Κυριάκος Χατζηγιάννης: «Αυτή η μεγάλη μεταρρύθμιση θα ωφελήσει το κράτος μας»

Κοινοποίησε αυτό το άρθρο

O Πρόεδρος της Επιτροπής Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Κυριάκος Χατζηγιάννης, μετά το πέρας της συνεδρίας της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής, ανέφερε τα ακόλουθα όσων αφορά τις νέες ρυθμιστικές νομοθεσίες για την αγορά ηλεκτρισμού στην Κύπρο:

  • Ως υποχρέωση εναρμόνισης με σειρά από Ευρωπαϊκές οδηγίες, οφείλουμε να διασφαλίσουμε τις αρχές του ελεύθερου ανταγωνισμού.
  • Είμαστε εκτός χρονικών ορίων και πλαισίων που έχουν τεθεί από πλευράς Ευρωπαϊκής Επιτροπής και ως επιτροπή της Βουλής δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να σημειώσουμε την οποιαδήποτε καθυστέρηση, η οποία θα χρεωθεί σε εμάς τους βουλευτές.
  • Ακούσαμε τις εισηγήσεις από όλους τους φορείς. Δεν υπήρξε κανένας φορέας ο οποίος να μην έχει εκφράσει τις δικές του εισηγήσεις.
  • Πρόσθετο χαρακτηριστικό της σημερινής συζήτησης ήταν η παρουσία της Επιτροπής Προστασίας του ανταγωνισμού, η οποία ουσιαστικά διασφαλίζει τον σωστό ανταγωνισμό στην αγορά ηλεκτρισμού στην Κύπρο.
  • Αυτή η μεγάλη μεταρρύθμιση θα ωφελήσει τον κύπριο καταναλωτή, το κράτος μας, τη βιομηχανία και την οικονομία ευρύτερα.
  • Η μεταρρύθμιση θα πρέπει να έρθει με τρόπο που να διασφαλίσει πλήρως και τα δικαιώματα των εργαζομένων.

 

Δείτε Περισσότερα

Νομικών

Αντισυνταγματικός ο έλεγχος σε Εισαγγελείς και Υπουργούς, είπε Γ. Σαββίδης στη Βουλή 

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Νομικών, Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας στις 27/09/2023, εξέτασε τα ακόλουθα σχέδια νόμου:  Ο περί της Καταθέσεως Στοιχείων και Πληροφοριών στη Βουλή των Αντιπροσώπων και στις Κοινοβουλευτικές Επιτροπές (Τροποποιητικός) (Αρ. 1) Νόμος του 2022  Η Επιτροπή εξέτασε την πιο πάνω πρόταση νόμου σκοπός της οποίας είναι η διασφάλιση

Παιδείας

Ένταση στην Επ. Παιδείας για το θέμα του σχολικού αθλητισμού, το 20% των μαθητών έχει δεχθεί μπούλινγκ

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παιδείας και Πολιτισμού, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας στις 27/09/2023, συζήτησε θέματα που αφορούν τον σχολικό αθλητισμό, την έκταση του προβλήματος του σχολικού εκφοβισμού και τις αποφάσεις του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας σε σχέση με τους σχολικούς συνοδούς.  Ένταση στην Επ. Παιδείας για το θέμα του σχολικού αθλητισμού  Ένταση δημιουργήθηκε στην Επιτροπή