Επιτροπή Προσφύγων: Ετοιμόρροπες πολυκατοικίες και αντισταθμιστικά οικόπεδα

Κοινοποίησε αυτό το άρθρο

Στην παρουσία εκπροσώπων του Υπουργείου Εσωτερικών, του Τμήματος Πολεοδομίας και Οικήσεως και άλλων εμπλεκόμενων φορέων, συνεδρίασε η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Προσφύγων-Εγκλωβισμένων-Αγνοουμένων-Παθόντων, με κύριο θέμα συζήτησης την αναδόμηση των προσφυγικών συνοικισμών και τις κατοικίες που είναι κτισμένες σε τουρκοκυπριακή γη.

Μετά το πέρας της συνεδρίας, μεταξύ άλλων, ειπώθηκαν τα ακόλουθα:

Πρόεδρος Επιτροπής και βουλευτής ΑΚΕΛ κ. Νίκος Κέττηρος:

  • Δεν υπάρχει το απαραίτητο πρόγραμμα από πλευράς Κυβέρνησης.
  • Πολλές από τις πολυκατοικίες «στέκουν» με τις προσευχές των κατοίκων τους.
  • Να δοθούν άμεσα τα αντισταθμιστικά οικόπεδα στα άτομα που διαμένουν σε κατοικίες που είναι κτισμένες σε τουρκοκυπριακή γη.

Βουλευτής ΔΗΚΟ κ. Ζαχαρίας Κουλίας:

  • Πολλές κατοικίες κινδυνεύουν να καταρρεύσουν. Άφησαν πολυκατοικίες οι οποίες υπό κανονικές συνθήκες θα έπρεπε να είχαν κατεδαφιστεί.
  • Οι κοινόχρηστοι χώροι ανήκουν στο κράτος ως εκ τούτου το θέμα των ανελκυστήρων μπορεί να διευθετηθεί άμεσα.
  • Να επανέλθει το πρόγραμμα παροχής αντισταθμιστικών οικοπέδων στα άτομα που διαμένουν σε κατοικίες που είναι κτισμένες σε τουρκοκυπριακή γη.

Βουλευτής ΔΗΣΥ κ. Νίκος Γεωργίου:

  • Η αναδόμηση των προσφυγικών συνοικισμών είναι επιτακτική ανάγκη.

Δείτε Περισσότερα

Νομικών

Αντισυνταγματικός ο έλεγχος σε Εισαγγελείς και Υπουργούς, είπε Γ. Σαββίδης στη Βουλή 

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Νομικών, Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας στις 27/09/2023, εξέτασε τα ακόλουθα σχέδια νόμου:  Ο περί της Καταθέσεως Στοιχείων και Πληροφοριών στη Βουλή των Αντιπροσώπων και στις Κοινοβουλευτικές Επιτροπές (Τροποποιητικός) (Αρ. 1) Νόμος του 2022  Η Επιτροπή εξέτασε την πιο πάνω πρόταση νόμου σκοπός της οποίας είναι η διασφάλιση

Παιδείας

Ένταση στην Επ. Παιδείας για το θέμα του σχολικού αθλητισμού, το 20% των μαθητών έχει δεχθεί μπούλινγκ

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παιδείας και Πολιτισμού, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας στις 27/09/2023, συζήτησε θέματα που αφορούν τον σχολικό αθλητισμό, την έκταση του προβλήματος του σχολικού εκφοβισμού και τις αποφάσεις του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας σε σχέση με τους σχολικούς συνοδούς.  Ένταση στην Επ. Παιδείας για το θέμα του σχολικού αθλητισμού  Ένταση δημιουργήθηκε στην Επιτροπή