Κοινοβουλευτικά κόμματα: Οι πρώτες τοποθετήσεις αναφορικά με την ανάκληση των διαβατηρίων μελών του ψευδοκράτους

Κοινοποίησε αυτό το άρθρο

Την ανάκληση 14 συνολικά διαβατηρίων της Κυπριακής Δημοκρατίας από “αξιωματούχους” του ψευδοκράτους και μέλη της “Eπιτροπής για το άνοιγμα των Βαρωσίων”, αποφάσισε την Τρίτη 23.8.21 το Υπουργικό Συμβούλιο, αντιδρώντας στις τουρκικές προκλήσεις για αλλαγή του στάτους της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου, ενώ ταυτόχρονα προχωρεί με την κατάθεση της 5ης Διακρατικής Προσφυγής στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) κατά των τουρκικών σχεδιασμών για το Βαρώσι.

Τα κοινοβουλευτικά κόμματα δήλωσαν τα ακόλουθα επί του θέματος:

Δημοκρατικός Συναγερμός (ΔΗ.ΣΥ.):

«Η απόφαση της κυβέρνησης για ανάκληση των διαβατηρίων 14 «αξιωματούχων» του ψευδοκράτους, είναι μια απόφαση συμβολική αλλά και ουσίας με την οποία συμφωνούμε».

Α.Κ.Ε.Λ.-Αριστερά-Νέες Δυνάμεις:

«Οι αποφάσεις του Υπουργικού καταδεικνύουν ότι ο Νίκος Αναστασιάδης και η κυβέρνησή του επιδίδονται σε ενέργειες που περισσότερο είναι επικοινωνιακές κινήσεις με αποδέκτη το εσωτερικό ακροατήριο, παρά πρωτοβουλίες που μπορούν να αναχαιτίσουν τους διχοτομικούς σχεδιασμούς της Τουρκίας σε βάρος της πατρίδας μας».

Δημοκρατικό Κόμμα (ΔΗ.ΚΟ.):

«Το Δημοκρατικό Κόμμα χαιρετίζει την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για την ανάκληση ή μη ανανέωση ή μη έκδοση διαβατήριων της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Κίνημα Σοσιαλδημοκρατών ΕΔΕΚ (Κ.Σ. ΕΔΕΚ):

«Ορθά προχωρούμε σε ανάκληση των διαβατηρίων μελών του ψευδοκράτους».

Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.):

«Αν και με αρκετή καθυστέρηση η Κυβέρνηση φαίνεται να κατανοεί ότι η πολιτική του κατευνασμού έχει αποτύχει. Σε αυτό το πλαίσιο φαίνεται να κινείται και η απόφαση για αφαίρεση των διαβατηρίων, η οποία αν και ελλιπής, εντούτοις κινείται προς την ορθή κατεύθυνση».

Κίνημα Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών:

«Τασσόμαστε υπέρ της στοχευμένης μη ανανέωσης ή έκδοσης ταξιδιωτικών εγγράφων της Κυπριακής Δημοκρατίας σε «αξιωματούχους» του ψευδοκράτους».

Δημοκρατική Παράταξη (ΔΗ.ΠΑ.):

(Δεν έγινε κάποια επίσημη ανακοίνωση επί του θέματος)

 

Δείτε Περισσότερα

Αποφάσεις Ολομέλειας

Φρένο στις μετατροπές οχημάτων, αναβολή για εταιρικό τέλος και ευρωεκλογές

Η Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας στις 21/09/2023, υπερψήφισε την πρόταση νόμου που προνοεί τη θέσπιση διαδικασίας, ούτως ώστε σε περίπτωση που όχημα έχει υποστεί μετατροπές και προκαλεί οχληρία και ηχορύπανση, να ακινητοποιείται και να μεταφέρεται σε χώρο όπου θα διευθετείται η επαναφορά του στην κατάσταση που ευρισκόταν πριν από τη μετατροπή.  Επιπρόσθετα, αναβλήθηκε