Διαμαρτυρία κατά των μέτρων για παιδιά του δημοτικού έξω από τη Βουλή

Κοινοποίησε αυτό το άρθρο

Διαμαρτυρία κατά της χρήσης μάσκας στα δημοτικά σχολεία, των ελέγχων με rapid test και κατά των εμβολιασμών βρίσκεται σε εξέλιξη έξω από τη Βουλή των Αντιπροσώπων στο συνεδριακό κέντρο.

Η είσοδος στον προαύλιο χώρο του συνεδριακού κέντρου έχει αποκλειστεί με κάγκελα, ενώ στο χώρο της Βουλής βρίσκονται αστυνομικοί με αντιοχλαγωγική εξάρτηση.

Οι διαμαρτυρόμενοι,, που ανέρχονται περίπου στους 300, φωνάζουν συνθήματα όπως «κάτω από τα χέρια από τα παιδιά μας» «ψωμί παιδεία ελευθερία», «παραιτηθείτε», ενώ υπήρξαν και φωνές που ζήτησαν την παραίτηση του Προέδρου της Δημοκρατίας. Οι περισσότεροι από τους διαδηλωτές δεν φορούν προστατευτική μάσκα, ενώ στη διαμαρτυρία βρίσκονται και παιδιά του δημοτικού και του νηπιαγωγείου.

Σε πανό αναγράφονται συνθήματα όπως «Τα παιδιά μας δεν είναι πειραματόζωα», «Ναι στη Δημοκρατία, ναι στα ανθρώπινα δικαιώματα, Όχι στην νέα τάξη πραγμάτων» και «Όχι στον φασισμό της νέας τάξης πραγμάτων».

Άτομα κρατούσαν πλακάτ που ανέγραφαν συνθήματα όπως «χέρι που απλώνεται στα παιδιά μας», «παρακαλώ σταματήστε» και «Ελευθερία, όχι διαχωρισμός, όχι δικτατορία, όχι τρομοκρατία», ενώ επιγραφές στα αγγλικά έγραφαν «Η ζωή υπό καθεστώς φόβου είναι πιο εύκολο να ελεγχθεί»  και «κάτω τα χέρια από τα παιδιά μας»

Με εντάσεις η διαδήλωση γονιών, επέδωσαν ψήφισμα στη Βουλή για κατάργηση των μέτρων

Με εντάσεις συνεχίζεται η διαμαρτυρία πολιτών κατά της χρήσης μάσκας στα δημοτικά σχολεία, των ελέγχων με rapid test και των εμβολιασμών έξω από τη Βουλή των Αντιπροσώπων στο συνεδριακό κέντρο.

Οι διαδηλωτές σε ψήφισμα οι οποίοι επέδωσαν στον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπή Παιδείας Παύλο Μυλωνά, ζητούν κατάργηση των μέτρων που επέβαλε ο Υπουργός Υγείας και όπως αναφέρουν «αγγίζουν τα όρια του παραλογισμού». Ζητούν όπως εισέλθει αντιπροσωπεία τους στην συνεδρία της Επιτροπής Παιδείας, η οποία συζητά το θέμα της εφαρμογής των υγειονομικών πρωτοκόλλων στα σχολεία για διαχείριση περιστατικών της νόσου COVID-19.

Στο ψήφισμα το οποίο υπογράφει το πολιτικό κίνημα η «Νίκη» αναφέρεται ότι ο κυπριακός λαός ζητά την κατάργηση των παράλογων μέτρων που επέβαλε ο Υπουργός Υγείας ασκώντας τις εξουσίες που του παρέχονται από τον περί Λοιμοκαθάρσεως Νόμο και οι οποίες εκχωρήθηκαν με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου και όχι από τη Νομοθετική εξουσία.

Επικαλούνται μάλιστα δημοσκοπήσεις σύμφωνα με τις οποίες 81% των πολιτών διαφωνεί με τα μέτρα αυτά. Παράλληλα ζητούν συνάντηση με την Πρόεδρο της Βουλής Αννίτα Δημητρίου για συζήτηση του θέματος.

Πηγή – ΚΥΠΕ

Δείτε Περισσότερα

Θεσμών

Επεξεργάζεται δεδομένα σε σχέση με τον ρόλο Γ. Εισαγγελέα το Υπ. Δικαιοσύνης

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Θεσμών, Αξιών και Επιτρόπου Διοικήσεως, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας στις 28/02/2024, εξέτασε την Έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής του 2023 για την κατάσταση του κράτους δικαίου στην Κύπρο και ειδικότερα το κεφάλαιο της έκθεσης που αφορά το σύστημα απονομής δικαιοσύνης. Επεξεργάζεται δεδομένα σε σχέση με τον ρόλο Γ. Εισαγγελέα το Υπ. Δικαιοσύνης

Παιδείας

Αναγκαίος ο στρατηγικός σχεδιασμός για δημόσια πανεπιστήμια

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παιδείας και Πολιτισμού, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας στις 28/02/2024, εξέτασε τα ακόλουθα νομοσχέδια: Ο περί Προϋπολογισμού του Πανεπιστημίου Κύπρου του 2024 Νόμος του 2024 Ο περί Προϋπολογισμού του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου του 2024 Νόμος του 2024 Η Επιτροπή εξέτασε τα πιο πάνω νομοσχέδια σκοπός των οποίων είναι: (α) η έγκριση πληρωμής