Επιτροπή Θεσμών: Ηλεκτρονική πλατφόρμα για εγγραφή στον εκλογικό κατάλογο

Κοινοποίησε αυτό το άρθρο

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Θεσμών, Αξιών και Επιτρόπου Διοικήσεως, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας στις 05/10/2022, εξέτασε το ακόλουθο σχέδιο νόμου: 

Ο περί του Προέδρου, των Υπουργών και των Βουλευτών της Κυπριακής Δημοκρατίας (Δήλωση και Έλεγχος Περιουσίας) (Τροποποιητικός) (Αρ. 2) Νόμος του 2021 

Η Επιτροπή, στην παρουσία του Υφυπουργού Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής Κυριάκου Κόκκινου, εξέτασε την πιο πάνω πρόταση νόμου σκοπός της οποίας είναι ο εξορθολογισμός του υφιστάμενου νομοθετικού πλαισίου για το πόθεν έσχες με την πλήρωση κενών και την αντιμετώπιση άλλων δυσλειτουργιών που παρατηρήθηκαν κατά την εφαρμογή του. 

Ηλεκτρονική πλατφόρμα για εγγραφή στον εκλογικό κατάλογο 

Μιλώντας ενώπιον της Επιτροπής, ο κ. Κόκκινος ανακοίνωσε ότι εντός Οκτωβρίου θα ανακοινώσουν την ηλεκτρονική εγγραφή των ψηφοφόρων για άτομα 18-25 ετών στον εκλογικό κατάλογο, ενόψει και των προεδρικών εκλογών του Φεβρουαρίου του 2023. 

Συναφείς δημοσιεύσεις στα ΜΜΕ: 

Stockwatch: Εκλογές: Πλατφόρμα για ηλεκτρονικές αιτήσεις, τί αλλάζει 

Nomoplatform-ΚΥΠΕ-ΓΤΒ 

Δείτε Περισσότερα

Ελέγχου

Διαφωνία με διαπιστώσεις της ΕΥ για αστυνομία εξέφρασε η Υπ. Δικαιοσύνης

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παρακολουθήσεως Σχεδίων Αναπτύξεως και Ελέγχου Δημόσιων Δαπανών, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας στις 07/12/2023, εξέτασε την ακόλουθη ειδική έκθεση: Έλεγχος Αστυνομίας Κύπρου-Ειδική Έκθεση 30.11.2023 (ΑΣΤ/01/2023) Διαφωνία με διαπιστώσεις της ΕΥ για αστυνομία εξέφρασε η Υπ. Δικαιοσύνης Τη διαφωνία της με διαπιστώσεις της Ελεγκτικής Υπηρεσίας (ΕΥ) στην Ειδική Έκθεση για την Αστυνομία εξέφρασε