Επιτροπή Προσφύγων: Στις €200.000 το κόστος εγκατάστασης ανελκυστήρων στους κυβερνητικούς οικισμούς

Κοινοποίησε αυτό το άρθρο

Τα προβλήματα που παρουσιάζονται σε ότι αφορά την εγκατάσταση ανελκυστήρων και τα συμβόλαια συντήρησής τους στους κυβερνητικούς οικισμούς και την κατάσταση των μνημείων πολιτιστικής κληρονομιάς που βρίσκονται στα κατεχόμενα, εξέτασε μεταξύ άλλων η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Προσφύγων-Εγκλωβισμένων-Αγνοουμένων και Παθόντων.

Ο πρόεδρος της Επιτροπή και βουλευτής του ΑΚΕΛ κ. Νίκος Κέττηρος ανέφερε:

  • Προχωρεί η εγκατάσταση 30 ανελκυστήρων σε κυβερνητικού οικισμούς.
  • Μέχρι τον Ιανουάριο του 2014 είχαν εγκατασταθεί 93 ανελκυστήρες. Έκτοτε ο αριθμός έχει φτάσει στους 115. Είχαμε δηλαδή εγκατάσταση 22 ανελκυστήρων σε 7 χρόνια.
  • Ζητήσαμε από τις αρμόδιες υπηρεσίες της βουλής να ετοιμάσουν σχετικό κείμενο ώστε να προχωρήσουμε με προτάσεις νόμου αν συνεχιστεί η καθυστέρηση από την Κυβέρνηση.

Ο βουλευτής του ΔΗΚΟ κ. Ζαχαρίας Κουλίας είπε:

  • Η εγκατάσταση ανελκυστήρων στους κυβερνητικούς οικισμούς στοιχίζουν €200.000 ο ένας. Θα πρέπει να βρεθεί λύση επί του θέματος.

Ο βουλευτής του ΔΗΣΥ κ. Νίκος Γεωργίου επεσήμανε:

  • Δεν υπάρχουν άλλες δικαιολογίες. Το κράτος εκεί και όπου μπορεί πρέπει να προχωρήσει άμεσα στην εγκατάσταση ανελκυστήρων.

Δείτε Περισσότερα

Νομικών

Αντισυνταγματικός ο έλεγχος σε Εισαγγελείς και Υπουργούς, είπε Γ. Σαββίδης στη Βουλή 

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Νομικών, Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας στις 27/09/2023, εξέτασε τα ακόλουθα σχέδια νόμου:  Ο περί της Καταθέσεως Στοιχείων και Πληροφοριών στη Βουλή των Αντιπροσώπων και στις Κοινοβουλευτικές Επιτροπές (Τροποποιητικός) (Αρ. 1) Νόμος του 2022  Η Επιτροπή εξέτασε την πιο πάνω πρόταση νόμου σκοπός της οποίας είναι η διασφάλιση

Παιδείας

Ένταση στην Επ. Παιδείας για το θέμα του σχολικού αθλητισμού, το 20% των μαθητών έχει δεχθεί μπούλινγκ

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παιδείας και Πολιτισμού, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας στις 27/09/2023, συζήτησε θέματα που αφορούν τον σχολικό αθλητισμό, την έκταση του προβλήματος του σχολικού εκφοβισμού και τις αποφάσεις του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας σε σχέση με τους σχολικούς συνοδούς.  Ένταση στην Επ. Παιδείας για το θέμα του σχολικού αθλητισμού  Ένταση δημιουργήθηκε στην Επιτροπή