Εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή

Κοινοποίησε αυτό το άρθρο

Κρατώντας πανό με συνθήματα κατά της αγοράς υπηρεσιών και ζητώντας δικαίωση στο αίτημά τους για μετατροπή τους σε υπάλληλους του Υπουργείου Παιδείας, εκπαιδευτικοί  στα απογευματινά και βραδινά προγράμματα του Υπουργείου Παιδείας προχώρησαν σήμερα σε εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή. Οι εργαζόμενοι ζητούν να καταργηθεί το καθεστώς της αγοράς υπηρεσιών στο οποίο βρίσκονται από το 2013 και να μετατραπούν σε εργαζομένους στο Υπουργείο.

Σε δηλώσεις του κατά την εκδήλωση διαμαρτυρίας, ο Σάββας Τούλουπος, Γενικός Γραμματέας της ΠΑΣΕΥ ΠΕΟ, είπε πως με αφορμή τη συζήτηση στην Επιτροπή Ελέγχου της Βουλής, μερίδα των εκπαιδευτικών στα απογευματινά και βραδινά προγράμματα του Υπουργείου Παιδείας, διαμαρτύρονται για το γεγονός ότι ο Διευθυντής των Κοινωνικών Ασφαλίσεων μετέτρεψε από το 2013 τους εργαζομένους από εργοδοτούμενους σε αυτοεργοδοτούμενους.

Σε προσφυγή τους, όπως εξήγησε ο κ. Τούλουπος, το Δικαστήριο είχε αποφασίσει πως η απόφαση του Διευθυντή των Κοινωνικών Ασφαλίσεων ήταν λανθασμένη και άκυρη. Ωστόσο, πρόσθεσε, αντί να διορθωθεί αυτή η απόφαση και να επιστρέψουν στο καθεστώς των εργοδοτουμένων, συνεχίζεται το καθεστώς της αγοράς υπηρεσιών από αυτούς και έτσι θεωρούνται αυτοεργοδοτούμενοι.

«Εμείς ζητούμε ίση μεταχείριση όλων και από τη στιγμή που υπάρχει δεδικασμένο στην υπόθεση μας, καλούμε άμεσα όπως τερματιστεί η αγορά υπηρεσιών από τα συγκεκριμένα προγράμματα και επανέλθει το καθεστώς εργοδότησης όπως ήταν, για να επιτευχθεί η ίση μεταχείριση όλων», είπε και σημείωσε πως θα συνεχίσουν την προσπάθεια για να ξαναρχίσει ο διάλογος ώστε να λυθεί το πρόβλημα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Ο ΓΓ ΟΕΚΔΥ ΣΕΚ Γιώργος Κωνσταντίνου είπε πως αυτοί οι εργαζόμενοι στερήθηκαν όλα τα εργασιακά τους δικαιώματα όταν μετατράπηκαν το 2013 σε αυτοεργοδοτούμενους με τη μορφή της αγοράς υπηρεσιών. «Ζητούμε να επανέλθει η σχέση εργοδότη-εργοδοτούμενου, να καταργηθεί η αγορά υπηρεσιών και να εφαρμοστεί η ίση μεταχείριση εργαζομένων όπως συμβαίνει όχι μόνο στον δημόσιο τομέα αλλά και στον ιδιωτικό τομέα στον τόπο μας», είπε.

Ο κ. Κωνσταντίνου είπε πως είχαν μπει σε διάλογο με το Υπουργείο Παιδείας για να λύσουν το θέμα, είχαν απαντήσει σε όλες τις ανησυχίες που είχε προβάλει το Υπουργείο για τυχόν προβλήματα από τη μετατροπή των εργαζομένων σε μισθωτούς και είχε διαπιστωθεί πως δεν δημιουργείτο κανένα πρόβλημα. Τόνισε πως υπάρχει δικαστική απόφαση που δικαιώνει τους εργαζομένους και συνεπώς θα έπρεπε να έχουν σχέση εργοδότη-εργοδοτούμενου. Δυστυχώς, συνέχισε, το κράτος δεν έχει σεβαστεί ούτε την απόφαση του Δικαστηρίου αλλά ούτε τις προσπάθειες που έγιναν για να δικαιωθεί αυτός ο κόσμος. Ανέφερε, τέλος, πως η μετατροπή τους σε εργοδοτουμένους δεν δημιουργεί οποιοδήποτε επιπλέον κόστος στο κράτος.

Πηγή – ΚΥΠΕ

Δείτε Περισσότερα

Νομικών

Αντισυνταγματικός ο έλεγχος σε Εισαγγελείς και Υπουργούς, είπε Γ. Σαββίδης στη Βουλή 

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Νομικών, Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας στις 27/09/2023, εξέτασε τα ακόλουθα σχέδια νόμου:  Ο περί της Καταθέσεως Στοιχείων και Πληροφοριών στη Βουλή των Αντιπροσώπων και στις Κοινοβουλευτικές Επιτροπές (Τροποποιητικός) (Αρ. 1) Νόμος του 2022  Η Επιτροπή εξέτασε την πιο πάνω πρόταση νόμου σκοπός της οποίας είναι η διασφάλιση

Παιδείας

Ένταση στην Επ. Παιδείας για το θέμα του σχολικού αθλητισμού, το 20% των μαθητών έχει δεχθεί μπούλινγκ

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παιδείας και Πολιτισμού, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας στις 27/09/2023, συζήτησε θέματα που αφορούν τον σχολικό αθλητισμό, την έκταση του προβλήματος του σχολικού εκφοβισμού και τις αποφάσεις του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας σε σχέση με τους σχολικούς συνοδούς.  Ένταση στην Επ. Παιδείας για το θέμα του σχολικού αθλητισμού  Ένταση δημιουργήθηκε στην Επιτροπή