Επιτροπή Θεσμών: «Η νομοθεσία για το Πόθεν Έσχες δεν πρόκειται να μπει στο συρτάρι»

Κοινοποίησε αυτό το άρθρο

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Θεσμών, Αξιών και Επιτρόπου Διοικήσεως συνεδρίασε την Τετάρτη 1.9.21, με κύριο θέμα συζήτησης την τροποποίηση του περί του Προέδρου, των Υπουργών και των Βουλευτών της Κυπριακής Δημοκρατίας (Δήλωση και Έλεγχος Περιουσίας) Νόμου [Νόμος 49(Ι) του 2004] – (Πόθεν Έσχες).

Κατά την διάρκεια της συνεδρίας, μεταξύ άλλων, ειπώθηκαν τα ακόλουθα:

  • Η νομοθεσία για το Πόθεν Έσχες δεν πρόκειται ούτε να μπει στο συρτάρι ούτε να ψηφιστεί χωρίς τις σωστές πρόνοιες.
  • Η επιτροπή πρέπει να συνεχίσει το έργο της απερίσπαστη.
  • Να εξεταστούν θέματα αναφορικά με καταθέσεις στο εξωτερικό, μετοχικών εγγράφων και μεταφοράς περιουσιών.
  • Δεν θέλουμε εμπειρογνώμονες επι του θέματος, θέλουμε ανθρώπους του «παζαριού» που να κατανοούν τα πραγματικά ζητήματα που προκύπτουν.
  • Χρέος μας είναι να φτιάξουμε ένα έγκυρο και αξιόπιστο εργαλείο που να μην δημιουργεί υπόνοιες διαπλοκής και συγκρούσης συμφερόντων.
  • Μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου, βάση της υφιστάμενης νομοθεσίας, πρέπει να κατατεθεί το Πόθεν Έσχες των βουλευτών.

Δείτε Περισσότερα

Αποφάσεις Ολομέλειας

Πόθεν έσχες, προϋπ. €351.3 εκ., προαγωγές δημοσίου, Ταμείο Αλληλεγγύης και επίδομα τέκνου

Η Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας στις 11/07/2024, υπερψήφισε τις προτάσεις νόμου για το πόθεν έσχες, τον συμπληρωματικό προϋπολογισμό ύψους €351.3 εκ., τη μείωση της βαρύτητας του κριτηρίου της ετήσιας υπηρεσιακής έκθεσης για προαγωγές στη δημόσια υπηρεσία, τις προτάσεις νόμου για ρυθμίσεις στο Ταμείο Αλληλεγγύης για τους κουρεμένους και την αύξηση του

Εσωτερικών

Αντιδράσεις στη Βουλή από Προέδρους ΕΟΑ για διάταγμα ΥΠΕΣ για πολεοδομικές άδειες

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εσωτερικών, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας στις 11/07/2024, συζήτησε το ακόλουθο θέμα: Εκχώρηση πολεοδομικών εξουσιών και αρμοδιοτήτων στους ΕΟΑ Η Επιτροπή συζήτησε το πιο πάνω θέμα μέσω του οποίου εξετάστηκε η εκχώρηση πολεοδομικών εξουσιών και αρμοδιοτήτων του Υπουργού Εσωτερικών στους Επαρχιακούς Οργανισμούς Αυτοδιοίκησης δυνάμει διατάγματος. Αντιδράσεις στη Βουλή από Προέδρους ΕΟΑ για διάταγμα