Επιτροπή Προσφύγων: Ετοιμόρροπες πολυκατοικίες και αντισταθμιστικά οικόπεδα

Κοινοποίησε αυτό το άρθρο

Στην παρουσία εκπροσώπων του Υπουργείου Εσωτερικών, του Τμήματος Πολεοδομίας και Οικήσεως και άλλων εμπλεκόμενων φορέων, συνεδρίασε η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Προσφύγων-Εγκλωβισμένων-Αγνοουμένων-Παθόντων, με κύριο θέμα συζήτησης την αναδόμηση των προσφυγικών συνοικισμών και τις κατοικίες που είναι κτισμένες σε τουρκοκυπριακή γη.

Μετά το πέρας της συνεδρίας, μεταξύ άλλων, ειπώθηκαν τα ακόλουθα:

Πρόεδρος Επιτροπής και βουλευτής ΑΚΕΛ κ. Νίκος Κέττηρος:

  • Δεν υπάρχει το απαραίτητο πρόγραμμα από πλευράς Κυβέρνησης.
  • Πολλές από τις πολυκατοικίες «στέκουν» με τις προσευχές των κατοίκων τους.
  • Να δοθούν άμεσα τα αντισταθμιστικά οικόπεδα στα άτομα που διαμένουν σε κατοικίες που είναι κτισμένες σε τουρκοκυπριακή γη.

Βουλευτής ΔΗΚΟ κ. Ζαχαρίας Κουλίας:

  • Πολλές κατοικίες κινδυνεύουν να καταρρεύσουν. Άφησαν πολυκατοικίες οι οποίες υπό κανονικές συνθήκες θα έπρεπε να είχαν κατεδαφιστεί.
  • Οι κοινόχρηστοι χώροι ανήκουν στο κράτος ως εκ τούτου το θέμα των ανελκυστήρων μπορεί να διευθετηθεί άμεσα.
  • Να επανέλθει το πρόγραμμα παροχής αντισταθμιστικών οικοπέδων στα άτομα που διαμένουν σε κατοικίες που είναι κτισμένες σε τουρκοκυπριακή γη.

Βουλευτής ΔΗΣΥ κ. Νίκος Γεωργίου:

  • Η αναδόμηση των προσφυγικών συνοικισμών είναι επιτακτική ανάγκη.

Δείτε Περισσότερα

Αποφάσεις Ολομέλειας

Πόθεν έσχες, προϋπ. €351.3 εκ., προαγωγές δημοσίου, Ταμείο Αλληλεγγύης και επίδομα τέκνου

Η Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας στις 11/07/2024, υπερψήφισε τις προτάσεις νόμου για το πόθεν έσχες, τον συμπληρωματικό προϋπολογισμό ύψους €351.3 εκ., τη μείωση της βαρύτητας του κριτηρίου της ετήσιας υπηρεσιακής έκθεσης για προαγωγές στη δημόσια υπηρεσία, τις προτάσεις νόμου για ρυθμίσεις στο Ταμείο Αλληλεγγύης για τους κουρεμένους και την αύξηση του

Εσωτερικών

Αντιδράσεις στη Βουλή από Προέδρους ΕΟΑ για διάταγμα ΥΠΕΣ για πολεοδομικές άδειες

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εσωτερικών, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας στις 11/07/2024, συζήτησε το ακόλουθο θέμα: Εκχώρηση πολεοδομικών εξουσιών και αρμοδιοτήτων στους ΕΟΑ Η Επιτροπή συζήτησε το πιο πάνω θέμα μέσω του οποίου εξετάστηκε η εκχώρηση πολεοδομικών εξουσιών και αρμοδιοτήτων του Υπουργού Εσωτερικών στους Επαρχιακούς Οργανισμούς Αυτοδιοίκησης δυνάμει διατάγματος. Αντιδράσεις στη Βουλή από Προέδρους ΕΟΑ για διάταγμα