Επιτροπή Θεσμών: Στη Βουλή για εξέταση τα Pandora Papers

Κοινοποίησε αυτό το άρθρο

Τα προβλήματα που προκύπτουν αναφορικά με τις τελευταίες αποκαλύψεις των Pandora Papers και όλες τις υπόλοιπες σχετικές αναφορές των Paradise Papers, θα εξετάσει την ερχόμενη Τετάρτη, η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Θεσμών, Αξιών και Επιτρόπου Διοικήσεως, με τα μέλη της να συγκλίνουν στο γεγονός ότι θα πρέπει να ασκηθεί κοινοβουλευτικός έλεγχος επί του ζητήματος.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής κ. Δημήτρης Δημητρίου ανέφερε:

  • Μετά από ομόφωνη απόφαση της Επιτροπής Θεσμών, την επόμενη εβδομάδα θα συζητήσουμε τα προβλήματα που προκύπτουν αναφορικά με τις τελευταίες αποκαλύψεις των Pandora Papers και όλες τις υπόλοιπες σχετικές αναφορές των Paradise Papers.
  • Δεν υπάρχει πρόθεση από κανένα να αποκλειστεί ο κοινοβουλευτικός έλεγχος.
  • Δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να κληθεί και η προεδρία για να καταθέσει ενώπιον της Επιτροπής.

Ο βουλευτής του ΑΚΕΛ κ. Αντρέας Πασιουρτίδης είπε:

  • Καταφέραμε ως Επιτροπή Θεσμών να εγγράψουμε το θέμα αναφορικά με τα Pandora Papers.
  • Το θέμα έχει εγγραφεί με τρόπο που να μας επιτρέπει να εξετάσουμε ένα ευρύτερο φάσμα παρόμοιων καταγγελιών.
  • Σκοπός όλων μας είναι η διαφάνεια και η λογοδοσία.

Η βουλεύτρια των Οικολόγων κ. Αλεξάνδρα Ατταλίδου τόνισε:

  • Η Επιτροπή έχει σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.
  • Ήρθε η ώρα, το κεφάλαιο αυτό που βαραίνει την Κυπριακή Δημοκρατία να ανοίξει. Ήρθε η ώρα της λογοδοσίας.
  • Στο μικροσκόπιο πρέπει να μπουν και όλοι εκείνοι οι θεσμοί, που ενώ θα έπρεπε να είχαν ξεκινήσει διαδικασίες ελέγχου, εντούτοις δεν έπραξαν τίποτα.
  • Είναι δόκιμο, όσων τα ονόματα αναφέρονται σε αυτά τα δημοσιεύματα, να παρουσιάσουν μια πραγματική αιτιολογική αναφορά, που να εξηγεί τον λόγο συμπερίληψης του ονόματός τους στα εν λόγω δημοσιεύματα.

Δείτε Περισσότερα

Αποφάσεις Ολομέλειας

Πόθεν έσχες, προϋπ. €351.3 εκ., προαγωγές δημοσίου, Ταμείο Αλληλεγγύης και επίδομα τέκνου

Η Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας στις 11/07/2024, υπερψήφισε τις προτάσεις νόμου για το πόθεν έσχες, τον συμπληρωματικό προϋπολογισμό ύψους €351.3 εκ., τη μείωση της βαρύτητας του κριτηρίου της ετήσιας υπηρεσιακής έκθεσης για προαγωγές στη δημόσια υπηρεσία, τις προτάσεις νόμου για ρυθμίσεις στο Ταμείο Αλληλεγγύης για τους κουρεμένους και την αύξηση του

Εσωτερικών

Αντιδράσεις στη Βουλή από Προέδρους ΕΟΑ για διάταγμα ΥΠΕΣ για πολεοδομικές άδειες

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εσωτερικών, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας στις 11/07/2024, συζήτησε το ακόλουθο θέμα: Εκχώρηση πολεοδομικών εξουσιών και αρμοδιοτήτων στους ΕΟΑ Η Επιτροπή συζήτησε το πιο πάνω θέμα μέσω του οποίου εξετάστηκε η εκχώρηση πολεοδομικών εξουσιών και αρμοδιοτήτων του Υπουργού Εσωτερικών στους Επαρχιακούς Οργανισμούς Αυτοδιοίκησης δυνάμει διατάγματος. Αντιδράσεις στη Βουλή από Προέδρους ΕΟΑ για διάταγμα