Ημερήσια διάταξη Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Περιβάλλοντος ημερομηνίας 7.7.21

Κοινοποίησε αυτό το άρθρο

Η ημερήσια διάταξη της συνεδρίας της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Περιβάλλοντος για την Τετάρτη, 7 Ιουλίου 2021, στις 11.00 π.μ., στο Συνεδριακό Κέντρο έχει ως ακολούθως:

Α. Διαδικαστικά Ζητήματα:

11.00 π.μ.

  1. Εγγραφή θεμάτων με τη διαδικασία του αυτεπαγγέλτου κατ’ εφαρμογήν των προνοιών του Κανονισμού 41Α.
  2. Προγραμματισμός εργασιών για τις επόμενες συνεδρίες της επιτροπής.

Β. Συζήτηση θεμάτων εγγραφέντων με τη διαδικασία του αυτεπάγγελτου (Κανονισμός 41Α):

11.30 π.μ.

Ενημέρωση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Περιβάλλοντος από τον Υπουργό Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος για θέματα της αρμοδιότητας του. (Αρ. Φακ. 23.07.018.001)

Γ. Νομοθετική Εργασία:

12:15 μ.μ.

  1. Ο περί Βιομηχανικών Εκπομπών (Ολοκληρωμένη Πρόληψη και Έλεγχος της Ρύπανσης) (Τροποποιητικός) Νόμος του 2021. (Αρ. Φακ. 23.01.062.122-2021). Συζήτηση νομοσχεδίου κατά προτεραιότητα (Κανονισμός 40Α).
  2. Ο περί Ελέγχου της Ρύπανσης της Ατμόσφαιρας (Τροποποιητικός) Νόμος του 2021. (Αρ. Φακ. 23.01.062.123-2021). Συζήτηση νομοσχεδίου κατά προτεραιότητα (Κανονισμός 40Α).
  3. Οι περί Ελέγχου της Ρύπανσης της Ατμόσφαιρας (Πρόληψη και Μείωση της Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης από Αμίαντο) (Τροποποιητικοί) Κανονισμοί του 2021. (Αρ. Φακ. 23.03.058.039-2021). Συζήτηση κανονισμών κατά προτεραιότητα (Κανονισμός 40Α).

Στη συνεδρίαση της επιτροπής κλήθηκαν να παραστούν οι ακόλουθοι:

Για το Β θέμα, ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος.

Για τα Γ1, Γ2, Γ3 θέματα, εκπρόσωποι του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, ο Διευθυντής του Τμήματος Περιβάλλοντος του ίδιου υπουργείου, εκπρόσωποι του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, του Υπουργείου Εσωτερικών, του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, του Υπουργείου Υγείας, του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, του Υπουργείου Άμυνας, του Υπουργείου Οικονομικών, του Υπουργείου Εξωτερικών, του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξεως, του Υφυπουργείου Τουρισμού, του Υφυπουργείου Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, του Υφυπουργείου Ναυτιλίας, η Επίτροπος Περιβάλλοντος, εκπρόσωποι του Επιστημονικού Τεχνικού Επιμελητηρίου Κύπρου (ΕΤΕΚ), της Ομοσπονδίας Εργοδοτών και Βιομηχάνων (ΟΕΒ), του Κυπριακού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου (ΚΕΒΕ), της Παγκύπριας Οργάνωσης Βιοτεχνών Επαγγελματιών (ΠΟΒΕΚ), της Ομοσπονδίας Περιβαλλοντικών Οργανώσεων Κύπρου (ΟΠΟΚ) και του Κυπριακού Ιδρύματος Προστασίας του Περιβάλλοντος (Terra Cypria).

 

Δείτε Περισσότερα

Νομικών

Αντισυνταγματικός ο έλεγχος σε Εισαγγελείς και Υπουργούς, είπε Γ. Σαββίδης στη Βουλή 

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Νομικών, Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας στις 27/09/2023, εξέτασε τα ακόλουθα σχέδια νόμου:  Ο περί της Καταθέσεως Στοιχείων και Πληροφοριών στη Βουλή των Αντιπροσώπων και στις Κοινοβουλευτικές Επιτροπές (Τροποποιητικός) (Αρ. 1) Νόμος του 2022  Η Επιτροπή εξέτασε την πιο πάνω πρόταση νόμου σκοπός της οποίας είναι η διασφάλιση

Παιδείας

Ένταση στην Επ. Παιδείας για το θέμα του σχολικού αθλητισμού, το 20% των μαθητών έχει δεχθεί μπούλινγκ

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παιδείας και Πολιτισμού, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας στις 27/09/2023, συζήτησε θέματα που αφορούν τον σχολικό αθλητισμό, την έκταση του προβλήματος του σχολικού εκφοβισμού και τις αποφάσεις του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας σε σχέση με τους σχολικούς συνοδούς.  Ένταση στην Επ. Παιδείας για το θέμα του σχολικού αθλητισμού  Ένταση δημιουργήθηκε στην Επιτροπή