Ολομέλεια της Βουλής: Οριστική αναβολή των δημοτικών εκλογών για το 2024

Κοινοποίησε αυτό το άρθρο

Την οριστική αναβολή των δημοτικών εκλογών ενέκρινε η Ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων με 37 ψήφους υπέρ (ΔΗΣΥ, ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ, ΔΗΠΑ), 7 ψήφους κατά (ΕΛΑΜ, ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ) και 3 αποχές (ΕΔΕΚ).

Η Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας, υπερψήφισε υπό την μορφή του κατ’ επείγοντος τα νομοσχέδια που προνοούν την αναβολή των δημοτικών εκλογών και την παράταση της θητείας των υφιστάμενων αξιωματούχων καθώς επίσης και το εναρμονιστικό νομοσχέδιο περί της Εμπορικής Αλιείας του 2021. Επιπρόσθετα, η Βουλή υπερψήφισε τον περί της Αρχής Λιμένων Κύπρου (Τροποποιητικός) Νόμος του 2021 και ενέκρινε μια σειρά καταλόγων για νέες θέσεις εισδοχής στη δημόσια υπηρεσία.

Στη συνεδρία, μεταξύ άλλων, έγινε κατάθεση και παραπομπή στις αρμόδιες επιτροπές νομοσχεδίων και προτάσεων νόμου όπως ο περί επικίνδυνων Μολυσματικών Ασθενειών Νόμος του 2021, ο περί Πολιτικής Σχεδίασης Εκτάκτων Αναγκών (Τροποποιητικός) Νόμος του 2021, ο περί Συμπληρωματικού Προϋπολογισμού Νόμος, οι περί ΦΠΑ κ.α..

Δείτε Περισσότερα

Επιτροπές

Επιτροπή Εργασίας: Ανάγκη βελτίωσης διαδικασιών για πιο γρήγορη και αποτελεσματική εξυπηρέτηση πολιτών

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας στις 28/03/2023, πραγματοποίησε συνάντηση με την Υφυπουργό Κοινωνικής Πρόνοιας Μαριλένα Ευαγγέλου για ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων σε θέματα της αρμοδιότητάς της.   Ανάγκη βελτίωσης διαδικασιών για πιο γρήγορη και αποτελεσματική εξυπηρέτηση πολιτών  Την ανάγκη βελτίωσης των διαδικασιών για πιο γρήγορη και αποτελεσματική εξυπηρέτηση

Δημογραφικού

Επιτροπή Δημογραφικού: Ευρωπαϊκό σχέδιο δράσης και ολοκληρωμένο πλέγμα πολιτικών στήριξης

Η Ad Hoc Κοινοβουλευτική Επιτροπή για τη Μελέτη του Δημογραφικού Προβλήματος, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας στις 28/03/2023, πραγματοποίησε συνάντηση με τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και με τον Υπουργό Εσωτερικών, για ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων επί θεμάτων της αρμοδιότητάς της.   Λύσεις στο μεταναστευτικό μέσω ευρωπαϊκού σχεδίου δράσης για Αν. Μεσόγειο, λέει ο