πλευράς των ασφαλιστικών εταιρειών, που δεν επιβαρύνονται του συνολικού ΦΠΑ του 19%. «Μπορεί να αγοράσεις την ίδια στιγμή ανταλλακτικό από ένα συνεργείο και θα σου χρεωθεί 19% ΦΠΑ, μπορεί να το αγοράσεις μέσα από μια ασφαλιστική εταιρεία και δεν θα σου χρεωθεί το 19%, παρά μόνο κάτι ελάχιστο», ανέφερε ο κ. Χατζηγιάννη. 

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, είπε ότι το θέμα μένει ανοιχτό και ότι οι συντελεστές της αγοράς θα πρέπει να συζητήσουν μεταξύ τους και να καταλήξουν για τα θέματα αυτά, αναφέροντας ότι στο τέλος της συνεδρίασης υπήρξε αποδοχή από όλες τις πλευρές ότι υπάρχει περιθώριο συζητήσεων για να συγκλίνουν. 

Την πεποίθηση ότι υπάρχει διάθεση από όλες τις πλευρές να καθήσουν στο τραπέζι και να βρεθεί η σωστή πρακτική λειτουργίας αυτού του τομέα, εξέφρασε και ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ και ο δεύτερος εκ των εισηγητών του θέματος, Ανδρέας Πασιουρτίδης. Σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους, ανέφερε ότι «κάποιες πρακτικές και κάποιες ενέργειες ασφαλιστικών εταιρειών, πιθανόν να δημιουργούσαν προβλήματα ανταγωνισμού ή να μην επέτρεπαν στους ισιωτές και βαφείς να εκτελέσουν τις εργασίες τους με τον τρόπο που προνοείται στην νομοθεσία». 

«Θέλω να πιστεύω ότι με γνώμονα το συμφέρον του καταναλωτή, ο οποίος θα πρέπει να λαμβάνει υψηλής ποιότητας εργασίες στην καλύτερη δυνατή τιμή, αλλά και για την ορθή και εύρυθμη λειτουργία του τομέα των ασφαλιστικών υπηρεσιών, θα βρεθούν εκείνες οι συγκλίσεις, για να μην αναγκαστούμε να επαναφέρουμε το θέμα», πρόσθεσε ο κ. Πασιουρτίδης. 

Συνέχισε, λέγοντας ότι «θα πρέπει και αρμόδιοι φορείς, που είναι η Επιτροπή Προστασίας Ανταγωνισμού και ο Έφορος Ελέγχου Ασφαλιστικών Εταιρειών, να σιγουρευτούν ότι θα εφαρμόζονται οι νομοθεσίες και δεν θα προκαλούνται προβλήματα ούτε στον ανταγωνισμό ούτε στις ασφαλιστικές εργασίες των ασφαλιστικό τομέα στην Κύπρο». 

Απαντώντας σε ερώτηση για τις καταγγελίες που είναι υπό διερεύνηση, είπε ότι είναι ανεπίτρεπτο να μην ανταποκρίνεται η αρμόδια κρατική αρχή, έστω και αν θεωρεί ότι δεν είναι στη δική της αρμοδιότητα η έρευνα ή ότι η καταγγελία είναι ανυπόστατη. Εξήγησε ότι υπήρχε μία καταγγελία από το 2021, ότι ασφαλιστής εγγεγραμμένος είναι και ιδιοκτήτης και εταιρείας, η οποία ασχολείται με την προμήθεια και εισαγωγή ανταλλακτικών οχημάτων, σημειώνοντας ότι αυτό είναι κάτι το οποίο απαγορεύεται και ότι γι’ αυτό δεσμεύτηκε ο Έφορος να ερευνήσει το θέμα. 

Συναφείς δημοσιεύσεις στα ΜΕ: 

Stockwatch: Τα βάζουν με ασφαλιστικές οι ισιωτές αυτοκινήτων 

Επιπρόσθετα, η Επιτροπή εξέτασε τα ακόλουθα σχέδια νόμου: 

Ο περί της Λειτουργίας Ταμείου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και Εξοικονόμησης Ενέργειας (Τροποποιητικός) Νόμος του 2023 

Η Επιτροπή εξέτασε την πιο πάνω πρόταση νόμου σκοπός της οποίας είναι η τροποποίηση του περί της Λειτουργίας Ταμείου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και Εξοικονόμησης Ενέργειας Νόμου, ώστε να παρέχεται η δυνατότητα στο Ταμείο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας να εφαρμόζει σχέδια χορηγιών τα οποία προβλέπουν τη δυνατότητα επιχορήγησης από το εν λόγω ταμείο μέρους ή όλου του ποσού της επένδυσης στην οποία αφορούν και την υποχρέωση επιστροφής μέρους ή όλου του ποσού αυτού από τον λήπτη της χορηγίας προς το εν λόγω ταμείο. 

