Ηγετική…στείρωση Πάφου και τραγούδι Χατζιδάκι για ΑΚΕΛ – Τα ευτράπελα του κρατικού προϋπολογισμού

Κοινοποίησε αυτό το άρθρο

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Δεν έλειψαν τα ευτράπελα ούτε από τη δεύτερη μέρα συζήτησης του κρατικού προϋπολογισμού στην Βουλή των Αντιπροσώπων με τον προεδρεύοντα του σώματος να αναφέρεται μέχρι και στην ηγετική φυσιογνωμία του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου, σχολιάζοντας πως η Πάφος… έπαθε ηγετική στείρωση τον τελευταίο καιρό. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Νίκος Γεωργίου, ο οποίος παραφράζοντας το τραγούδι του Χατζιδάκι, αναφώνησε από το βήμα της βουλής… καληνύχτα Κεμάλ… το ΑΚΕΛ δεν θ΄ αλλάξει ποτέ.

Συγκεκριμένα: Ο προεδρεύων της Βουλής και βουλευτής του ΔΗΚΟ κ. Ζαχαρίας Κουλίας, δεν έχασε την ευκαιρία να αναφερθεί στην ηγετική φυσιογνωμία του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου, όταν στο βήμα προσήλθε ο βουλευτής της επαρχίας Πάφου κ. Χαράλαμπος Πάζαρος, με τον τελευταίο να αναφέρει πως: «Γενικά η Πάφος έχει αυτά τα προνόμια να βγάζει ηγέτες σε διάφορα πόστα» και με τον κ. Κουλία να του απαντάει πώς: «Εε σάννα τζιαί πάθατε στείρωση τον τελευταίο καιρό!».

Δείτε το περιστατικό εδώ.

Τη σκυτάλη πείρε ο βουλευτής του ΑΚΕΛ κ. Αντρέας Πασιουρτίδης ο οποίος σχολιάζοντας την ομιλία του κ. Πάζαρου, άνοιξε την αυλαία της κομματικής αντιπαράθεσης ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ λέγοντας ότι: «Πολύ καλά κάνει ο κ. Πάζαρος που διεκδικεί για την πόλη και επαρχία του αλλά κυβερνά 10 χρόνια ο ΔΗΣΥ, δεν ξέρω από ποιον περιμένει να γίνουν τα έργα!».

Ακολούθως, ο βουλευτής του ΔΗΣΥ κ. Νίκος Γεωργίου, απαντώντας στην επικριτική ομιλία που προηγήθηκε από τον βουλευτή του ΑΚΕΛ κ. Γιώργο Κουκουμά είπε: «Παραφράζοντας τους στοίχους του τραγουδιού του Μάνου Χατζιδάκι… Καληνύχτα Κεμάλ, το ΑΚΕΛ δεν πρόκειται να αλλάξει ποτέ. Γιατί παραμένει πραγματικά στο λαϊκισμό και στη ψηφοθηρία». Τόνισε μάλιστα ότι η ανασφάλεια που εκπέμπουν ως κόμμα θα τους αφήσει για πολλά χρόνια στην αντιπολίτευση.

Η συζήτηση επί του Κρατικού Προϋπολογισμού για το έτος 2022 συνεχίστηκε την Πέμπτη 16/12/2021 με τις ομιλίες 38 βουλευτών από όλους τους πολιτικούς χώρους. Κατά τη διάρκεια των τοποθετήσεών τους, οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι εξέφρασαν τις κοινωνικοπολιτικές τους πεποιθήσεις, άσκησαν κριτική στα θεσμικά τεκταινόμενα και απαρίθμησαν σειρά δράσεων που προτίθενται να αναλάβουν. Παρ ’όλα αυτά, δεν έλειψαν τα πολιτικά παρατράγουδα μεταξύ των βουλευτών.

Γ.Η.

Δείτε Περισσότερα

Επιτροπές

Επιτροπή Παιδείας: Σύντομα στην Ολομέλεια το νομοσχέδιο για ίδρυση Υφυπουργείου Πολιτισμού

H Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παιδείας και Πολιτισμού, κατά την διάρκεια της συνεδρίας στις 26/01/2022, εξέτασε τα σχέδια νόμου που προνοούν: Την ίδρυση Υφυπουργείου Πολιτισμού στο οποίο θα μεταφερθούν οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες, το Τμήμα Αρχαιοτήτων και η Υπηρεσία Κυπριακής Χειροτεχνίας με τις αρμοδιότητές τους, καθώς και η αρμοδιότητα της θεατρικής ανάπτυξης από το Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου, με

Επιτροπές

Επιτροπή Θεσμών: Σε τελικό στάδιο η συζήτηση του νομοσχεδίου για το lobbying

H Κοινοβουλευτική Επιτροπή Θεσμών, Αξιών και Επιτρόπου Διοικήσεως, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας στις 26/01/2022, εξέτασε τo σχέδιο νόμου που προνοεί: Την εξασφάλιση της διαφάνειας στις διαδικασίες λήψης δημόσιων αποφάσεων (lobbying). Αναλυτικά το σχέδιο νόμου: Ο περί της Διαφάνειας στις Διαδικασίες Λήψης Δημόσιων Αποφάσεων Και Συναφών Θεμάτων Νόμος του 2019 Σκοπός του νομοσχεδίου είναι η