Ημερήσια διάταξη Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Περιβάλλοντος ημερομηνίας 7.7.21

Κοινοποίησε αυτό το άρθρο

Η ημερήσια διάταξη της συνεδρίας της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Περιβάλλοντος για την Τετάρτη, 7 Ιουλίου 2021, στις 11.00 π.μ., στο Συνεδριακό Κέντρο έχει ως ακολούθως:

Α. Διαδικαστικά Ζητήματα:

11.00 π.μ.

  1. Εγγραφή θεμάτων με τη διαδικασία του αυτεπαγγέλτου κατ’ εφαρμογήν των προνοιών του Κανονισμού 41Α.
  2. Προγραμματισμός εργασιών για τις επόμενες συνεδρίες της επιτροπής.

Β. Συζήτηση θεμάτων εγγραφέντων με τη διαδικασία του αυτεπάγγελτου (Κανονισμός 41Α):

11.30 π.μ.

Ενημέρωση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Περιβάλλοντος από τον Υπουργό Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος για θέματα της αρμοδιότητας του. (Αρ. Φακ. 23.07.018.001)

Γ. Νομοθετική Εργασία:

12:15 μ.μ.

  1. Ο περί Βιομηχανικών Εκπομπών (Ολοκληρωμένη Πρόληψη και Έλεγχος της Ρύπανσης) (Τροποποιητικός) Νόμος του 2021. (Αρ. Φακ. 23.01.062.122-2021). Συζήτηση νομοσχεδίου κατά προτεραιότητα (Κανονισμός 40Α).
  2. Ο περί Ελέγχου της Ρύπανσης της Ατμόσφαιρας (Τροποποιητικός) Νόμος του 2021. (Αρ. Φακ. 23.01.062.123-2021). Συζήτηση νομοσχεδίου κατά προτεραιότητα (Κανονισμός 40Α).
  3. Οι περί Ελέγχου της Ρύπανσης της Ατμόσφαιρας (Πρόληψη και Μείωση της Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης από Αμίαντο) (Τροποποιητικοί) Κανονισμοί του 2021. (Αρ. Φακ. 23.03.058.039-2021). Συζήτηση κανονισμών κατά προτεραιότητα (Κανονισμός 40Α).

Στη συνεδρίαση της επιτροπής κλήθηκαν να παραστούν οι ακόλουθοι:

Για το Β θέμα, ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος.

Για τα Γ1, Γ2, Γ3 θέματα, εκπρόσωποι του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, ο Διευθυντής του Τμήματος Περιβάλλοντος του ίδιου υπουργείου, εκπρόσωποι του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, του Υπουργείου Εσωτερικών, του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, του Υπουργείου Υγείας, του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, του Υπουργείου Άμυνας, του Υπουργείου Οικονομικών, του Υπουργείου Εξωτερικών, του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξεως, του Υφυπουργείου Τουρισμού, του Υφυπουργείου Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, του Υφυπουργείου Ναυτιλίας, η Επίτροπος Περιβάλλοντος, εκπρόσωποι του Επιστημονικού Τεχνικού Επιμελητηρίου Κύπρου (ΕΤΕΚ), της Ομοσπονδίας Εργοδοτών και Βιομηχάνων (ΟΕΒ), του Κυπριακού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου (ΚΕΒΕ), της Παγκύπριας Οργάνωσης Βιοτεχνών Επαγγελματιών (ΠΟΒΕΚ), της Ομοσπονδίας Περιβαλλοντικών Οργανώσεων Κύπρου (ΟΠΟΚ) και του Κυπριακού Ιδρύματος Προστασίας του Περιβάλλοντος (Terra Cypria).

 

Δείτε Περισσότερα

Μεταφορών

Το εργοτάξιο Α φάσης δρόμου Πάφου-Πόλης Χρυσοχούς, επισκέφθηκε η Επιτροπή Μεταφορών

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, στις 12/04/2024, πραγματοποίησε επίσκεψη στην υπέργεια διάβαση επί της Λεωφόρου Τάσσου Παπαδόπουλου παρά τω Γυμνάσιο Αποστόλου Παύλου, στην οδική συμβολή «Βιοφώς» στον Δυτικό παρακαμπτήριο δρόμου Πάφου, στη «Διπλαρκάτζια» στον Δήμο Πάφου, στον δρόμο Πάφου-Πόλης Χρυσοχούς παρά την κοινότητα Καλλέπεια και στα γραφεία του Κοινοτικού Συμβουλίου Αργάκας για ενημέρωση σχετικά

Αποφάσεις Ολομέλειας

Παραμένει στα €300 το εξώδικο για στάθμευση σε ΑμεΑ, στην επαρχία που διαπράχθηκε θα εκδικάζεται αδίκημα

Η Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας στις 11/04/2024, καταψήφισε την αύξηση του εξώδικου προστίμου που προβλέπεται για το αδίκημα της στάθμευσης οχήματος σε χώρους για άτομα με αναπηρίες και υπερψήφισε νόμο σύμφωνα με τον οποίο ποινική υπόθεση θα εκδικάζεται μόνο από το δικαστήριο της επαρχίας στην οποία διαπράχθηκε το αδίκημα. Αναλυτικά τα