Υπουργός Εσωτερικών: «Βασικός στόχος η στήριξη των ανθρώπων μας»

Κοινοποίησε αυτό το άρθρο

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Διαβεβαιώσεις για τη στήριξη των πυρόπληκτων από την καταστροφική πυρκαγιά έδωσε ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Νίκος Νουρής μετά το πέρας της κοινής συνεδρίας των τριών Κοινοβουλευτικών Επιτροπών. Σε δηλώσεις του από τη Βουλή, ο Υπουργός Εσωτερικών επεσήμανε τα ακόλουθα:

Πρώτος στόχος είναι η απόδοση οικονομικής στήριξης ύψους μέχρι 10.000 ευρώ.

Οποίος διαθέτει ασφάλεια θα καλυφθεί από αυτή. Ωστόσο, το ποσό που δεν καλύπτεται από την ιδιωτική ασφάλιση  θα συμπληρωθεί από την Κυβέρνηση. Για τους ανασφάλιστους η κάλυψη θα γίνει εξ ολοκλήρου από το Κράτος.

Όσον αφορά τις αποζημιώσεις υποστατικών, όλοι όσοι ήταν πλήρως αδειοδοτημένοι θα πάρουν το 100% της αποζημίωσής τους. Όσοι δεν ήταν αδειοδοτημένοι, θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση στην αρμόδια αρχή. Με την κατάθεση της αίτησης θα πάρουν το 50% και το υπόλοιπο 50% θα αποπληρωθεί όταν εξασφαλιστεί η απαραίτητη άδεια.

Τέλος, σημειώθηκε πως στο πλάνο της Κυβέρνησης βρίσκεται η αγορά κινητής μονάδας για χρήση ως επιχειρησιακό κέντρο.

 

 

Δείτε Περισσότερα

Άλλες ειδήσεις

Γιορτή για τη χάραξη πολιτικής το 3º Cyprus Forum

Το Cyprus Forum αποτελεί την μεγαλύτερη ανεξάρτητη διοργάνωση χάραξης πολιτικής στην Κύπρο, το οποίο διοργανώνεται από τον μη κυβερνητικό οργανισμό Oxygono σε συνεργασία με το Delphi Economic Forum στην Ελλάδα. Ιδρύθηκε το 2020 ως ένα ανεξάρτητο, φιλόδοξο, μη κερδοσκοπικό ετήσιο συνέδριο που επιδιώκει να γίνει μοχλός και καταλύτης για αλλαγές μέσω συζητήσεων που οδηγούν σε

Nomopress

Nomopress: Το δικό σου ανεξάρτητο πολιτικό περιοδικό

Ένα χρόνο μετά την έναρξη του Nomoplatform, ξεκινάμε το Nomopress, το πρώτο ανεξάρτητο πολιτικό περιοδικό της Κύπρου. Έναν δρόμο που γνωρίζουμε εκ των προτέρων ότι είναι δύσκολο, αλλά όχι ακατόρθωτο να διαβούμε, καθώς δεν ξέρουμε εκ των προτέρων που θα μας βγάλει.   Φιλοδοξούμε ωστόσο, το Nomopress να αποτελέσει ένα πραγματικά ανεξάρτητο πολιτικό περιοδικό, σε υψηλά