Κοινοβουλευτικά κόμματα: Οι πρώτες τοποθετήσεις αναφορικά με την ανάκληση των διαβατηρίων μελών του ψευδοκράτους

Κοινοποίησε αυτό το άρθρο

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Την ανάκληση 14 συνολικά διαβατηρίων της Κυπριακής Δημοκρατίας από “αξιωματούχους” του ψευδοκράτους και μέλη της “Eπιτροπής για το άνοιγμα των Βαρωσίων”, αποφάσισε την Τρίτη 23.8.21 το Υπουργικό Συμβούλιο, αντιδρώντας στις τουρκικές προκλήσεις για αλλαγή του στάτους της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου, ενώ ταυτόχρονα προχωρεί με την κατάθεση της 5ης Διακρατικής Προσφυγής στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) κατά των τουρκικών σχεδιασμών για το Βαρώσι.

Τα κοινοβουλευτικά κόμματα δήλωσαν τα ακόλουθα επί του θέματος:

Δημοκρατικός Συναγερμός (ΔΗ.ΣΥ.):

«Η απόφαση της κυβέρνησης για ανάκληση των διαβατηρίων 14 «αξιωματούχων» του ψευδοκράτους, είναι μια απόφαση συμβολική αλλά και ουσίας με την οποία συμφωνούμε».

Α.Κ.Ε.Λ.-Αριστερά-Νέες Δυνάμεις:

«Οι αποφάσεις του Υπουργικού καταδεικνύουν ότι ο Νίκος Αναστασιάδης και η κυβέρνησή του επιδίδονται σε ενέργειες που περισσότερο είναι επικοινωνιακές κινήσεις με αποδέκτη το εσωτερικό ακροατήριο, παρά πρωτοβουλίες που μπορούν να αναχαιτίσουν τους διχοτομικούς σχεδιασμούς της Τουρκίας σε βάρος της πατρίδας μας».

Δημοκρατικό Κόμμα (ΔΗ.ΚΟ.):

«Το Δημοκρατικό Κόμμα χαιρετίζει την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για την ανάκληση ή μη ανανέωση ή μη έκδοση διαβατήριων της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Κίνημα Σοσιαλδημοκρατών ΕΔΕΚ (Κ.Σ. ΕΔΕΚ):

«Ορθά προχωρούμε σε ανάκληση των διαβατηρίων μελών του ψευδοκράτους».

Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.):

«Αν και με αρκετή καθυστέρηση η Κυβέρνηση φαίνεται να κατανοεί ότι η πολιτική του κατευνασμού έχει αποτύχει. Σε αυτό το πλαίσιο φαίνεται να κινείται και η απόφαση για αφαίρεση των διαβατηρίων, η οποία αν και ελλιπής, εντούτοις κινείται προς την ορθή κατεύθυνση».

Κίνημα Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών:

«Τασσόμαστε υπέρ της στοχευμένης μη ανανέωσης ή έκδοσης ταξιδιωτικών εγγράφων της Κυπριακής Δημοκρατίας σε «αξιωματούχους» του ψευδοκράτους».

Δημοκρατική Παράταξη (ΔΗ.ΠΑ.):

(Δεν έγινε κάποια επίσημη ανακοίνωση επί του θέματος)

 

Δείτε Περισσότερα

Επιτροπές

Επιτροπή Εργασίας: Νομοσχέδιο για αύξηση της άδειας μητρότητας

Την ερχόμενη Τρίτη στην Επιτροπή Εργασίας της Βουλής θα συζητηθεί με την μορφή του κατεπείγοντος το νομοσχέδιο για αύξηση της άδειας μητρότητας. Τα νομοσχέδιο για την άδεια μητρότητας και πατρότητας και την γονική άδεια παρουσιάστηκαν σήμερα στην Επιτροπή από την Υπουργό Εργασίας Ζέτα Αιμιλιανίδου. Η Υπουργός είπε ότι με το νομοσχέδιο η άδεια μητρότητας για

Επιτροπές

Επιτροπή Γεωργίας: Η κυβέρνηση προτίθεται να στηρίξει τους κτηνοτρόφους

Ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κώστας Καδής διαβεβαίωσε σήμερα την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής ότι η Κυβέρνηση θα στηρίξει τους κτηνοτρόφους και θα σταθεί αρωγός τους μετά και από τις πρόσφατες μεγάλες αυξήσεις στις τιμές των σιτηρών. Θέμα συζήτησης στην Επιτροπή Γεωργίας της Βουλής ήταν το κλείσιμο της Επιτροπής Σιτηρών, οι αυξήσεις στις