Υπουργός Εσωτερικών: «Βασικός στόχος η στήριξη των ανθρώπων μας»

Κοινοποίησε αυτό το άρθρο

Διαβεβαιώσεις για τη στήριξη των πυρόπληκτων από την καταστροφική πυρκαγιά έδωσε ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Νίκος Νουρής μετά το πέρας της κοινής συνεδρίας των τριών Κοινοβουλευτικών Επιτροπών. Σε δηλώσεις του από τη Βουλή, ο Υπουργός Εσωτερικών επεσήμανε τα ακόλουθα:

Πρώτος στόχος είναι η απόδοση οικονομικής στήριξης ύψους μέχρι 10.000 ευρώ.

Οποίος διαθέτει ασφάλεια θα καλυφθεί από αυτή. Ωστόσο, το ποσό που δεν καλύπτεται από την ιδιωτική ασφάλιση  θα συμπληρωθεί από την Κυβέρνηση. Για τους ανασφάλιστους η κάλυψη θα γίνει εξ ολοκλήρου από το Κράτος.

Όσον αφορά τις αποζημιώσεις υποστατικών, όλοι όσοι ήταν πλήρως αδειοδοτημένοι θα πάρουν το 100% της αποζημίωσής τους. Όσοι δεν ήταν αδειοδοτημένοι, θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση στην αρμόδια αρχή. Με την κατάθεση της αίτησης θα πάρουν το 50% και το υπόλοιπο 50% θα αποπληρωθεί όταν εξασφαλιστεί η απαραίτητη άδεια.

Τέλος, σημειώθηκε πως στο πλάνο της Κυβέρνησης βρίσκεται η αγορά κινητής μονάδας για χρήση ως επιχειρησιακό κέντρο.

 

 

Δείτε Περισσότερα

Θεσμών

Στην τελική ευθεία σχέδια νόμου για συνεργάτες Υπουργών και Πόθεν Έσχες

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Θεσμών, Αξιών και Επιτρόπου Διοικήσεως, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας στις 29/11/2023, εξέτασε τα ακόλουθα σχέδια νόμου: Ο περί Συμβούλων ή Άλλων Συνεργατών Καθορισμένων Αξιωματούχων της Δημοκρατίας (Κριτήρια Επιλογής για την Παροχή Υπηρεσιών) και περί Συναφών Θεμάτων Νόμος του 2023  Ο περί Συμβούλων-Συνεργατών των Μελών της Κυβέρνησης Νόμος του 2023 Η Επιτροπή εξέτασε

Περιβάλλοντος

«Μερικώς παγοποιημένα» τα έργα στον Ακάμα-εκκρεμεί η έρευνα, διατήρηση σκύλων σε αυλές και κλουβιά

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Περιβάλλοντος, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας στις 29/11/2023, συζήτησε το ακόλουθο θέμα: Προστασία φυσικού περιβάλλοντος Ακάμα στο προτεινόμενο Τοπικό Σχέδιο Η Επιτροπή συζήτησε το πιο πάνω θέμα μέσω του οποίου εξετάστηκε η ανάγκη διασφάλισης της προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος του Ακάμα στο προτεινόμενο Τοπικό Σχέδιο Ακάμα. «Μερικώς παγοποιημένα» τα έργα στον Ακάμα,