Προωθείται νομοθετική ρύθμιση για καλύψη κόστους φωτοβολταϊκών από Ταμείο ΑΠΕ 

Την τροποποίηση της νομοθεσίας για τη λειτουργία του Ταμείου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας συζήτησε η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ενέργειας, κατόπιν πρότασης των Βουλευτών του ΔΗΚΟ, Χρύση Παντελίδη και Πανίκου Λεωνίδου, προκειμένου να υπάρξει η δυνατότητα για χρηματοδότηση της εγκατάστασης φωτοβολταϊκών σε δικαιούχους του σχεδίου Φωτοβολταϊκά Για Όλους. Με τη τροποποίηση αυτή, θα μπορεί το ταμείο να καλύψει το σύνολο της επένδυσης, το οποίο θα αποπληρωθεί στη συνέχεια με δόσεις μέσω του λογαριασμού ηλεκτρικής ενέργειας. 

Όπως δήλωσε μετά τη συνεδρίαση ο Πρόεδρος της Επιτροπής και Βουλευτής του ΔΗΣΥ, Κυριάκος Χατζηγιάννη, η πρόταση που κατέθεσαν οι Βουλευτές του ΔΗΚΟ είναι μία σωστή και αναγκαία ρύθμιση, ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί το σχέδιο. «Εμείς θα την προχωρήσουμε, θα ακούσουμε και τις θέσεις της Νομικής Υπηρεσίας και, εάν και εφόσον δεν προκύπτει μέγα θέμα, μπορούμε να το προχωρήσουμε», ανέφερε. Έθεσε, όμως, τον προβληματισμό, με τον νόμο αυτό «να μην παρατραβήξει το πράγμα και πάνω στο τιμολόγιο να αρχίσει να βάζει ο καθένας χρεώσεις». 

Σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρίαση, ο Βουλευτής του ΔΗΚΟ, Χρύσης Παντελίδης, εμφανίστηκε ικανοποιημένος από το γεγονός ότι υπήρξε θετική ανταπόκριση από όλους, όπως είπε. «Ευελπιστούμε στην ταχύτερη δυνατή ολοκλήρωση της συζήτησης, έτσι ώστε να οδηγηθεί η πρόταση στην Ολομέλεια για ψήφιση», πρόσθεσε, ενώ απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, επεσήμανε πως προσβλέπει σε ψήφιση της τροποποίησης εντός Φεβρουαρίου, προκειμένου να τεθεί σε εφαρμογή ταυτόχρονα με την ολοκλήρωση και την οριστικοποίηση του σχεδίου Φωτοβολταϊκά Για όλους. 

«Ως ΔΗΚΟ κρίνουμε ότι η μείωση του κόστους της ηλεκτρικής ενέργειας είναι θεμελιώδης στόχος, ο οποίος θα εξυπηρετήσει και την κυπριακή οικονομία και την κυπριακή κοινωνία και για την επίτευξη αυτού του στόχου εργαζόμαστε μεθοδικά, εργαζόμαστε με υπευθυνότητα εργαζόμαστε με αφοσίωση», δήλωσε ο κ. Παντελίδης, ως ένας εκ των εισηγητών της πρότασης. 

Εξήγησε ότι «σκοπός της τροποποίησης είναι να καταστεί εφικτή η εφαρμογή του πρωτοποριακού σχεδίου Φωτοβολταϊκά Για Όλους, το οποίο θα οδηγήσει σε μία σημαντική μείωση του κόστους της ηλεκτρικής ενέργειας για τα νοικοκυριά». 

