Επιτροπή Θεσμών: «Η νομοθεσία για το Πόθεν Έσχες δεν πρόκειται να μπει στο συρτάρι»

Κοινοποίησε αυτό το άρθρο

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Θεσμών, Αξιών και Επιτρόπου Διοικήσεως συνεδρίασε την Τετάρτη 1.9.21, με κύριο θέμα συζήτησης την τροποποίηση του περί του Προέδρου, των Υπουργών και των Βουλευτών της Κυπριακής Δημοκρατίας (Δήλωση και Έλεγχος Περιουσίας) Νόμου [Νόμος 49(Ι) του 2004] – (Πόθεν Έσχες).

Κατά την διάρκεια της συνεδρίας, μεταξύ άλλων, ειπώθηκαν τα ακόλουθα:

  • Η νομοθεσία για το Πόθεν Έσχες δεν πρόκειται ούτε να μπει στο συρτάρι ούτε να ψηφιστεί χωρίς τις σωστές πρόνοιες.
  • Η επιτροπή πρέπει να συνεχίσει το έργο της απερίσπαστη.
  • Να εξεταστούν θέματα αναφορικά με καταθέσεις στο εξωτερικό, μετοχικών εγγράφων και μεταφοράς περιουσιών.
  • Δεν θέλουμε εμπειρογνώμονες επι του θέματος, θέλουμε ανθρώπους του «παζαριού» που να κατανοούν τα πραγματικά ζητήματα που προκύπτουν.
  • Χρέος μας είναι να φτιάξουμε ένα έγκυρο και αξιόπιστο εργαλείο που να μην δημιουργεί υπόνοιες διαπλοκής και συγκρούσης συμφερόντων.
  • Μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου, βάση της υφιστάμενης νομοθεσίας, πρέπει να κατατεθεί το Πόθεν Έσχες των βουλευτών.

Δείτε Περισσότερα

Μεταφορών

Το εργοτάξιο Α φάσης δρόμου Πάφου-Πόλης Χρυσοχούς, επισκέφθηκε η Επιτροπή Μεταφορών

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, στις 12/04/2024, πραγματοποίησε επίσκεψη στην υπέργεια διάβαση επί της Λεωφόρου Τάσσου Παπαδόπουλου παρά τω Γυμνάσιο Αποστόλου Παύλου, στην οδική συμβολή «Βιοφώς» στον Δυτικό παρακαμπτήριο δρόμου Πάφου, στη «Διπλαρκάτζια» στον Δήμο Πάφου, στον δρόμο Πάφου-Πόλης Χρυσοχούς παρά την κοινότητα Καλλέπεια και στα γραφεία του Κοινοτικού Συμβουλίου Αργάκας για ενημέρωση σχετικά

Αποφάσεις Ολομέλειας

Παραμένει στα €300 το εξώδικο για στάθμευση σε ΑμεΑ, στην επαρχία που διαπράχθηκε θα εκδικάζεται αδίκημα

Η Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας στις 11/04/2024, καταψήφισε την αύξηση του εξώδικου προστίμου που προβλέπεται για το αδίκημα της στάθμευσης οχήματος σε χώρους για άτομα με αναπηρίες και υπερψήφισε νόμο σύμφωνα με τον οποίο ποινική υπόθεση θα εκδικάζεται μόνο από το δικαστήριο της επαρχίας στην οποία διαπράχθηκε το αδίκημα. Αναλυτικά τα