Συμπαράσταση στους χειρισμούς του ΥΕΕΒ για το τερματικό ΦΑ από Επιτροπή Ελέγχου

Κοινοποίησε αυτό το άρθρο

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παρακολουθήσεως Σχεδίων Αναπτύξεως και Ελέγχου Δημόσιων Δαπανών, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας στις 13/06/2024, εξέτασε την ακόλουθη ειδική έκθεση:

Ειδική Έκθεση 19.01.2024 (ΔΕΦΑ/01/2024)-Έλεγχος του έργου του τερματικού εισαγωγής υγροποιημένου φυσικού αερίου στην Κύπρο

Συμπαράσταση στους χειρισμούς του ΥΕΕΒ για το τερματικό ΦΑ από Επιτροπή Ελέγχου

Τη συμπαράσταση της προς τους χειρισμούς του Υπουργού Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας Γιώργου Παπαναστασίου για τον τρόπο που εξελίσσεται το θέμα που αφορά το τερματικό εισαγωγής υγροποιημένου φυσικού αερίου στο Βασιλικό και την πλωτή μονάδα (πλοίο) αποθήκευσης και επαναεριοποίησης υγροποιημένου φυσικού αερίου (FSRU), εξέφρασε την Πέμπτη η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ελέγχου, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Ζαχαρία Κουλία.

Η Επιτροπή Ελέγχου συνεδρίασε κεκλεισμένων των θυρών στην παρουσία του Υπουργού Ενέργειας, συνεχίζοντας τη συζήτηση για την ετήσια Έκθεση για το έτος 2022 της Ελεγκτικής Υπηρεσίας της Δημοκρατίας με θέμα «Έλεγχος του έργου του τερματικού εισαγωγής υγροποιημένου φυσικού αερίου στην Κύπρο».

Σε δηλώσεις μετά τη συνεδρία, ο κ. Κουλίας είπε ότι «ο Υπουργός Ενέργειας μας ενημέρωσε κεκλεισμένων των θυρών γιατί βρίσκεται σε εξέλιξη διαιτησία (στο Διαιτητικό Δικαστήριο) στο Λονδίνο».

«Έχουμε τύχει πλήρους ενημέρωσης και ολόκληρη η Επιτροπή εξέφρασε την συμπαράσταση της προς τους χειρισμούς του Υπουργού Ενέργειας και ευελπιστούμε ότι θα εξευρεθεί λύση το συντομότερο δυνατό», κατέληξε ο κ. Κουλίας.

Η βουλευτής του ΔΗΣΥ Σάβια Ορφανίδου είπε ότι ενημερώθηκαν σήμερα από τον Υπουργό Ενέργειας για τις εξελίξεις στην ολοκλήρωση του τερματικού για το φυσικό αέριο στο Βασιλικό, προσθέτοντας ότι «για τον ΔΗΣΥ αυτό το θέμα είναι μια πάρα πολύ σοβαρή υπόθεση».

«Για αυτό ακριβώς το λόγο, πιστεύουμε έντονα ότι αυτό το θέμα θα πρέπει να μείνει μακριά από τις δημόσιες αντιπαραθέσεις καθότι η Κυπριακή Δημοκρατία βρίσκεται ήδη σε διαπραγμάτευση με την άλλη πλευρά», πρόσθεσε.

Η κ. Ορφανίδου επανέλαβε την πάγια θέση του ΔΗΣΥ ότι «αυτό το έργο θα πρέπει να ολοκληρωθεί για το καλώς νοούμενο συμφέρον του κάθε πολίτη και καταναλωτή αλλά και ιδιαίτερα για τα θέματα ενεργειακής ασφάλειας» και πρόσθεσε πως ο ΔΗΣΥ αναμένει «από την Κυβέρνηση να εξεύρει τους τρόπους ολοκλήρωσής του».

Συναφείς δημοσιεύσεις στα ΜΕ:

Stockwatch: Σκληρό μπρα ντε φερ για τερματικό φυσικού αερίου

Nomoplatform-ΚΥΠΕ

Δείτε Περισσότερα

Αποφάσεις Ολομέλειας

Πόθεν έσχες, προϋπ. €351.3 εκ., προαγωγές δημοσίου, Ταμείο Αλληλεγγύης και επίδομα τέκνου

Η Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας στις 11/07/2024, υπερψήφισε τις προτάσεις νόμου για το πόθεν έσχες, τον συμπληρωματικό προϋπολογισμό ύψους €351.3 εκ., τη μείωση της βαρύτητας του κριτηρίου της ετήσιας υπηρεσιακής έκθεσης για προαγωγές στη δημόσια υπηρεσία, τις προτάσεις νόμου για ρυθμίσεις στο Ταμείο Αλληλεγγύης για τους κουρεμένους και την αύξηση του

Εσωτερικών

Αντιδράσεις στη Βουλή από Προέδρους ΕΟΑ για διάταγμα ΥΠΕΣ για πολεοδομικές άδειες

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εσωτερικών, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας στις 11/07/2024, συζήτησε το ακόλουθο θέμα: Εκχώρηση πολεοδομικών εξουσιών και αρμοδιοτήτων στους ΕΟΑ Η Επιτροπή συζήτησε το πιο πάνω θέμα μέσω του οποίου εξετάστηκε η εκχώρηση πολεοδομικών εξουσιών και αρμοδιοτήτων του Υπουργού Εσωτερικών στους Επαρχιακούς Οργανισμούς Αυτοδιοίκησης δυνάμει διατάγματος. Αντιδράσεις στη Βουλή από Προέδρους ΕΟΑ για διάταγμα