Επιτροπή Προσφύγων: Στις €200.000 το κόστος εγκατάστασης ανελκυστήρων στους κυβερνητικούς οικισμούς

Κοινοποίησε αυτό το άρθρο

Τα προβλήματα που παρουσιάζονται σε ότι αφορά την εγκατάσταση ανελκυστήρων και τα συμβόλαια συντήρησής τους στους κυβερνητικούς οικισμούς και την κατάσταση των μνημείων πολιτιστικής κληρονομιάς που βρίσκονται στα κατεχόμενα, εξέτασε μεταξύ άλλων η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Προσφύγων-Εγκλωβισμένων-Αγνοουμένων και Παθόντων.

Ο πρόεδρος της Επιτροπή και βουλευτής του ΑΚΕΛ κ. Νίκος Κέττηρος ανέφερε:

  • Προχωρεί η εγκατάσταση 30 ανελκυστήρων σε κυβερνητικού οικισμούς.
  • Μέχρι τον Ιανουάριο του 2014 είχαν εγκατασταθεί 93 ανελκυστήρες. Έκτοτε ο αριθμός έχει φτάσει στους 115. Είχαμε δηλαδή εγκατάσταση 22 ανελκυστήρων σε 7 χρόνια.
  • Ζητήσαμε από τις αρμόδιες υπηρεσίες της βουλής να ετοιμάσουν σχετικό κείμενο ώστε να προχωρήσουμε με προτάσεις νόμου αν συνεχιστεί η καθυστέρηση από την Κυβέρνηση.

Ο βουλευτής του ΔΗΚΟ κ. Ζαχαρίας Κουλίας είπε:

  • Η εγκατάσταση ανελκυστήρων στους κυβερνητικούς οικισμούς στοιχίζουν €200.000 ο ένας. Θα πρέπει να βρεθεί λύση επί του θέματος.

Ο βουλευτής του ΔΗΣΥ κ. Νίκος Γεωργίου επεσήμανε:

  • Δεν υπάρχουν άλλες δικαιολογίες. Το κράτος εκεί και όπου μπορεί πρέπει να προχωρήσει άμεσα στην εγκατάσταση ανελκυστήρων.

Δείτε Περισσότερα

Παιδείας

Θετικό το ΥΠΑΝ στην υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση από τα 4 έτη, διαμαρτύρεται ο ΣΙΠΕΚ

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παιδείας και Πολιτισμού, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας στις 27/02/2024, εξέτασε τα ακόλουθα σχέδια νόμου: Ο περί Δημοτικής και Μέσης Εκπαίδευσης (Υποχρεωτική Φοίτηση και Παροχή Δωρεάν Παιδείας) (Τροποποιητικός) Νόμος του 2024 Η Επιτροπή εξέτασε το πιο πάνω νομοσχέδιο σκοπός του οποίου είναι η τροποποίηση του περί Δημοτικής και Μέσης Εκπαίδευσης (Υποχρεωτική Φοίτηση

Εργασίας

Υπάρχει βούληση για νέα νομοθεσία για άτομα με αναπηρία, ψηφίζεται η αύξηση της άδειας μητρότητας

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας στις 27/02/2024, πραγματοποίησε συνάντηση με την Υφυπουργό Κοινωνικής Πρόνοιας για ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων σε θέματα της αρμοδιότητας της Επιτροπής. Στο πλαίσιο της συνάντησης, η Επιτροπή συζήτησε το ακόλουθο θέμα:  Θέσπιση ειδικής νομοθεσίας για τα άτομα με αναπηρίες  Η Επιτροπή συζήτησε το