Η χώρα μας είναι γνωστή παγκοσμίως για την πλούσια μεσογειακή, και όχι μόνο, κουζίνα της η οποία έχει πρωταρχικό ρόλο στον τομέα του τουρισμού. Σκοπός της πρότασης νόμου είναι η περαιτέρω προαγωγή της γαστρονομικής τέχνης στη Κυπριακή Δημοκρατία και του επιπέδου αυτής.
Συγκεκριμένα, η πρόταση νόμου δίνει την ευκαιρία σε άτομα που καταπιάνονται με την εν λόγω τέχνη σε επαγγελματικό επίπεδο εάν το επιθυμούν να εξελιχθούν μέσα από σχετικά σεμινάρια και εξετάσεις και να εγγραφούν σε συγκεκριμένο μητρώο που θα τους αναγνωρίζει ως εγγεγραμμένους μάγειρες και εγγεγραμμένους ζαχαροπλάστες.
Επιπρόσθετα, οι εγγεγραμμένοι μάγειρες και οι εγγεγραμμένοι ζαχαροπλάστες θα εκπροσωπούνται σε σώμα που πρώτιστο μέλημα θα έχει την προαγωγή των δικαιωμάτων των μελών του αλλά και της γαστρονομικής τέχνης στην Δημοκρατία.
Τονίζεται ότι η πρόταση νόμου σε καμία περίπτωση δεν επηρεάζει το δικαίωμα οποιουδήποτε προσώπου, είτε είναι γραμμένο στο μητρώο είτε όχι, να ασχοληθεί επαγγελματικά με το χώρο της γαστρονομίας.