Επιτροπή Παιδείας: Παραίτηση του Υπουργού Παιδείας ζητά το ΑΚΕΛ

Κοινοποίησε αυτό το άρθρο

Την παραίτηση του Υπουργού Παιδείας κ. Πρόδρομου Προδρόμου ζήτησε το ΑΚΕΛ δια του βουλευτή του κ. Χρίστου Χριστοφίδη.

Ο κ. Χριστοφίδης, μετά το πέρας της συνεδρίας της Επιτροπής Παιδείας ανέφερε τα ακόλουθα:

  • Εγγράψαμε σήμερα στην Επιτροπή Παιδείας της Βουλής το θέμα που έχει προκύψει με τις οδηγίες του Υπουργού Παιδείας για σκίσιμο σελίδων από συγκεκριμένο βιβλίο. Το θέμα είναι ιδιαίτερα σοβαρό που άπτεται του περιεχομένου της παιδείας μας, αλλά και της προσέγγισης του ίδιου του Υπουργείου Παιδείας.
  • Μετά το πρωτοφανές άδειασμα του Υπουργού Παιδείας από τον ίδιο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με το εξαιρετικά σπάνιο μετά από συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με Υπουργό να εκδίδει ανακοίνωση η Προεδρία και να κακίζει τις πολιτικές του αποφάσεις, είχαμε σήμερα ακόμα ένα πρωτοφανές θεσμικό άδειασμα: Τη διάψευση από το Γενικό Εισαγγελέα των ισχυρισμών του κ. Προδρόμου ότι τάχα η δίωξη κατά καθηγητή- ζωγράφου είναι υπόθεσή της Νομικής Υπηρεσίας.
  • Ο κ. Προδρόμου αρνείται να αναλάβει τις ευθύνες των πράξεων του. Για το κυνήγι εικαστικών έργων τα ρίχνει στη Νομική Υπηρεσία, για το μεσαιωνικό σκίσιμο βιβλίων τα ρίχνει στους γραφειοκράτες του Υπουργείου, για την εν γένει αυταρχική και οπισθοδρομική του συμπεριφορά καλύπτεται πίσω από τους πάντες, ενώ όλοι γνωρίζουμε ότι όλα ήταν δικές του πολιτικές αποφάσεις.
  • Ο κ. Προδρόμου εκφράζει μια εντελώς οπισθοδρομική και αυταρχική νοοτροπία στο εκπαιδευτικό σύστημα. Αυτή η νοοτροπία απειλεί και την παιδεία και το δημοκρατικό μας πολιτισμό.
  • Μετά και από τις σημερινές εξελίξεις πρέπει ο Υπουργός Παιδείας να καταλάβει ότι μόνο ένας δρόμος υπάρχει, αυτός της πολιτικής ευθιξίας και του σεβασμού: Να παραιτηθεί και να πάει σπίτι του.

Δείτε Περισσότερα

Αποφάσεις Ολομέλειας

Εκσυγχρονισμός πολιτογραφήσεων, τροποποίηση Σχολικών Εφορειών και παραγραφή βαθμών ποινής στα δύο χρόνια

Η Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας στις 30/11/2023, υπερψήφισε τα σχέδια νόμου που προνοούν τον εκσυγχρονισμό στο υφιστάμενο νομικό πλαίσιο αναφορικά με τα προσόντα και τα κριτήρια πολιτογράφησης, την τροποποίηση στον νόμο περί Σχολικών Εφορειών, ώστε να συνάδει με το νέο πλαίσιο λειτουργίας των δήμων στη βάση της μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Ελέγχου

Σημαντικό το κόστος από ένταξη στο ΣΕΔΕ στις μεταφορές

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παρακολουθήσεως Σχεδίων Αναπτύξεως και Ελέγχου Δημόσιων Δαπανών, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας στις 30/11/2023, εξέτασε την ακόλουθη ειδική έκθεση: Ειδική Έκθεση 29.5.2023 (ΠΕ/02/2023)-Έχουν επιφέρει οι ενέργειες που έχει προωθήσει η Κυπριακή Δημοκρατία τα επιθυμητά αποτελέσματα στη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου; Σημαντικό το κόστος από ένταξη στο ΣΕΔΕ στις μεταφορές Σημαντικό