Ψηφιακή μετάβαση της Βουλής στη νέα εποχή

Κοινοποίησε αυτό το άρθρο

H Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κα Αννίτα Δημητρίου συναντήθηκε σήμερα με τον Υφυπουργό Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής κ. Κυριάκο Κόκκινο, στοχεύοντας στον πλήρη εκσυγχρονισμό της λειτουργίας της Βουλής των Αντιπροσώπων αλλά και στην επίσπευση της ψηφιακής μετάβασης του Σώματος στη νέα εποχή.

Στο επίκεντρο της συζήτησης, στην οποία συμμετείχαν και υπηρεσιακοί λειτουργοί, τέθηκαν τα επόμενα βήματα προς αυτή την κατεύθυνση, καθώς και το πλαίσιο της στρατηγικής πολιτικής που θα οδηγήσει τη Βουλή των Αντιπροσώπων, όσο το δυνατό γρηγορότερα, στον ψηφιακό μετασχηματισμό της.

Με την παραδοχή ότι το κυπριακό κοινοβούλιο υστερεί στον τομέα της ψηφιοποίησης σε σχέση με τα ευρωπαϊκά κοινοβούλια και τις σύγχρονες τεχνολογικές πρακτικές που ακολουθούν, η κα Δημητρίου ζήτησε τη συνεργασία και τη συμβολή του Υφυπουργού Έρευνας και Καινοτομίας. Ο κ. Κόκκινος από την πλευρά του διαβεβαίωσε την Πρόεδρο της Βουλής ότι θα έχει κάθε στήριξη και ενίσχυση από το Υπουργείο του σε θέματα τόσο ψηφιακής στρατηγικής όσο και τεχνογνωσίας.

Ψηλά στους στόχους και στις προτεραιότητες της, η Πρόεδρος της Βουλής έχει θέσει τη δημιουργία αμφίδρομης σχέσης επικοινωνίας της Βουλής των Αντιπροσώπων με τους πολίτες, μέσω ψηφιακής πλατφόρμας, την εξασφάλιση πλήρους πρόσβασης του κοινού στην πληροφόρηση σχετικά με το νομοθετικό έργο που επιτελείται, καθώς και την παντελή εξάλειψη των όγκων χαρτιού, στο πλαίσιο της επιτακτικής, όσο ποτέ άλλοτε, ανάγκης καλλιέργειας περιβαλλοντικής συνείδησης.

Πηγή – Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών

Δείτε Περισσότερα

Νομικών

Αντισυνταγματικός ο έλεγχος σε Εισαγγελείς και Υπουργούς, είπε Γ. Σαββίδης στη Βουλή 

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Νομικών, Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας στις 27/09/2023, εξέτασε τα ακόλουθα σχέδια νόμου:  Ο περί της Καταθέσεως Στοιχείων και Πληροφοριών στη Βουλή των Αντιπροσώπων και στις Κοινοβουλευτικές Επιτροπές (Τροποποιητικός) (Αρ. 1) Νόμος του 2022  Η Επιτροπή εξέτασε την πιο πάνω πρόταση νόμου σκοπός της οποίας είναι η διασφάλιση

Παιδείας

Ένταση στην Επ. Παιδείας για το θέμα του σχολικού αθλητισμού, το 20% των μαθητών έχει δεχθεί μπούλινγκ

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παιδείας και Πολιτισμού, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας στις 27/09/2023, συζήτησε θέματα που αφορούν τον σχολικό αθλητισμό, την έκταση του προβλήματος του σχολικού εκφοβισμού και τις αποφάσεις του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας σε σχέση με τους σχολικούς συνοδούς.  Ένταση στην Επ. Παιδείας για το θέμα του σχολικού αθλητισμού  Ένταση δημιουργήθηκε στην Επιτροπή