Βουλή των Αντιπροσώπων: Επιστροφή στην ηλεκτρονική ψηφοφορία

Κοινοποίησε αυτό το άρθρο

Την επαναλειτουργία του ηλεκτρονικού συστήματος ψηφοφορίας εγκαινίασε η Βουλή, με την επιστροφή των εργασιών της στο ιστορικό κτίριο στο κέντρο της Λευκωσίας.

Η χρήση του ηλεκτρονικού συστήματος ψηφοφορίας αναμένεται να συμβάλει στην εξοικονόμηση κοινοβουλευτικού χρόνου σε καταμετρήσεις ψήφων καθώς και στην αναβάθμιση των ευρύτερων κοινοβουλευτικών εργασιών.

Επιπρόσθετα, προσφέρει την ευκαιρία άντλησης πλούσιων ποσοτικών δεδομένων αναφορικά με το τι ψηφίζει ο κάθε Βουλευτής/Βουλεύτρια, πολιτικό κόμμα, επαρχιακό σύνολο κ.α..

Nomoplatform

Δείτε Περισσότερα

Οικονομικών

Προαγωγές δημοσίου με δύο τρόπους, προβληματισμοί για αποσπάσεις και έγκριση 35 οχημάτων αξιωματούχων

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών και Προϋπολογισμού, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας στις 22/04/2024, εξέτασε τα ακόλουθα σχέδια νόμου:  Ο περί Αξιολόγησης Υποψηφίων για Προαγωγή, Διατμηματική Προαγωγή και Πρώτο Διορισμό και Προαγωγή στη Δημόσια Υπηρεσία (Τροποποιητικός) Νόμος του 2024  Η Επιτροπή εξέτασε την πιο πάνω πρόταση νόμου σκοπός της οποίας είναι η τροποποίηση του περί Αξιολόγησης Υποψηφίων

Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Κακοποίηση μαθητών, αναστολή δικαστικών εξόδων για Astrasol και ψήφισμα για καθαρό περιβάλλον

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Ίσων Ευκαιριών μεταξύ Ανδρών και Γυναικών, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας στις 22/04/2024, συζήτησε θέματα που αφορούν το δικαίωμα των παιδιών στη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση και το ανθρώπινο δικαίωμα διαβίωσης σε υγιές περιβάλλον. Οι μαθητές έσπασαν τη σιωπή τους για κακοποίηση, παρούσα η ίδια σε εξομολόγηση μαθήτριας, είπε η ΥΠΑΝ