Στα σύνορα Πολωνίας-Ουκρανίας θα μεταβεί στις 19 Απριλίου η Πρόεδρος της Βουλής

Κοινοποίησε αυτό το άρθρο

Στα σύνορα Πολωνίας-Ουκρανίας θα μεταβεί στις 19 Απριλίου η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Αννίτα Δημητρίου, κατόπιν προσκλήσεως που απηύθυνε στις γυναίκες Προέδρους των Κοινοβουλίων των χωρών μελών της ΕΕ η Πρόεδρος του πολωνικού Κοινοβουλίου, Elzbieta Witek.

Σε δήλωσή της από τη Βουλή, η κ. Δημητρίου ανέφερε ότι η πρόσκληση αφορά επισκέψεις στους χώρους υποδοχής προσφύγων στα σύνορα Πολωνίας-Ουκρανίας, προσθέτοντας ότι «σκοπός είναι να ενημερωθούμε για την όλη κατάσταση, το συγκλονιστικό δράμα το οποίο βλέπουμε όλες αυτές τις μέρες να εκτυλίσσεται λόγω ακριβώς της απαράδεκτης ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, και είναι μια ανάληψη κοινής πρωτοβουλίας για ανακούφιση και στήριξη των ανθρώπων αυτών».

«Δεν θα μπορούσα βεβαίως να αρνηθώ να παρουσιαστώ σε αυτή την κοινή πρωτοβουλία ως ακόμα μια ευκαιρία να καταδείξουμε έμπρακτα ότι η Κύπρος στέκεται δίπλα στον σκληρά δοκιμαζόμενο λαό της Ουκρανίας αυτές τις πολύ κρίσιμες στιγμές», τόνισε η Πρόεδρος της Βουλής. Ακόμη, ανέφερε ότι θα αναληφθούν επιπρόσθετες ενέργειες και πρωτοβουλίες στο πλαίσιο συναντήσεων με τους Πρέσβεις των χωρών μελών της ΕΕ και όχι μόνο, καθώς και με ομολόγους σε επίπεδο Προέδρων των Βουλών ή και σε επίπεδο κοινοβουλευτικών αποστολών από τους ίδιους τους βουλευτές.

«Η Κύπρος είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη, συναισθάνεται πλήρως τα δεινά τα οποία υφίσταται ο ουκρανικός λαός, γιατί ακριβώς έχουμε βιώσει τα ίδια και εξακολουθούμε να βιώνουμε για περισσότερο από 47 χρόνια τις καταστροφικές συνέπειες της συνεχιζόμενης κατοχής», τόνισε η κ. Δημητρίου.

Η αποστολή θα φύγει στις 19 Απριλίου και θα επιστρέψει στις 21 του μηνός, πρόσθεσε.

Απαντώντας σε δημοσιογραφική ερώτηση, η Πρόεδρος της Βουλής σημείωσε ότι η αποστολή γίνεται με σκοπό την επίδειξη στήριξης και συμπαράστασης στην Ουκρανία μέσω της κοινοβουλευτικής διπλωματίας. «Θα έχουμε τη δυνατότητα να δούμε πρόσφυγες, ανθρώπους που έχουν βιώσει από την πρώτη στιγμή όλο αυτό που γίνεται, γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι δεν έχει τελειώσει η εισβολή, δεν έχουν σταματήσει οι φρικαλεότητες, συνεχίζονται, οπότε χρειάζεται συνεχώς να είμαστε σε εγρήγορση, να είμαστε εκεί και να στηρίζουμε όπως μπορούμε και στα πλαίσια που μας επιτρέπονται αυτούς τους ανθρώπους», επεσήμανε. Ακόμη, εξέφρασε τη βεβαιότητά της ότι θα υπάρξουν και ανάλογες πρωτοβουλίες στη συνέχεια.

Ο σκοπός είναι να πιεστεί η Ρωσία να σταματήσει όλο αυτό που συμβαίνει, να πρυτανεύσει η λογική, ο διάλογος και η ειρήνη, πρόσθεσε η κ. Δημητρίου. «Ευχόμαστε και ελπίζουμε το συντομότερο να γίνει αυτό για να μπορέσουμε να δούμε πώς ενισχύουμε την Ουκρανία, πώς βοηθούμε αυτούς τους ανθρώπους να ξαναφτιάξουν τις πόλεις, τα σπίτια τους, να έχουν το μέλλον που δικαιούνται», κατέληξε.

Πηγή – ΚΥΠΕ

Δείτε Περισσότερα

Οικονομικών

Σημαντική κερδοφορία και τεχνολογικές πρωτιές για Cyta

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών και Προϋπολογισμού, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας την 01/03/2024, εξέτασε τα ακόλουθα νομοσχέδια:  Ο περί Προϋπολογισμού της Αρχής Τηλεπικοινωνιών Κύπρου του 2024 Νόμος του 2024  Η Επιτροπή εξέτασε το πιο πάνω νομοσχέδιο σκοπός του οποίου είναι η έγκριση κονδυλίων της Αρχής Τηλεπικοινωνιών Κύπρου ύψους €501.002.280 για τη χρήση του έτους που

Αποφάσεις Ολομέλειας

Ίδρυση Υφ. Μετανάστευσης, κριτήρια εργοδότησης συμβούλων-συνεργατών και κατάργηση ετήσιου τέλους €350

Η Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας στις 29/02/2024, υπερψήφισε την ίδρυση Υφυπουργείου Μετανάστευσης, τα κριτήρια εργοδότησης συμβούλων-συνεργατών, την κατάργηση του ετήσιου τέλους €350 για εταιρείες, την επέκταση της άδειας μητρότητας στο πρώτο παιδί, την παράταση στη μείωση του φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα μέχρι το τέλος του μήνα, την εφαρμογή του σχεδίου «Φωτοβολταϊκά