Ηγετική…στείρωση Πάφου και τραγούδι Χατζιδάκι για ΑΚΕΛ – Τα ευτράπελα του κρατικού προϋπολογισμού

Κοινοποίησε αυτό το άρθρο

Δεν έλειψαν τα ευτράπελα ούτε από τη δεύτερη μέρα συζήτησης του κρατικού προϋπολογισμού στην Βουλή των Αντιπροσώπων με τον προεδρεύοντα του σώματος να αναφέρεται μέχρι και στην ηγετική φυσιογνωμία του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου, σχολιάζοντας πως η Πάφος… έπαθε ηγετική στείρωση τον τελευταίο καιρό. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Νίκος Γεωργίου, ο οποίος παραφράζοντας το τραγούδι του Χατζιδάκι, αναφώνησε από το βήμα της βουλής… καληνύχτα Κεμάλ… το ΑΚΕΛ δεν θ΄ αλλάξει ποτέ.

Συγκεκριμένα: Ο προεδρεύων της Βουλής και βουλευτής του ΔΗΚΟ κ. Ζαχαρίας Κουλίας, δεν έχασε την ευκαιρία να αναφερθεί στην ηγετική φυσιογνωμία του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου, όταν στο βήμα προσήλθε ο βουλευτής της επαρχίας Πάφου κ. Χαράλαμπος Πάζαρος, με τον τελευταίο να αναφέρει πως: «Γενικά η Πάφος έχει αυτά τα προνόμια να βγάζει ηγέτες σε διάφορα πόστα» και με τον κ. Κουλία να του απαντάει πώς: «Εε σάννα τζιαί πάθατε στείρωση τον τελευταίο καιρό!».

Δείτε το περιστατικό εδώ.

Τη σκυτάλη πείρε ο βουλευτής του ΑΚΕΛ κ. Αντρέας Πασιουρτίδης ο οποίος σχολιάζοντας την ομιλία του κ. Πάζαρου, άνοιξε την αυλαία της κομματικής αντιπαράθεσης ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ λέγοντας ότι: «Πολύ καλά κάνει ο κ. Πάζαρος που διεκδικεί για την πόλη και επαρχία του αλλά κυβερνά 10 χρόνια ο ΔΗΣΥ, δεν ξέρω από ποιον περιμένει να γίνουν τα έργα!».

Ακολούθως, ο βουλευτής του ΔΗΣΥ κ. Νίκος Γεωργίου, απαντώντας στην επικριτική ομιλία που προηγήθηκε από τον βουλευτή του ΑΚΕΛ κ. Γιώργο Κουκουμά είπε: «Παραφράζοντας τους στοίχους του τραγουδιού του Μάνου Χατζιδάκι… Καληνύχτα Κεμάλ, το ΑΚΕΛ δεν πρόκειται να αλλάξει ποτέ. Γιατί παραμένει πραγματικά στο λαϊκισμό και στη ψηφοθηρία». Τόνισε μάλιστα ότι η ανασφάλεια που εκπέμπουν ως κόμμα θα τους αφήσει για πολλά χρόνια στην αντιπολίτευση.

Η συζήτηση επί του Κρατικού Προϋπολογισμού για το έτος 2022 συνεχίστηκε την Πέμπτη 16/12/2021 με τις ομιλίες 38 βουλευτών από όλους τους πολιτικούς χώρους. Κατά τη διάρκεια των τοποθετήσεών τους, οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι εξέφρασαν τις κοινωνικοπολιτικές τους πεποιθήσεις, άσκησαν κριτική στα θεσμικά τεκταινόμενα και απαρίθμησαν σειρά δράσεων που προτίθενται να αναλάβουν. Παρ ’όλα αυτά, δεν έλειψαν τα πολιτικά παρατράγουδα μεταξύ των βουλευτών.

Γ.Η.

Δείτε Περισσότερα

Υγείας

Επιστολή θα στείλει η ΠτΒ προς τον ΠτΔ για ανέγερση παιδιατρικού νοσοκομείου

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Υγείας, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας στις 13/06/2024, συζήτησε το ακόλουθο θέμα: Οικοδομικές εργασίες στο νοσοκομείο «Αρχιεπίσκοπος Μακάριος ΙΙΙ» Η Επιτροπή συζήτησε το πιο πάνω θέμα μέσω του οποίου εξετάστηκαν οι επικείμενες οικοδομικές εργασίες στο νοσοκομείο «Αρχιεπίσκοπος Μακάριος ΙΙΙ», καθώς και ο προγραμματισμός-λήψη μέτρων, για να μην υπάρξει καμία επίπτωση στην υγεία

Εσωτερικών

Αφαίρεσε πρόνοια για αύξηση έως 14% στα τιμολόγια νερού η Επιτροπή Εσωτερικών

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εσωτερικών, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας στις 13/06/2024, εξέτασε τα ακόλουθα νομοσχέδια: Ο περί Δήμων (Τροποποιητικός) Ο περί Κοινοτήτων (Τροποποιητικός) (Αρ. 2) Νόμος του 2024 Ο περί Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης (Τροποποιητικός) (Αρ. 2) Νόμος του 2024 Ο περί Ρυθμίσεως Οδών και Οικοδομών (Τροποποιητικός) Νόμος του 2024 Η Επιτροπή εξέτασε τα πιο πάνω