Στην Κύπρο συνεδρίαση της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας

Κοινοποίησε αυτό το άρθρο

Η Βουλή των Αντιπροσώπων θα φιλοξενήσει, μεταξύ 16 και 19 Μαρτίου 2023, στη Λεμεσό, Διευρυμένη Συνεδρίαση της Διεθνούς Γραμματείας, των Προέδρων και των Εισηγητών των Επιτροπών της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας (ΔΣΟ), με πρωτοβουλία του επικεφαλής της κυπριακής αντιπροσωπείας στη ΔΣΟ Πανίκου Λεωνίδου. Μέλη της κυπριακής αντιπροσωπίας είναι επίσης οι Βουλευτές Ευθύμιος Δίπλαρος, Μαρίνος Μουσιούττας και Ηλίας Μυριάνθους. 

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Βουλής, της Διευρυμένης Συνεδρίασης, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 16 Μαρτίου, θα προεδρεύει ο Γενικός Γραμματέας της ΔΣΟ Μάξιμος Χαρακόπουλος και σε αυτήν θα συμμετάσχουν πέραν των είκοσι Βουλευτών από δεκατέσσερα Κοινοβούλια μέλη της ΔΣΟ, κυρίως από την ευρύτερη περιφέρεια της Ανατολικής Ευρώπης, των Βαλκανίων, του Καυκάσου και της Ανατολικής Μεσογείου. Τη Συνεδρίαση θα απασχολήσουν θέματα που αφορούν το έργο και τις δραστηριότητες της Συνέλευσης, ενόψει της επικείμενης 30ης επετειακής Γενικής Συνέλευσης της ΔΣΟ. 

Την Παρασκευή, 17 Μαρτίου, οι σύνεδροι θα μεταβούν στη Λευκωσία, όπου θα γίνουν δεκτοί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη, τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Γεώργιο και την Πρόεδρο της Βουλής των ΑντιπροσώπωνΑννίτα Δημητρίου και θα έχουν συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών Κωνσταντίνο Κόμπο. 

Το Σάββατο, 18 Μαρτίου, θα πραγματοποιηθεί στην Ιερά Μητρόπολη Λεμεσού εκδήλωση για την παρουσίαση αφιερωματικού τόμου της ΔΣΟ, με τίτλο «Αγία Σοφία: Οι ναοί της του Θεού Σοφίας ανά τον κόσμο», στην οποία θα απευθύνει χαιρετισμό η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Αννίτα Δημητρίου. Στην εκδήλωση προσκλήθηκαν να συμμετάσχουν ως ομιλητές διακεκριμένοι ακαδημαϊκοί. Θα παραστούν πολιτικοί και εκκλησιαστικοί αξιωματούχοι, περιλαμβανομένων βουλευτών, μελών του διπλωματικού σώματος, καθώς και εκπροσώπων άλλων φορέων και θεσμών. 

Εξάλλου, στο πλαίσιο του προγράμματος, οι συμμετέχοντες θα επισκεφθούν χώρους θρησκευτικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος στις επαρχίες Λευκωσίας, Λεμεσού και Πάφου. 

ΚΥΠΕ 

Δείτε Περισσότερα

Επιτροπές

Επιτροπή Παιδείας: Στόχοι Υφ. Πολιτισμού, έργα τέχνης σε δημόσια κτήρια και εξετάσεις τετραμήνων

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παιδείας και Πολιτισμού, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας στις 22/03/2023, πραγματοποίησε συνάντηση με τον νέο Υφυπουργό Πολιτισμού Μιχάλη Χατζηγιάννη.  Όλοι κρινόμαστε εκ του αποτελέσματος, είπε ο Υφυπουργός Πολιτισμού στους Βουλευτές  Όλοι κρινόμαστε εκ του αποτελέσματος, δήλωσε ο Υφυπουργός Πολιτισμού Μιχάλης Χατζηγιάννης, σημειώνοντας παράλληλα ότι «αν δεν αποδώσουμε, εντίμως θα αποχωρήσουμε».  Ο κ.

Επιτροπές

Επιτροπή Εργασίας: Όραμα του νέου Υπ. Εργασίας η συνοχή της κοινωνίας και η ανάπτυξη της οικονομίας

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας στις 21/03/2023, πραγματοποίησε συνάντηση με τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων για ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων σε θέματα της αρμοδιότητας της.  Στο όραμα και τις προτεραιότητες του Υπουργείου Εργασίας αναφέρθηκε ο Γ. Παναγιώτου  Στο όραμα και στις πέντε προτεραιότητες του Υπουργείου Εργασίας