Κυριάκος Χατζηγιάννης: «Αυτή η μεγάλη μεταρρύθμιση θα ωφελήσει το κράτος μας»

Κοινοποίησε αυτό το άρθρο

O Πρόεδρος της Επιτροπής Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Κυριάκος Χατζηγιάννης, μετά το πέρας της συνεδρίας της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής, ανέφερε τα ακόλουθα όσων αφορά τις νέες ρυθμιστικές νομοθεσίες για την αγορά ηλεκτρισμού στην Κύπρο:

  • Ως υποχρέωση εναρμόνισης με σειρά από Ευρωπαϊκές οδηγίες, οφείλουμε να διασφαλίσουμε τις αρχές του ελεύθερου ανταγωνισμού.
  • Είμαστε εκτός χρονικών ορίων και πλαισίων που έχουν τεθεί από πλευράς Ευρωπαϊκής Επιτροπής και ως επιτροπή της Βουλής δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να σημειώσουμε την οποιαδήποτε καθυστέρηση, η οποία θα χρεωθεί σε εμάς τους βουλευτές.
  • Ακούσαμε τις εισηγήσεις από όλους τους φορείς. Δεν υπήρξε κανένας φορέας ο οποίος να μην έχει εκφράσει τις δικές του εισηγήσεις.
  • Πρόσθετο χαρακτηριστικό της σημερινής συζήτησης ήταν η παρουσία της Επιτροπής Προστασίας του ανταγωνισμού, η οποία ουσιαστικά διασφαλίζει τον σωστό ανταγωνισμό στην αγορά ηλεκτρισμού στην Κύπρο.
  • Αυτή η μεγάλη μεταρρύθμιση θα ωφελήσει τον κύπριο καταναλωτή, το κράτος μας, τη βιομηχανία και την οικονομία ευρύτερα.
  • Η μεταρρύθμιση θα πρέπει να έρθει με τρόπο που να διασφαλίσει πλήρως και τα δικαιώματα των εργαζομένων.

 

Δείτε Περισσότερα

Αποφάσεις Ολομέλειας

Πόθεν έσχες, προϋπ. €351.3 εκ., προαγωγές δημοσίου, Ταμείο Αλληλεγγύης και επίδομα τέκνου

Η Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας στις 11/07/2024, υπερψήφισε τις προτάσεις νόμου για το πόθεν έσχες, τον συμπληρωματικό προϋπολογισμό ύψους €351.3 εκ., τη μείωση της βαρύτητας του κριτηρίου της ετήσιας υπηρεσιακής έκθεσης για προαγωγές στη δημόσια υπηρεσία, τις προτάσεις νόμου για ρυθμίσεις στο Ταμείο Αλληλεγγύης για τους κουρεμένους και την αύξηση του

Εσωτερικών

Αντιδράσεις στη Βουλή από Προέδρους ΕΟΑ για διάταγμα ΥΠΕΣ για πολεοδομικές άδειες

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εσωτερικών, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας στις 11/07/2024, συζήτησε το ακόλουθο θέμα: Εκχώρηση πολεοδομικών εξουσιών και αρμοδιοτήτων στους ΕΟΑ Η Επιτροπή συζήτησε το πιο πάνω θέμα μέσω του οποίου εξετάστηκε η εκχώρηση πολεοδομικών εξουσιών και αρμοδιοτήτων του Υπουργού Εσωτερικών στους Επαρχιακούς Οργανισμούς Αυτοδιοίκησης δυνάμει διατάγματος. Αντιδράσεις στη Βουλή από Προέδρους ΕΟΑ για διάταγμα