Κυριάκος Χατζηγιάννης: «Αυτή η μεγάλη μεταρρύθμιση θα ωφελήσει το κράτος μας»

Κοινοποίησε αυτό το άρθρο

O Πρόεδρος της Επιτροπής Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Κυριάκος Χατζηγιάννης, μετά το πέρας της συνεδρίας της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής, ανέφερε τα ακόλουθα όσων αφορά τις νέες ρυθμιστικές νομοθεσίες για την αγορά ηλεκτρισμού στην Κύπρο:

  • Ως υποχρέωση εναρμόνισης με σειρά από Ευρωπαϊκές οδηγίες, οφείλουμε να διασφαλίσουμε τις αρχές του ελεύθερου ανταγωνισμού.
  • Είμαστε εκτός χρονικών ορίων και πλαισίων που έχουν τεθεί από πλευράς Ευρωπαϊκής Επιτροπής και ως επιτροπή της Βουλής δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να σημειώσουμε την οποιαδήποτε καθυστέρηση, η οποία θα χρεωθεί σε εμάς τους βουλευτές.
  • Ακούσαμε τις εισηγήσεις από όλους τους φορείς. Δεν υπήρξε κανένας φορέας ο οποίος να μην έχει εκφράσει τις δικές του εισηγήσεις.
  • Πρόσθετο χαρακτηριστικό της σημερινής συζήτησης ήταν η παρουσία της Επιτροπής Προστασίας του ανταγωνισμού, η οποία ουσιαστικά διασφαλίζει τον σωστό ανταγωνισμό στην αγορά ηλεκτρισμού στην Κύπρο.
  • Αυτή η μεγάλη μεταρρύθμιση θα ωφελήσει τον κύπριο καταναλωτή, το κράτος μας, τη βιομηχανία και την οικονομία ευρύτερα.
  • Η μεταρρύθμιση θα πρέπει να έρθει με τρόπο που να διασφαλίσει πλήρως και τα δικαιώματα των εργαζομένων.

 

Δείτε Περισσότερα

Θεσμών

Λύσεις πρόσβασης στο ψηφιακό κράτος για όσους δυσκολεύονται

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Θεσμών, Αξιών και Επιτρόπου Διοικήσεως, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας στις 17/04/2024, συζήτησε το ακόλουθο θέμα: Μη υλοποίηση εισηγήσεων Επιτρόπου Διοικήσεως από τις κρατικές υπηρεσίες Η Επιτροπή συζήτησε το πιο πάνω θέμα μέσω του οποίου εξετάστηκε η μη υλοποίηση των εισηγήσεων της Επιτρόπου Διοικήσεως και Προστασίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων από τις κρατικές υπηρεσίες,

Παιδείας

420 μαθητές σε θεραπευτικά προγράμματα για ναρκωτικά, πιεστικά χρονοδιαγράμματα για προϋπολογισμό ΤΕΠΑΚ

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παιδείας και Πολιτισμού, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας στις 17/04/2024, συζήτησε το ακόλουθο θέμα: Παραβατικότητα και εγκληματικές ενέργειες στα σχολεία Η Επιτροπή συζήτησε το πιο πάνω θέμα μέσω του οποίου εξετάστηκε η παραβατικότητα και οι εγκληματικές ενέργειες στα σχολεία, καθώς και η απουσία στήριξης θυτών και θυμάτων. 420 μαθητές σε θεραπευτικά προγράμματα