Στην αποστολή παρακολούθησης των εκλογών στη Ρουμανία εκ μέρους της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (Κ.Σ. ΟΑΣΕ), θα συμμετάσχει ο βουλευτής Κυριάκος Χατζηγιάννη, σύμφωνα με ανακοίνωση της Βουλής των Αντιπροσώπων.
Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, ο κ. Χατζηγιάννη, Αντιπρόεδρος της ΚΣ ΟΑΣΕ και Ειδικός Αντιπρόσωπος της Συνέλευσης για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη, μεταβαίνει σήμερα Παρασκευή στο Βουκουρέστι, για να συμμετάσχει εκ νέου σε αποστολή της Συνέλευσης, με σκοπό την παρακολούθηση του δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών στη Ρουμανία, που θα διεξαχθούν την Κυριακή, 18 Μαΐου.
Την ημέρα διεξαγωγής των εκλογών, ο κ. Χατζηγιάννη θα επισκεφθεί εκλογικά κέντρα στο Βουκουρέστι, για επί τόπου παρακολούθηση της εκλογικής διαδικασίας.
Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο της αποστολής, οι συμμετέχοντες θα έχουν, μεταξύ άλλων, χωριστές συναντήσεις με τους δύο υποψήφιους που διεκδικούν το προεδρικό αξίωμα της χώρας, καθώς και με εκπροσώπους των εκλογικών αρχών. Θα τύχουν, επίσης, ενημέρωσης από την κεντρική ομάδα παρακολούθησης εκλογών του Γραφείου Δημοκρατικών Θεσμών και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΑΣΕ (ODIHR).
Η αποστολή της Κ.Σ. ΟΑΣΕ θα επικεντρωθεί σε ζητήματα που αφορούν την οργάνωση και διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας, τις επισημάνσεις των παρατηρητών και των υποψηφίων που διατυπώθηκαν από υποψηφίους και παρατηρητές κατά τον πρώτο γύρο των εκλογών, καθώς επίσης και σε θέματα που άπτονται της ασφάλειας, αναφέρεται.
Nomoplatform – ΚΥΠΕ


