Σε εκδήλωση για Άουσβιτς-Μπιρκενάου ο Γ. Λουκαΐδης στην ΚΣΣΕ στο Στρασβούργο

Κοινοποίησε αυτό το άρθρο

Σε εκδήλωση μνήμης για την 80η επέτειο απελευθέρωσης του στρατοπέδου συγκέντρωσης του Άουσβιτς-Μπιρκενάου, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης στο Στρασβούργο, συμμετείχε ο Βουλευτής Γιώργος Λουκαΐδης, εκπροσωπώντας την πολιτική ομάδα της Ενωμένης Ευρωπαϊκής Αριστεράς.

Σε ανακοίνωση της Βουλής των Αντιπροσώπων, αναφέρεται ότι ο κ. Λουκαΐδης αναφέρθηκε στην απελευθέρωση του Άουσβιτς-Μπιρκενάου από τον σοβιετικό στρατό το 1945, αποτίνοντας παράλληλα φόρο τιμής στα εκατομμύρια θύματα του Τρίτου Ράιχ αλλά και των επιζώντων, στην πλειοψηφία τους Εβραίοι αλλά και των χιλιάδων κομμουνιστών, αντιφασίστων, σοσιαλιστών, δημοκρατών, συνδικαλιστών, Ρομά, μελών εθνοτικών μειονοτήτων, ομοφυλοφίλων και ατόμων με αναπηρίες που υπέστησαν τις φρικαλεότητες του ναζιστικού καθεστώτος.

Αναφερόμενος στη σημασία διατήρησης της ιστορικής μνήμης του Ολοκαυτώματος, ο κ. Λουκαΐδης τόνισε ότι αποτελεί συλλογικό χρέος η ανθρωπότητα να μην ξεχάσει τις ιδεολογίες του μίσους που οδήγησαν τόσα εκατομμύρια αθώων ανθρώπων στα κολαστήρια των Ναζί, ώστε να μην επιτρέψουμε την επανάληψη της ιστορίας. “Ο φασισμός του 21ου αιώνα, με την άκρως επικίνδυνη άνοδο της ακροδεξιάς τόσο στην Ευρώπη όσο και πέραν αυτής και η αναβίωση της ρητορικής μίσους”, επισήμανε, “αποτελούν σοβαρή απειλή κατά της δημοκρατίας και των θεμελιωδών αρχών και αξιών μας”.

Η προσήλωση της Ενωμένης Ευρωπαϊκής Αριστεράς στην προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ανέφερε, είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τον αγώνα κατά των ανισοτήτων, των διακρίσεων και της αδικίας που δυστυχώς εξακολουθούν να διαβρώνουν τις κοινωνίες και να υπονομεύουν τις δημοκρατικές ελευθερίες. Για τον λόγο αυτό, ανέφερε καταληκτικά, η Ενωμένη Ευρωπαϊκή Αριστερά θα συνεχίσει να στηρίζει αδιάλειπτα όλες τις ευάλωτες, περιθωριοποιημένες και καταπιεσμένες ομάδες του πληθυσμού παγκοσμίως και να καταπολεμά όλες τις μορφές ρατσισμού, μισαλλοδοξίας, τον αντισημιτισμού, τον φασισμού, ισλαμοφοβίας και ξενοφοβίας.

Nomoplatform – ΚΥΠΕ

Δείτε Περισσότερα

Εσωτερικών

Θετικοί οι Βουλευτές για αυτόματη εγγραφή, προβληματισμοί για ψήφο στα 17

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εσωτερικών, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας στις 06/02/2025, εξέτασε τα ακόλουθα σχέδια νόμου:  Ο περί της Εικοστής Τροποποίησης του Συντάγματος Νόμος (Αρ. 1) του 2025  Ο περί Αρχείου Πληθυσμού (Τροποποιητικός) (Αρ. 2) Νόμος του 2025  Ο περί Εκλογής (Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος της Δημοκρατίας) (Τροποποιητικός) Νόμος του 2025  Ο περί Εκλογής Μελών της

Ελέγχου

Δημόσιες συμβάσεις σε κρίση – Καθυστερήσεις και προβλήματα

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παρακολουθήσεως Σχεδίων Αναπτύξεως και Ελέγχου Δημόσιων Δαπανών, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας στις 06/02/2025, συζήτησε το ακόλουθο θέμα:   Δημόσιες συμβάσεις που διακόπηκαν ή προκαλούν σοβαρά προβλήματα  Η Επιτροπή συζήτησε το πιο πάνω θέμα έπειτα από εισήγηση του Βουλευτή, Χρύση Παντελίδη. Σκοπός τη συζήτησης ήταν, τα συμβόλαια των έργων για το Τερματικό Βασιλικού