Επιτροπή Προσφύγων: Στις €200.000 το κόστος εγκατάστασης ανελκυστήρων στους κυβερνητικούς οικισμούς

Κοινοποίησε αυτό το άρθρο

Τα προβλήματα που παρουσιάζονται σε ότι αφορά την εγκατάσταση ανελκυστήρων και τα συμβόλαια συντήρησής τους στους κυβερνητικούς οικισμούς και την κατάσταση των μνημείων πολιτιστικής κληρονομιάς που βρίσκονται στα κατεχόμενα, εξέτασε μεταξύ άλλων η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Προσφύγων-Εγκλωβισμένων-Αγνοουμένων και Παθόντων.

Ο πρόεδρος της Επιτροπή και βουλευτής του ΑΚΕΛ κ. Νίκος Κέττηρος ανέφερε:

  • Προχωρεί η εγκατάσταση 30 ανελκυστήρων σε κυβερνητικού οικισμούς.
  • Μέχρι τον Ιανουάριο του 2014 είχαν εγκατασταθεί 93 ανελκυστήρες. Έκτοτε ο αριθμός έχει φτάσει στους 115. Είχαμε δηλαδή εγκατάσταση 22 ανελκυστήρων σε 7 χρόνια.
  • Ζητήσαμε από τις αρμόδιες υπηρεσίες της βουλής να ετοιμάσουν σχετικό κείμενο ώστε να προχωρήσουμε με προτάσεις νόμου αν συνεχιστεί η καθυστέρηση από την Κυβέρνηση.

Ο βουλευτής του ΔΗΚΟ κ. Ζαχαρίας Κουλίας είπε:

  • Η εγκατάσταση ανελκυστήρων στους κυβερνητικούς οικισμούς στοιχίζουν €200.000 ο ένας. Θα πρέπει να βρεθεί λύση επί του θέματος.

Ο βουλευτής του ΔΗΣΥ κ. Νίκος Γεωργίου επεσήμανε:

  • Δεν υπάρχουν άλλες δικαιολογίες. Το κράτος εκεί και όπου μπορεί πρέπει να προχωρήσει άμεσα στην εγκατάσταση ανελκυστήρων.

Δείτε Περισσότερα

Αποφάσεις Ολομέλειας

Πόθεν έσχες, προϋπ. €351.3 εκ., προαγωγές δημοσίου, Ταμείο Αλληλεγγύης και επίδομα τέκνου

Η Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας στις 11/07/2024, υπερψήφισε τις προτάσεις νόμου για το πόθεν έσχες, τον συμπληρωματικό προϋπολογισμό ύψους €351.3 εκ., τη μείωση της βαρύτητας του κριτηρίου της ετήσιας υπηρεσιακής έκθεσης για προαγωγές στη δημόσια υπηρεσία, τις προτάσεις νόμου για ρυθμίσεις στο Ταμείο Αλληλεγγύης για τους κουρεμένους και την αύξηση του

Εσωτερικών

Αντιδράσεις στη Βουλή από Προέδρους ΕΟΑ για διάταγμα ΥΠΕΣ για πολεοδομικές άδειες

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εσωτερικών, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας στις 11/07/2024, συζήτησε το ακόλουθο θέμα: Εκχώρηση πολεοδομικών εξουσιών και αρμοδιοτήτων στους ΕΟΑ Η Επιτροπή συζήτησε το πιο πάνω θέμα μέσω του οποίου εξετάστηκε η εκχώρηση πολεοδομικών εξουσιών και αρμοδιοτήτων του Υπουργού Εσωτερικών στους Επαρχιακούς Οργανισμούς Αυτοδιοίκησης δυνάμει διατάγματος. Αντιδράσεις στη Βουλή από Προέδρους ΕΟΑ για διάταγμα