Επιτροπή Προσφύγων: Αδυναμίες και ελλείψεις στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς

Κοινοποίησε αυτό το άρθρο

H Κοινοβουλευτική Επιτροπή Προσφύγων-Εγκλωβισμένων-Αγνοουμένων-Παθόντων συνεδρίασε την Τρίτη 7.9.21, με κύρια θέματα συζήτησης την ανάγκη για εφαρμογή σχεδίου αναδόμησης των πολυκατοικιών εντός των κυβερνητικών οικισμών, με άμεση προτεραιότητα τις πολυκατοικίες που έχουν κριθεί ως μη επισκευάσιμες, την πορεία των εργασιών για την αναδόμηση των προσφυγικών συνοικισμών και την πολιτική ανέγερσης νέων κατοικιών και την ενημέρωση για την εφαρμογή του περί του Κεντρικού Φορέα Ισότιμης Κατανομής Βαρών (Σύσταση, Σκοποί, Αρμοδιότητες και Άλλα Συναφή Θέματα) Νόμοι του 1989 έως του 2019.

Μεταξύ άλλων ειπώθηκαν τα ακόλουθα:

Νίκος Κέττηρος – Πρόεδρος Επιτροπής Προσφύγων και βουλευτής ΑΚΕΛ:

  • Από το 2019 το αρμόδιο κυβερνητικό τμήμα αδυνατεί να δώσει επαρκείς απαντήσεις αναφορικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς των κυβερνητικών οικισμών.
  • Δεν υπάρχει ολοκληρωμένος σχεδιασμός για την αναδόμηση των προσφυγικών συνοικισμών.
  • Το κράτος παρέδωσε ακατάλληλες κατοικίες στους πολίτες μαζί με την ευθηνή συντήρησής τους.
  • Εξετάστηκε το κατά πόσο τηρείται η νομοθεσία του περί Κεντρικού Φορέα Ισότιμης Κατανομής Βαρών και δόθηκε παράταση 45 ημερών στο αρμόδιο κυβερνητικό τμήμα για να επανέλθει με απαντήσεις.

Δείτε Περισσότερα

Παιδείας

Εξαιρετικής σημασίας οι εστίες για το Πανεπιστήμιο Κύπρου, αυξημένος κατά 1 εκατ. ο προϋπολογισμός του ΟΝΕΚ

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παιδείας και Πολιτισμού, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας στις 21/02/2024, εξέτασε τα ακόλουθα σχέδια νόμου: Ο περί Προϋπολογισμού του Πανεπιστημίου Κύπρου του 2024 Νόμος του 2024 Η Επιτροπή εξέτασε το πιο πάνω νομοσχέδιο σκοπός του οποίου είναι η έγκριση πληρωμής από το Ταμείο του Πανεπιστημίου Κύπρου ποσού ύψους €188.450.000 για τη χρήση

Νομικών

Εκσυγχρονισμός και υπερπληθυσμός μεταξύ των προτεραιοτήτων του Αν. Διευθ. Φυλακών

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Νομικών, Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας στις 21/02/2024, πραγματοποίησε επίσκεψη στο Τμήμα Φυλακών. Εκσυγχρονισμός και υπερπληθυσμός μεταξύ των προτεραιοτήτων του Αν. Διευθ. Φυλακών Τους τρεις πυλώνες των προτεραιοτήτων του παρουσίασε ο νέος Αναπληρωτής Διευθυντής των Κεντρικών Φυλακών, Χάρης Φιλιππίδης, σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, μετά από επίσκεψη της