Επιτροπή Θεσμών: Διορισμοί στο δημόσιο και αποφάσεις πολιτικών κομμάτων

Κοινοποίησε αυτό το άρθρο

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Θεσμών, Αξιών και Επιτρόπου Διοικήσεως, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας στις 16/03/2022, εξέτασε τα ακόλουθα σχέδια νόμου:

1. Ο περί Αξιολόγησης Υποψηφίων για Διορισμό στη Δημόσια Υπηρεσία (Τροποποιητικός) (Αρ. 3) Νόμος του 2021

Η Επιτροπή συνέχισε τη συζήτηση της πιο πάνω πρότασης νόμου, το κείμενο της οποίας αναθεωρήθηκε, ώστε να περιλαμβάνει πρόνοια σύμφωνα με την οποία καθίσταται υποχρεωτική η διεξαγωγή γραπτής εξέτασης τόσο για τις θέσεις εισδοχής, των οποίων η αρχική μισθοδοτική κλίμακα δεν υπερβαίνει την κλίμακα Α9 του κυβερνητικού μισθολογίου όσο και για τις θέσεις εισδοχής, των οποίων η αρχική μισθοδοτική κλίμακα δεν υπερβαίνει την Α11 του κυβερνητικού μισθολογίου. Η Επιτροπή αποφάσισε τη συνέχιση της συζήτησης του θέματος σε επόμενη συνεδρία της.

Συναφείς δημοσιεύσεις στα ΜΜΕ:

Stockwatch: Κυβερνητικές εξετάσεις και για εισδοχή σε ημικρατικούς

2. Ο περί Πολιτικών Κομμάτων (Τροποποιητικός) (Αρ. 2) Νόμος του 2021

Η Επιτροπή συνέχισε τη συζήτηση της πιο πάνω πρότασης νόμου, της οποίας σκοπός είναι η τροποποίηση του περί Πολιτικών Κομμάτων Νόμου, ώστε να διασφαλίζεται η εύρυθμη λειτουργία των πολιτικών κομμάτων και να αποτρέπονται φαινόμενα καταστρατήγησης, προσβολής ή/και αναστολής της εφαρμογής των αποφάσεών τους. Στο πλαίσιο της συζήτησης εξετάστηκε σχετική τροπολογία που υποβλήθηκε, με την οποία σκοπείται εισαγωγή ρύθμισης σύμφωνα με την οποία, πολιτικό κόμμα θα δύναται να ενάγει ή να ενάγεται αναφορικά με παραβίαση του καταστατικού του, νοουμένου ότι έχει προηγηθεί διαδικασία υποβολής σχετικού γραπτού παραπόνου στον Έφορο Τήρησης του Μητρώου Πολιτικών Κομμάτων.

Nomoplatform-ΚΥΠΕ-ΓΤΒ

Δείτε Περισσότερα

Νομικών

Αντισυνταγματικός ο έλεγχος σε Εισαγγελείς και Υπουργούς, είπε Γ. Σαββίδης στη Βουλή 

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Νομικών, Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας στις 27/09/2023, εξέτασε τα ακόλουθα σχέδια νόμου:  Ο περί της Καταθέσεως Στοιχείων και Πληροφοριών στη Βουλή των Αντιπροσώπων και στις Κοινοβουλευτικές Επιτροπές (Τροποποιητικός) (Αρ. 1) Νόμος του 2022  Η Επιτροπή εξέτασε την πιο πάνω πρόταση νόμου σκοπός της οποίας είναι η διασφάλιση

Παιδείας

Ένταση στην Επ. Παιδείας για το θέμα του σχολικού αθλητισμού, το 20% των μαθητών έχει δεχθεί μπούλινγκ

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παιδείας και Πολιτισμού, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας στις 27/09/2023, συζήτησε θέματα που αφορούν τον σχολικό αθλητισμό, την έκταση του προβλήματος του σχολικού εκφοβισμού και τις αποφάσεις του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας σε σχέση με τους σχολικούς συνοδούς.  Ένταση στην Επ. Παιδείας για το θέμα του σχολικού αθλητισμού  Ένταση δημιουργήθηκε στην Επιτροπή