Στη Βαγδάτη για την Ασιατική Κοινοβουλευτική Συνέλευση ο Ν. Τορναρίτης

Κοινοποίησε αυτό το άρθρο

Ο Βουλευτής, Νίκος Τορναρίτης, επικεφαλής της κυπριακής αντιπροσωπείας στην Ασιατική Κοινοβουλευτική Συνέλευση (ΑΚΣ), μεταβαίνει σήμερα στη Βαγδάτη, για να συμμετάσχει σε συνεδρία της Μόνιμης Επιτροπής Πολιτικών Υποθέσεων της Συνέλευσης, την οποία θα φιλοξενήσει το Κοινοβούλιο του Ιράκ στις 11 και 12 Ιανουαρίου 2025.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Βουλής, «στο πλαίσιο της συνεδρίας θα εξεταστούν προσχέδια ψηφισμάτων που αφορούν, μεταξύ άλλων, στη βελτίωση της χρηστής διακυβέρνησης, στην προώθηση ορθών κοινοβουλευτικών πρακτικών, του κράτους δικαίου και της ενδυνάμωσης της δικαστικής εξουσίας, καθώς και στην περαιτέρω ενίσχυση της κοινοβουλευτικής διπλωματίας σε συντονισμό με τις κυβερνήσεις των κρατών μελών του οργανισμού».

Θα συζητηθεί επίσης ειδικό ψήφισμα υποστήριξης προς τον λαό της Παλαιστίνης.

Εξάλλου, στο περιθώριο της συνεδρίας, ο κ. Τορναρίτης θα συμμετάσχει στην Ομάδα Εργασίας για την αναθεώρηση του καταστατικού του Οργανισμού, με στόχο τη θεσμική αναδιάρθρωση και ενίσχυση του ρόλου της Ασιατικής Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης.

Nomoplatform – ΚΥΠΕ

Δείτε Περισσότερα

Άλλες ειδήσεις

Εβδομαδιαίο πρόγραμμα Επιτροπών/Ολομέλειας 26/05/2025 – 30/05/2025

Το εβδομαδιαίο πρόγραμμα των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών και της Ολομέλειας έχει ως εξής:    Δευτέρα 26/05/2025  Επιτροπή Οικονομικών και Προϋπολογισμού, 9:00 π.μ.  Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Ίσων Ευκαιριών μεταξύ Ανδρών και Γυναικών,

Άμυνας

Αξιολόγηση και προαγωγή των μελών της Εθνικής Φρουράς

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Άμυνας, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας στις 22/05/2025, εξέτασε τα ακόλουθα σχέδια νόμου:  Οι περί Στρατού της Δημοκρατίας (Διορισμοί, Ιεραρχία, Προαγωγές και Αφυπηρετήσεις Αξιωματικών) (Τροποποιητικοί) Κανονισμοί του