Επιτροπή Παιδείας: Παραίτηση του Υπουργού Παιδείας ζητά το ΑΚΕΛ

Κοινοποίησε αυτό το άρθρο

Την παραίτηση του Υπουργού Παιδείας κ. Πρόδρομου Προδρόμου ζήτησε το ΑΚΕΛ δια του βουλευτή του κ. Χρίστου Χριστοφίδη.

Ο κ. Χριστοφίδης, μετά το πέρας της συνεδρίας της Επιτροπής Παιδείας ανέφερε τα ακόλουθα:

  • Εγγράψαμε σήμερα στην Επιτροπή Παιδείας της Βουλής το θέμα που έχει προκύψει με τις οδηγίες του Υπουργού Παιδείας για σκίσιμο σελίδων από συγκεκριμένο βιβλίο. Το θέμα είναι ιδιαίτερα σοβαρό που άπτεται του περιεχομένου της παιδείας μας, αλλά και της προσέγγισης του ίδιου του Υπουργείου Παιδείας.
  • Μετά το πρωτοφανές άδειασμα του Υπουργού Παιδείας από τον ίδιο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με το εξαιρετικά σπάνιο μετά από συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με Υπουργό να εκδίδει ανακοίνωση η Προεδρία και να κακίζει τις πολιτικές του αποφάσεις, είχαμε σήμερα ακόμα ένα πρωτοφανές θεσμικό άδειασμα: Τη διάψευση από το Γενικό Εισαγγελέα των ισχυρισμών του κ. Προδρόμου ότι τάχα η δίωξη κατά καθηγητή- ζωγράφου είναι υπόθεσή της Νομικής Υπηρεσίας.
  • Ο κ. Προδρόμου αρνείται να αναλάβει τις ευθύνες των πράξεων του. Για το κυνήγι εικαστικών έργων τα ρίχνει στη Νομική Υπηρεσία, για το μεσαιωνικό σκίσιμο βιβλίων τα ρίχνει στους γραφειοκράτες του Υπουργείου, για την εν γένει αυταρχική και οπισθοδρομική του συμπεριφορά καλύπτεται πίσω από τους πάντες, ενώ όλοι γνωρίζουμε ότι όλα ήταν δικές του πολιτικές αποφάσεις.
  • Ο κ. Προδρόμου εκφράζει μια εντελώς οπισθοδρομική και αυταρχική νοοτροπία στο εκπαιδευτικό σύστημα. Αυτή η νοοτροπία απειλεί και την παιδεία και το δημοκρατικό μας πολιτισμό.
  • Μετά και από τις σημερινές εξελίξεις πρέπει ο Υπουργός Παιδείας να καταλάβει ότι μόνο ένας δρόμος υπάρχει, αυτός της πολιτικής ευθιξίας και του σεβασμού: Να παραιτηθεί και να πάει σπίτι του.

Δείτε Περισσότερα

Αποφάσεις Ολομέλειας

Αλλαγές Επαρχιακών Οργανισμών, πολιτογραφήσεις αλλοδαπών, κανονισμοί ΚΦΙΚΒ, διορισμοί δημοσίου και ποινικοποίηση ψευδών καταθέσεων

Η Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας στις 16/05/2024, υπερψήφισε αλλαγές για τους Επαρχιακούς Οργανισμούς Αυτοδιοίκησης, τις πολιτογραφήσεις αλλοδαπών, τους κανονισμούς του ΚΦΙΚΒ, τις γραπτές εξετάσεις διορισμού στη δημόσια υπηρεσία για τις κλίμακες Α9 και Α11, καθώς και την ποινικοποίηση των ψευδών καταθέσεων στην Αρχή Διερεύνησης Παραπόνων κατά της Αστυνομίας.  Αναλυτικά τα σχέδια

Ελέγχου

Ξεκινά η σύνταξη νομοσχεδίου για εκσυγχρονισμό της ΝΥ, είπε ο Υπ. Δικαιοσύνης

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παρακολουθήσεως Σχεδίων Αναπτύξεως και Ελέγχου Δημόσιων Δαπανών, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας στις 16/05/2024, εξέτασε την ακόλουθη ειδική έκθεση: Ειδική Έκθεση 19.3.2024 (ΥΔΔΤ/01/2024)-Έλεγχος Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως Ξεκινά η σύνταξη νομοσχεδίου για εκσυγχρονισμό της ΝΥ, είπε ο Υπ. Δικαιοσύνης Έχει ολοκληρωθεί η μελέτη και ξεκινά η σύνταξη σχετικού νομοσχεδίου για τον