Σε ερώτηση σχετικά με το ποιες ακριβώς είναι οι τροποποιήσεις που προτείνονται, ο κ. Παντελίδης απάντησε ότι όταν ετοιμάστηκε και ψηφίστηκε ο νόμος που αφορά το ταμείο για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, δεν υπήρχε στον ορίζοντα ένα σχέδιο όπως το Φωτοβολταϊκά Για Όλους, το οποίο λέει ότι το ταμείο θα πληρώνει την εγκατάσταση ενός φωτοβολταϊκού σε ένα νοικοκυριό και ακολούθως θα εισπράττει πίσω αυτά τα λεφτά με δόσεις στον λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος. 

«Αυτή τη διαδικασία δεν την προέβλεπε ο νόμος και με την τροποποίηση που κάνουμε δίνουμε ακριβώς αυτή τη δυνατότητα, δηλαδή το ταμείο να πληρώνει εξ ολοκλήρου την επένδυση και να μπορεί να εισπράττει πίσω τα χρήματα μέσω του λογαριασμού ηλεκτρικού ρεύματος σε δόσεις που θα συμφωνηθούν από τους καταναλωτές», πρόσθεσε. 

Όσον αφορά την προώθηση του σχεδίου, σημείωσε ότι έχει αρχίσει η δημόσια διαβούλευση με όλους τους εμπλεκόμενους και ότι είναι αναρτημένο και στο διαδίκτυο, αλλά για να αρχίσει το ταμείο να δίνει αυτά τα χρήματα και ακολούθως να τα εισπράττει χρειάζεται να γίνει η προτεινόμενη τροποποίηση. «Ευελπιστώ ότι εντός Φεβρουαρίου θα οδηγηθεί στην Ολομέλεια και έτσι ταυτόχρονα με την ολοκλήρωση του σχεδίου και την οριστικοποίησή του θα μπορεί να αρχίσει και η εφαρμογή», είπε. 

Απαντώντας σε ερώτηση αν το ποσό του λογαριασμού μαζί με τη δόση θα είναι χαμηλότερο ή ψηλότερο από αυτό που είναι τώρα, είπε ότι ο σκοπός είναι ο λογαριασμός να είναι χαμηλότερος από αυτόν που είναι τώρα, ακόμα και μαζί με τη δόση, επισημαίνοντας ότι χωρίς τη δόση θα είναι ακόμα χαμηλότερος. 

Ο περί Ρυθμίσεως Μαρίνων (Τροποποιητικός) Νόμος του 2023 

Η Επιτροπή εξέτασε την πιο πάνω πρόταση νόμου σκοπός της οποίας είναι η τροποποίηση του περί Ρυθμίσεως Μαρίνων Νόμου, ώστε να εκσυγχρονιστούν οι διατάξεις του και να ρυθμιστούν ορισμένα θέματα τα οποία χρήζουν καθορισμού για σκοπούς ομαλής λειτουργίας και διευκόλυνσης της χρήσης των μαρίνων. 

Σε αναζήτηση Υπουργείου που θα αναλάβει την ευθύνη για τις μαρίνες στην Κύπρο  

Τη δυσαρέσκειά του εξέφρασε ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εμπορίου, για το γεγονός ότι δεν εξέφρασε κανένα από τα τέσσερα υπουργεία και υφυπουργεία που κλήθηκαν στη συνεδρίαση, την πρόθεση να θέσει υπό την εποπτεία του τις μαρίνες που βρίσκονται στην Κυπριακή Δημοκρατία. Ο κ. Χατζηγιάννη ανέφερε σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρίαση, ότι η Επιτροπή διεξήγαγε σήμερα κατ’ άρθρο συζήτηση επί της πρότασης νόμου, η οποία, όπως είπε, σκοπεί στο να εκσυγχρονίσει ευρύτερα τον τρόπο λειτουργίας των μαρίνων. 

Ο κ. Χατζηγιάννη σημείωσε ότι στις μαρίνες «έχουν γίνει δισεκατομμύρια επενδύσεων και αντιλαμβάνεστε θα πρέπει να λειτουργούν ως σημεία που έχουν να κάμουν με πολλές διαστάσεις, και με τον τουρισμό, και ως σημεία ελεγχόμενης εισόδου και εξόδου εντός της Δημοκρατίας, και ως εκ τούτου η ρύθμιση η οποία υπήρχε στο παρελθόν, δεν αρκεί, δεν ικανοποιεί της απαιτήσεις της σύγχρονης λειτουργίας ενός κράτους όπως της Κυπριακής Δημοκρατίας, με πάμπολες υποχρεώσεις». Συνέχισε λέγοντας ότι είναι «απαράδεκτο να υπάρχουν τέσσερα Υπουργεία και να αναζητείται ένα Υπουργείο να αναλάβει την ευθύνη και όλοι να λένε όχι». 

