Βουλή των Αντιπροσώπων: Επιστροφή στην ηλεκτρονική ψηφοφορία

Κοινοποίησε αυτό το άρθρο

Την επαναλειτουργία του ηλεκτρονικού συστήματος ψηφοφορίας εγκαινίασε η Βουλή, με την επιστροφή των εργασιών της στο ιστορικό κτίριο στο κέντρο της Λευκωσίας.

Η χρήση του ηλεκτρονικού συστήματος ψηφοφορίας αναμένεται να συμβάλει στην εξοικονόμηση κοινοβουλευτικού χρόνου σε καταμετρήσεις ψήφων καθώς και στην αναβάθμιση των ευρύτερων κοινοβουλευτικών εργασιών.

Επιπρόσθετα, προσφέρει την ευκαιρία άντλησης πλούσιων ποσοτικών δεδομένων αναφορικά με το τι ψηφίζει ο κάθε Βουλευτής/Βουλεύτρια, πολιτικό κόμμα, επαρχιακό σύνολο κ.α..

Nomoplatform

Δείτε Περισσότερα

Αποφάσεις Ολομέλειας

Πόθεν έσχες, προϋπ. €351.3 εκ., προαγωγές δημοσίου, Ταμείο Αλληλεγγύης και επίδομα τέκνου

Η Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας στις 11/07/2024, υπερψήφισε τις προτάσεις νόμου για το πόθεν έσχες, τον συμπληρωματικό προϋπολογισμό ύψους €351.3 εκ., τη μείωση της βαρύτητας του κριτηρίου της ετήσιας υπηρεσιακής έκθεσης για προαγωγές στη δημόσια υπηρεσία, τις προτάσεις νόμου για ρυθμίσεις στο Ταμείο Αλληλεγγύης για τους κουρεμένους και την αύξηση του

Εσωτερικών

Αντιδράσεις στη Βουλή από Προέδρους ΕΟΑ για διάταγμα ΥΠΕΣ για πολεοδομικές άδειες

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εσωτερικών, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας στις 11/07/2024, συζήτησε το ακόλουθο θέμα: Εκχώρηση πολεοδομικών εξουσιών και αρμοδιοτήτων στους ΕΟΑ Η Επιτροπή συζήτησε το πιο πάνω θέμα μέσω του οποίου εξετάστηκε η εκχώρηση πολεοδομικών εξουσιών και αρμοδιοτήτων του Υπουργού Εσωτερικών στους Επαρχιακούς Οργανισμούς Αυτοδιοίκησης δυνάμει διατάγματος. Αντιδράσεις στη Βουλή από Προέδρους ΕΟΑ για διάταγμα