Επιτροπή Θεσμών: Διορισμοί στο δημόσιο και αποφάσεις πολιτικών κομμάτων

Κοινοποίησε αυτό το άρθρο

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Θεσμών, Αξιών και Επιτρόπου Διοικήσεως, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας στις 16/03/2022, εξέτασε τα ακόλουθα σχέδια νόμου:

1. Ο περί Αξιολόγησης Υποψηφίων για Διορισμό στη Δημόσια Υπηρεσία (Τροποποιητικός) (Αρ. 3) Νόμος του 2021

Η Επιτροπή συνέχισε τη συζήτηση της πιο πάνω πρότασης νόμου, το κείμενο της οποίας αναθεωρήθηκε, ώστε να περιλαμβάνει πρόνοια σύμφωνα με την οποία καθίσταται υποχρεωτική η διεξαγωγή γραπτής εξέτασης τόσο για τις θέσεις εισδοχής, των οποίων η αρχική μισθοδοτική κλίμακα δεν υπερβαίνει την κλίμακα Α9 του κυβερνητικού μισθολογίου όσο και για τις θέσεις εισδοχής, των οποίων η αρχική μισθοδοτική κλίμακα δεν υπερβαίνει την Α11 του κυβερνητικού μισθολογίου. Η Επιτροπή αποφάσισε τη συνέχιση της συζήτησης του θέματος σε επόμενη συνεδρία της.

Συναφείς δημοσιεύσεις στα ΜΜΕ:

Stockwatch: Κυβερνητικές εξετάσεις και για εισδοχή σε ημικρατικούς

2. Ο περί Πολιτικών Κομμάτων (Τροποποιητικός) (Αρ. 2) Νόμος του 2021

Η Επιτροπή συνέχισε τη συζήτηση της πιο πάνω πρότασης νόμου, της οποίας σκοπός είναι η τροποποίηση του περί Πολιτικών Κομμάτων Νόμου, ώστε να διασφαλίζεται η εύρυθμη λειτουργία των πολιτικών κομμάτων και να αποτρέπονται φαινόμενα καταστρατήγησης, προσβολής ή/και αναστολής της εφαρμογής των αποφάσεών τους. Στο πλαίσιο της συζήτησης εξετάστηκε σχετική τροπολογία που υποβλήθηκε, με την οποία σκοπείται εισαγωγή ρύθμισης σύμφωνα με την οποία, πολιτικό κόμμα θα δύναται να ενάγει ή να ενάγεται αναφορικά με παραβίαση του καταστατικού του, νοουμένου ότι έχει προηγηθεί διαδικασία υποβολής σχετικού γραπτού παραπόνου στον Έφορο Τήρησης του Μητρώου Πολιτικών Κομμάτων.

Nomoplatform-ΚΥΠΕ-ΓΤΒ

Δείτε Περισσότερα

Αποφάσεις Ολομέλειας

Μείωση ορισμένων εξώδικων, αλλαγές στην ΤΑ, καταψήφιση glamping και επισκέψιμων αγροκτημάτων

Η Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας στις 20/06/2024, υπερψήφισε την μείωση ορισμένων εξώδικων από τις κάμερες τροχαίας, αλλαγές στη νομοθεσία της μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ενώ καταψήφισε τα σχέδια νόμου για glamping και επισκέψιμα αγροκτήματα.   Αναλυτικά τα σχέδια νόμου που υπερψηφίστηκαν:  Ο περί Εξωδίκου Ρυθμίσεως Αδικημάτων (Τροποποιητικός) Νόμος του 2024  Η

Εσωτερικών

Χαρτσιώτης: Ενισχύεται η ετοιμότητα πυρόσβεσης, από 2025 η απόκτηση ιδίων πτητικών μέσων

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εσωτερικών, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας στις 20/06/2024, συζήτησε το ακόλουθο θέμα: Πρόληψη και κατάσβεση πυρκαγιών Η Επιτροπή συζήτησε το πιο πάνω θέμα μέσω του οποίου εξετάστηκε η επάρκεια σε προσωπικό, μέσα και εξοπλισμό για την πρόληψη και κατάσβεση πυρκαγιών. Χαρτσιώτης: Ενισχύεται η ετοιμότητα πυρόσβεσης, από 2025 η απόκτηση ιδίων πτητικών μέσων