Επιτροπή Θεσμών: «Η νομοθεσία για το Πόθεν Έσχες δεν πρόκειται να μπει στο συρτάρι»

Κοινοποίησε αυτό το άρθρο

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Θεσμών, Αξιών και Επιτρόπου Διοικήσεως συνεδρίασε την Τετάρτη 1.9.21, με κύριο θέμα συζήτησης την τροποποίηση του περί του Προέδρου, των Υπουργών και των Βουλευτών της Κυπριακής Δημοκρατίας (Δήλωση και Έλεγχος Περιουσίας) Νόμου [Νόμος 49(Ι) του 2004] – (Πόθεν Έσχες).

Κατά την διάρκεια της συνεδρίας, μεταξύ άλλων, ειπώθηκαν τα ακόλουθα:

  • Η νομοθεσία για το Πόθεν Έσχες δεν πρόκειται ούτε να μπει στο συρτάρι ούτε να ψηφιστεί χωρίς τις σωστές πρόνοιες.
  • Η επιτροπή πρέπει να συνεχίσει το έργο της απερίσπαστη.
  • Να εξεταστούν θέματα αναφορικά με καταθέσεις στο εξωτερικό, μετοχικών εγγράφων και μεταφοράς περιουσιών.
  • Δεν θέλουμε εμπειρογνώμονες επι του θέματος, θέλουμε ανθρώπους του «παζαριού» που να κατανοούν τα πραγματικά ζητήματα που προκύπτουν.
  • Χρέος μας είναι να φτιάξουμε ένα έγκυρο και αξιόπιστο εργαλείο που να μην δημιουργεί υπόνοιες διαπλοκής και συγκρούσης συμφερόντων.
  • Μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου, βάση της υφιστάμενης νομοθεσίας, πρέπει να κατατεθεί το Πόθεν Έσχες των βουλευτών.

Δείτε Περισσότερα

Νομικών

Αντισυνταγματικός ο έλεγχος σε Εισαγγελείς και Υπουργούς, είπε Γ. Σαββίδης στη Βουλή 

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Νομικών, Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας στις 27/09/2023, εξέτασε τα ακόλουθα σχέδια νόμου:  Ο περί της Καταθέσεως Στοιχείων και Πληροφοριών στη Βουλή των Αντιπροσώπων και στις Κοινοβουλευτικές Επιτροπές (Τροποποιητικός) (Αρ. 1) Νόμος του 2022  Η Επιτροπή εξέτασε την πιο πάνω πρόταση νόμου σκοπός της οποίας είναι η διασφάλιση

Παιδείας

Ένταση στην Επ. Παιδείας για το θέμα του σχολικού αθλητισμού, το 20% των μαθητών έχει δεχθεί μπούλινγκ

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παιδείας και Πολιτισμού, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας στις 27/09/2023, συζήτησε θέματα που αφορούν τον σχολικό αθλητισμό, την έκταση του προβλήματος του σχολικού εκφοβισμού και τις αποφάσεις του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας σε σχέση με τους σχολικούς συνοδούς.  Ένταση στην Επ. Παιδείας για το θέμα του σχολικού αθλητισμού  Ένταση δημιουργήθηκε στην Επιτροπή