Βήμα διαφάνειας από τη Βουλή των Αντιπροσώπων

Κοινοποίησε αυτό το άρθρο

Το Nomoplatform χαιρετίζει την πρωτοβουλία της προέδρου της Βουλής Αννίτας Δημητρίου για σύσταση Γραφείου Τύπου της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Από την 1η Φεβρουαρίου, η Βουλή των Αντιπροσώπων, εκπληρώνει έναν από τους πρωταρχικούς στόχους που είχε θέσει η Πρόεδρος του Σώματος κατά την ανάληψη των καθηκόντων της, παρέχοντας τη δυνατότητα συνεχούς καθημερινής ενημέρωσης των πολιτών μέσω δελτίων Τύπου, σε μια προσπάθεια αποκατάστασης της εμπιστοσύνης στον θεσμό αλλά και την ανάδειξη του έργου που επιτελείται από το κοινοβούλιο.

Όπως ήδη έχει ανακοινωθεί από τις υπηρεσίες του κοινοβουλίου, θα ετοιμάζονται δελτία Τύπου από τις γραμματείες των κοινοβουλευτικών επιτροπών, θα αποστέλλονται στο Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών και θα αναρτώνται ταυτόχρονα στην ιστοσελίδα της Βουλής, παρέχοντας τη δυνατότητα συνεχούς καθημερινής ροής των οικείων δελτίων τύπου στο ευρύ κοινό.

Ως ήδη εξήγγειλε η πρόεδρος της Βουλής, πρωτοβουλία αναμένεται να αναληφθεί και για την αναβάθμιση της επίσημης ιστοσελίδας της Βουλής κατά το πρότυπο ξένων κοινοβουλίων, ώστε αυτή να καταστεί ελκυστική, ζωντανή και διαδραστική. Παράλληλα θα συνεχιστεί και η προσπάθεια που είχε αρχίσει από την προηγούμενη Βουλευτική Περίοδο για απάλειψη κατά το δυνατόν της χρήσης χαρτιού.

Δείτε Περισσότερα

Νομικών

Αντισυνταγματικός ο έλεγχος σε Εισαγγελείς και Υπουργούς, είπε Γ. Σαββίδης στη Βουλή 

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Νομικών, Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας στις 27/09/2023, εξέτασε τα ακόλουθα σχέδια νόμου:  Ο περί της Καταθέσεως Στοιχείων και Πληροφοριών στη Βουλή των Αντιπροσώπων και στις Κοινοβουλευτικές Επιτροπές (Τροποποιητικός) (Αρ. 1) Νόμος του 2022  Η Επιτροπή εξέτασε την πιο πάνω πρόταση νόμου σκοπός της οποίας είναι η διασφάλιση

Παιδείας

Ένταση στην Επ. Παιδείας για το θέμα του σχολικού αθλητισμού, το 20% των μαθητών έχει δεχθεί μπούλινγκ

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παιδείας και Πολιτισμού, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας στις 27/09/2023, συζήτησε θέματα που αφορούν τον σχολικό αθλητισμό, την έκταση του προβλήματος του σχολικού εκφοβισμού και τις αποφάσεις του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας σε σχέση με τους σχολικούς συνοδούς.  Ένταση στην Επ. Παιδείας για το θέμα του σχολικού αθλητισμού  Ένταση δημιουργήθηκε στην Επιτροπή