Γιορτή για τη χάραξη πολιτικής το 3º Cyprus Forum

Κοινοποίησε αυτό το άρθρο

Το Cyprus Forum αποτελεί την μεγαλύτερη ανεξάρτητη διοργάνωση χάραξης πολιτικής στην Κύπρο, το οποίο διοργανώνεται από τον μη κυβερνητικό οργανισμό Oxygono σε συνεργασία με το Delphi Economic Forum στην Ελλάδα. Ιδρύθηκε το 2020 ως ένα ανεξάρτητο, φιλόδοξο, μη κερδοσκοπικό ετήσιο συνέδριο που επιδιώκει να γίνει μοχλός και καταλύτης για αλλαγές μέσω συζητήσεων που οδηγούν σε δεσμεύσεις, δράσεις και αποτελέσματα. 

Φέτος, το Cyprus Forum διεξάγεται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, για πρώτη φορά σε δύο ημέρες, στις 29 και 30 Σεπτεμβρίου 2022, στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας. Η γενική θεματική του 3ου Cyprus Forum είναι η λέξη «Inclusivity».  

Πληθώρα θεμάτων που απασχολούν την κυπριακή κοινωνία, θα αποτελέσουν τη βάση για τις συζητήσεις των panels, τα οποία διοργανώνονται από Οργανισμούς, Ερευνητικά Κέντρα, Ινστιτούτα και βασίζονται στην υφιστάμενη δράση και έρευνα τους.  

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων πατήστε εδώ 

Δείτε Περισσότερα

Αποφάσεις Ολομέλειας

Εκσυγχρονισμός πολιτογραφήσεων, τροποποίηση Σχολικών Εφορειών και παραγραφή βαθμών ποινής στα δύο χρόνια

Η Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας στις 30/11/2023, υπερψήφισε τα σχέδια νόμου που προνοούν τον εκσυγχρονισμό στο υφιστάμενο νομικό πλαίσιο αναφορικά με τα προσόντα και τα κριτήρια πολιτογράφησης, την τροποποίηση στον νόμο περί Σχολικών Εφορειών, ώστε να συνάδει με το νέο πλαίσιο λειτουργίας των δήμων στη βάση της μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Ελέγχου

Σημαντικό το κόστος από ένταξη στο ΣΕΔΕ στις μεταφορές

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παρακολουθήσεως Σχεδίων Αναπτύξεως και Ελέγχου Δημόσιων Δαπανών, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας στις 30/11/2023, εξέτασε την ακόλουθη ειδική έκθεση: Ειδική Έκθεση 29.5.2023 (ΠΕ/02/2023)-Έχουν επιφέρει οι ενέργειες που έχει προωθήσει η Κυπριακή Δημοκρατία τα επιθυμητά αποτελέσματα στη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου; Σημαντικό το κόστος από ένταξη στο ΣΕΔΕ στις μεταφορές Σημαντικό