Επιτροπή Προσφύγων: Ετοιμόρροπες πολυκατοικίες και αντισταθμιστικά οικόπεδα

Κοινοποίησε αυτό το άρθρο

Στην παρουσία εκπροσώπων του Υπουργείου Εσωτερικών, του Τμήματος Πολεοδομίας και Οικήσεως και άλλων εμπλεκόμενων φορέων, συνεδρίασε η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Προσφύγων-Εγκλωβισμένων-Αγνοουμένων-Παθόντων, με κύριο θέμα συζήτησης την αναδόμηση των προσφυγικών συνοικισμών και τις κατοικίες που είναι κτισμένες σε τουρκοκυπριακή γη.

Μετά το πέρας της συνεδρίας, μεταξύ άλλων, ειπώθηκαν τα ακόλουθα:

Πρόεδρος Επιτροπής και βουλευτής ΑΚΕΛ κ. Νίκος Κέττηρος:

  • Δεν υπάρχει το απαραίτητο πρόγραμμα από πλευράς Κυβέρνησης.
  • Πολλές από τις πολυκατοικίες «στέκουν» με τις προσευχές των κατοίκων τους.
  • Να δοθούν άμεσα τα αντισταθμιστικά οικόπεδα στα άτομα που διαμένουν σε κατοικίες που είναι κτισμένες σε τουρκοκυπριακή γη.

Βουλευτής ΔΗΚΟ κ. Ζαχαρίας Κουλίας:

  • Πολλές κατοικίες κινδυνεύουν να καταρρεύσουν. Άφησαν πολυκατοικίες οι οποίες υπό κανονικές συνθήκες θα έπρεπε να είχαν κατεδαφιστεί.
  • Οι κοινόχρηστοι χώροι ανήκουν στο κράτος ως εκ τούτου το θέμα των ανελκυστήρων μπορεί να διευθετηθεί άμεσα.
  • Να επανέλθει το πρόγραμμα παροχής αντισταθμιστικών οικοπέδων στα άτομα που διαμένουν σε κατοικίες που είναι κτισμένες σε τουρκοκυπριακή γη.

Βουλευτής ΔΗΣΥ κ. Νίκος Γεωργίου:

  • Η αναδόμηση των προσφυγικών συνοικισμών είναι επιτακτική ανάγκη.

Δείτε Περισσότερα

Θεσμών

Λύσεις πρόσβασης στο ψηφιακό κράτος για όσους δυσκολεύονται

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Θεσμών, Αξιών και Επιτρόπου Διοικήσεως, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας στις 17/04/2024, συζήτησε το ακόλουθο θέμα: Μη υλοποίηση εισηγήσεων Επιτρόπου Διοικήσεως από τις κρατικές υπηρεσίες Η Επιτροπή συζήτησε το πιο πάνω θέμα μέσω του οποίου εξετάστηκε η μη υλοποίηση των εισηγήσεων της Επιτρόπου Διοικήσεως και Προστασίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων από τις κρατικές υπηρεσίες,

Παιδείας

420 μαθητές σε θεραπευτικά προγράμματα για ναρκωτικά, πιεστικά χρονοδιαγράμματα για προϋπολογισμό ΤΕΠΑΚ

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παιδείας και Πολιτισμού, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας στις 17/04/2024, συζήτησε το ακόλουθο θέμα: Παραβατικότητα και εγκληματικές ενέργειες στα σχολεία Η Επιτροπή συζήτησε το πιο πάνω θέμα μέσω του οποίου εξετάστηκε η παραβατικότητα και οι εγκληματικές ενέργειες στα σχολεία, καθώς και η απουσία στήριξης θυτών και θυμάτων. 420 μαθητές σε θεραπευτικά προγράμματα