«Εάν τα Υπουργεία δε συμφωνούν, να βάλουμε μία ανακοίνωση στον τύπο που να αναζητούμενες ενδιαφέρον από πλευράς διαφόρων άλλων υπηρεσιών και, αν δεν καταστεί αυτό εφικτό, να δούμε αν χρειάζεται παρεμβολή από άλλα κράτη», σημείωσε, διευκρινίζοντας τον ειρωνικό τόνο του σχολίου του. Απαντώντας σε ερώτηση αν θα μπορούσε να νομοθετηθεί από πλευράς Βουλής αυτό το θέμα, είπε ότι η Επιτροπή να μην το προκαθορίσει, καθώς θέλει να υπάρξει συμφωνία από τις αρμόδιες αρχές.  

Ο περί Προϋπολογισμού του Κυπριακού Οργανισμού Σήμανσης Αντικειμένων από Πολύτιμα Μέταλλα του 2024 Νόμος του 2023 

Η Επιτροπή εξέτασε το πιο πάνω νομοσχέδιο σκοπός του οποίου είναι η έγκριση πληρωμής από το Ταμείο του Κυπριακού Οργανισμού Σήμανσης Αντικειμένων από Πολύτιμα Μέταλλα ποσού ύψους €806.744 για τη χρήση του έτους που λήγει την 31η Δεκεμβρίου 2024. 

Η Επιτροπή προχώρησε στο στάδιο της διαβούλευσης επί τροπολογιών βουλευτών και αναμένεται να επανεξετάσει το νομοσχέδιο σε επόμενη συνεδρία.  

Στην Βουλή η εξαγορά Ελληνικής από Eurobank 

Την εγγραφή του θέματος της προτεινόμενης εξαγοράς της πλειοψηφίας του μετοχικού κεφαλαίου της Ελληνικής Τράπεζας Δημόσια Λτδ από την Eurobank A.E και της συνακόλουθης συγχώνευση της Eurobank Cyprus Ltd και της Ελληνικής Τράπεζας Δημόσια Λτδ, ενέγραψε για αυτεπάγγελτη εξέταση η  Κοινοβουλευτική Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, μετά από εισήγηση του βουλευτή της ΔΗΠΑ, Μιχάλη Γιακουμή. 

Διαβάστε περισσότερα εδώ:  

Stockwatch: Στην Βουλή η εξαγορά Ελληνικής από Eurobank 

Nomoplatform-ΚΥΠΕ 

Δείτε Περισσότερα

Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Διάσταση απόψεων ΥΠΑΜ-ΥΠΟΙΚ για γυναίκες υπαξιωματικούς, ανάγκη αναθεώρησης ύψους ΕΕΕ, 800 διαζύγια τον χρόνο στην Κύπρο

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Ίσων Ευκαιριών μεταξύ Ανδρών και Γυναικών, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας στις 26/02/2024, συζήτησε τα ακόλουθα θέματα: Διάσταση απόψεων ΥΠΑΜ-ΥΠΟΙΚ στο θέμα των γυναικών υπαξιωματικών Διάσταση απόψεων μεταξύ των Υπουργείων Άμυνας και Οικονομικών ως προς το ζήτημα της άνισης μεταχείρισης και διάκρισης λόγω φύλου στην εργασία εις βάρος γυναικών

Οικονομικών

Διαφάνεια στη διαδικασία αποσπάσεων, απαλλαγή φορολόγησης εφάπαξ, €90 εκ. τα έσοδα από καζίνο και αύξηση εσόδων ΕΑΣ

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών και Προϋπολογισμού, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας στις 26/02/2024, εξέτασε τα ακόλουθα σχέδια νόμου:  Ο περί Απόσπασης Υπαλλήλων της Δημόσιας Υπηρεσίας και των Οργανισμών Δημοσίου Δικαίου (Τροποποιητικός) (Αρ.2) Νόμος του 2023 και Ο περί Απόσπασης Εργοδοτουμένων Αορίστου Χρόνου της Δημόσιας Υπηρεσίας και των Οργανισμών Δημόσιου Δικαίου (Τροποποιητικός) (Αρ.2) Νόμος του 2023