Νέα νομοθεσία που να ρυθμίζει την κρατική χορηγία των πολιτικών κομμάτων

Κοινοποίησε αυτό το άρθρο

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 4.8.21, υπό την προεδρία της κ. Αννίτας Δημητρίου, η έκτακτη σύσκεψης αρχηγών ή/και εκπροσώπων των Κοινοβουλευτικών Κομμάτων, με αφορμή τη γνωμάτευση της Νομικής Υπηρεσίας για την κρατική χορηγία των κοινοβουλευτικών κομμάτων. Μεταξύ άλλων,  έγκυρες πηγές ανέφεραν τα ακόλουθα:

  • Κατά την σύσκεψη των αρχηγών ή/και εκπροσώπων των κοινοβουλευτικών κομμάτων, έγινε ανάλυση της γνωμάτευσης του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα κ. Σάββα Αγγελίδη.
  • Οι υπηρεσίες της Βουλής αναμένεται να ετοιμάσουν νέα νομοθεσία που να ρυθμίζει την κρατική χορηγία των πολιτικών κομμάτων, ούτως ώστε να αποφευχθούν παρόμοια φαινόμενα στο μέλλον, η οποία αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής μέχρι το τέλος του χρόνου.
  • Το θέμα του επαναπροϋπολογισμού της χορηγίας για το 2021 είναι θέμα της εκτελεστικής εξουσίας και η Βουλή δεν πρόκειται να ασχοληθεί με το εν λόγω ζήτημα.

Δείτε Περισσότερα

Νομικών

Αντισυνταγματικός ο έλεγχος σε Εισαγγελείς και Υπουργούς, είπε Γ. Σαββίδης στη Βουλή 

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Νομικών, Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας στις 27/09/2023, εξέτασε τα ακόλουθα σχέδια νόμου:  Ο περί της Καταθέσεως Στοιχείων και Πληροφοριών στη Βουλή των Αντιπροσώπων και στις Κοινοβουλευτικές Επιτροπές (Τροποποιητικός) (Αρ. 1) Νόμος του 2022  Η Επιτροπή εξέτασε την πιο πάνω πρόταση νόμου σκοπός της οποίας είναι η διασφάλιση

Παιδείας

Ένταση στην Επ. Παιδείας για το θέμα του σχολικού αθλητισμού, το 20% των μαθητών έχει δεχθεί μπούλινγκ

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παιδείας και Πολιτισμού, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας στις 27/09/2023, συζήτησε θέματα που αφορούν τον σχολικό αθλητισμό, την έκταση του προβλήματος του σχολικού εκφοβισμού και τις αποφάσεις του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας σε σχέση με τους σχολικούς συνοδούς.  Ένταση στην Επ. Παιδείας για το θέμα του σχολικού αθλητισμού  Ένταση δημιουργήθηκε στην Επιτροπή