Νομοσχέδιο για εκσυγχρονισμό της νομοθεσίας περί Ηλεκτρισμού ενέκρινε το Υπουργικό

Κοινοποίησε αυτό το άρθρο

Με στόχο τον εκσυγχρονισμό της νομοθεσίας περί Ηλεκτρισμού, το Υπουργικό Συμβούλιο  ενέκρινε σήμερα το νομοσχέδιο με τίτλο: «Ο περί Ηλεκτρισμού (Τροποποιητικός) Νόμος του 2021».

Σύμφωνα με γραπτή δήλωση της Αναπληρώτριας Κυβερνητικής Εκπροσώπου, Νιόβης Παρισινού, η επικαιροποίηση αυτή κρίθηκε επιβεβλημένη διότι η υφιστάμενη περί Ηλεκτρισμού νομοθεσία είναι απαρχαιωμένη και χωρίς ουσιαστική αναβάθμιση για δεκαετίες.

Όπως επισημαίνει η κ. Παρισινού, “ο εκσυγχρονισμός της νομοθεσίας κρίθηκε επιβεβλημένος ώστε να συνάδει, μεταξύ άλλων, με  τις ευρωπαϊκές οδηγίες, το συνεχές μεταβαλλόμενο περιβάλλον στον τομέα του ηλεκτρισμού και της επερχόμενης λειτουργίας της ανταγωνιστικής αγοράς ηλεκτρισμού”.

Επίσης, αναφέρει, “λήφθηκαν υπόψη η δημιουργία νέων ιδιωτικών σταθμών παραγωγής ηλεκτρισμού και εγκαταστάσεων αποθήκευσης ηλεκτρισμού, η ανάγκη εκσυγχρονισμού των αδειοδοτήσεων των επαγγελματιών ηλεκτρολόγων και η δια βίου μάθηση, η ανάγκη ένταξης των επιθεωρήσεων των ηλεκτρικών εγκαταστάσεων, ως ανταγωνιστική δραστηριότητα και η κατάργηση μονοπωλιακών καθεστώτων, καθώς και η ανάγκη για περιοδική επιθεώρηση των υφιστάμενων ενεργοποιημένων ηλεκτρικών εγκαταστάσεων”.

Πηγή – ΚΥΠΕ

Δείτε Περισσότερα

Αποφάσεις Ολομέλειας

Ίδρυση Υφ. Μετανάστευσης, κριτήρια εργοδότησης συμβούλων-συνεργατών και κατάργηση ετήσιου τέλους €350

Η Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας στις 29/02/2024, υπερψήφισε την ίδρυση Υφυπουργείου Μετανάστευσης, τα κριτήρια εργοδότησης συμβούλων-συνεργατών, την κατάργηση του ετήσιου τέλους €350 για εταιρείες, την επέκταση της άδειας μητρότητας στο πρώτο παιδί, την παράταση στη μείωση του φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα μέχρι το τέλος του μήνα, την εφαρμογή του σχεδίου «Φωτοβολταϊκά