Στην Κύπρο συνεδρίαση της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας

Κοινοποίησε αυτό το άρθρο

Η Βουλή των Αντιπροσώπων θα φιλοξενήσει, μεταξύ 16 και 19 Μαρτίου 2023, στη Λεμεσό, Διευρυμένη Συνεδρίαση της Διεθνούς Γραμματείας, των Προέδρων και των Εισηγητών των Επιτροπών της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας (ΔΣΟ), με πρωτοβουλία του επικεφαλής της κυπριακής αντιπροσωπείας στη ΔΣΟ Πανίκου Λεωνίδου. Μέλη της κυπριακής αντιπροσωπίας είναι επίσης οι Βουλευτές Ευθύμιος Δίπλαρος, Μαρίνος Μουσιούττας και Ηλίας Μυριάνθους. 

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Βουλής, της Διευρυμένης Συνεδρίασης, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 16 Μαρτίου, θα προεδρεύει ο Γενικός Γραμματέας της ΔΣΟ Μάξιμος Χαρακόπουλος και σε αυτήν θα συμμετάσχουν πέραν των είκοσι Βουλευτών από δεκατέσσερα Κοινοβούλια μέλη της ΔΣΟ, κυρίως από την ευρύτερη περιφέρεια της Ανατολικής Ευρώπης, των Βαλκανίων, του Καυκάσου και της Ανατολικής Μεσογείου. Τη Συνεδρίαση θα απασχολήσουν θέματα που αφορούν το έργο και τις δραστηριότητες της Συνέλευσης, ενόψει της επικείμενης 30ης επετειακής Γενικής Συνέλευσης της ΔΣΟ. 

Την Παρασκευή, 17 Μαρτίου, οι σύνεδροι θα μεταβούν στη Λευκωσία, όπου θα γίνουν δεκτοί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη, τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Γεώργιο και την Πρόεδρο της Βουλής των ΑντιπροσώπωνΑννίτα Δημητρίου και θα έχουν συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών Κωνσταντίνο Κόμπο. 

Το Σάββατο, 18 Μαρτίου, θα πραγματοποιηθεί στην Ιερά Μητρόπολη Λεμεσού εκδήλωση για την παρουσίαση αφιερωματικού τόμου της ΔΣΟ, με τίτλο «Αγία Σοφία: Οι ναοί της του Θεού Σοφίας ανά τον κόσμο», στην οποία θα απευθύνει χαιρετισμό η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Αννίτα Δημητρίου. Στην εκδήλωση προσκλήθηκαν να συμμετάσχουν ως ομιλητές διακεκριμένοι ακαδημαϊκοί. Θα παραστούν πολιτικοί και εκκλησιαστικοί αξιωματούχοι, περιλαμβανομένων βουλευτών, μελών του διπλωματικού σώματος, καθώς και εκπροσώπων άλλων φορέων και θεσμών. 

Εξάλλου, στο πλαίσιο του προγράμματος, οι συμμετέχοντες θα επισκεφθούν χώρους θρησκευτικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος στις επαρχίες Λευκωσίας, Λεμεσού και Πάφου. 

ΚΥΠΕ 

Δείτε Περισσότερα

Αποφάσεις Ολομέλειας

Αλλαγές Επαρχιακών Οργανισμών, πολιτογραφήσεις αλλοδαπών, κανονισμοί ΚΦΙΚΒ, διορισμοί δημοσίου και ποινικοποίηση ψευδών καταθέσεων

Η Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας στις 16/05/2024, υπερψήφισε αλλαγές για τους Επαρχιακούς Οργανισμούς Αυτοδιοίκησης, τις πολιτογραφήσεις αλλοδαπών, τους κανονισμούς του ΚΦΙΚΒ, τις γραπτές εξετάσεις διορισμού στη δημόσια υπηρεσία για τις κλίμακες Α9 και Α11, καθώς και την ποινικοποίηση των ψευδών καταθέσεων στην Αρχή Διερεύνησης Παραπόνων κατά της Αστυνομίας.  Αναλυτικά τα σχέδια

Ελέγχου

Ξεκινά η σύνταξη νομοσχεδίου για εκσυγχρονισμό της ΝΥ, είπε ο Υπ. Δικαιοσύνης

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παρακολουθήσεως Σχεδίων Αναπτύξεως και Ελέγχου Δημόσιων Δαπανών, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας στις 16/05/2024, εξέτασε την ακόλουθη ειδική έκθεση: Ειδική Έκθεση 19.3.2024 (ΥΔΔΤ/01/2024)-Έλεγχος Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως Ξεκινά η σύνταξη νομοσχεδίου για εκσυγχρονισμό της ΝΥ, είπε ο Υπ. Δικαιοσύνης Έχει ολοκληρωθεί η μελέτη και ξεκινά η σύνταξη σχετικού νομοσχεδίου για τον