Επιτροπή Παιδείας: Παραίτηση του Υπουργού Παιδείας ζητά το ΑΚΕΛ

Κοινοποίησε αυτό το άρθρο

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Την παραίτηση του Υπουργού Παιδείας κ. Πρόδρομου Προδρόμου ζήτησε το ΑΚΕΛ δια του βουλευτή του κ. Χρίστου Χριστοφίδη.

Ο κ. Χριστοφίδης, μετά το πέρας της συνεδρίας της Επιτροπής Παιδείας ανέφερε τα ακόλουθα:

  • Εγγράψαμε σήμερα στην Επιτροπή Παιδείας της Βουλής το θέμα που έχει προκύψει με τις οδηγίες του Υπουργού Παιδείας για σκίσιμο σελίδων από συγκεκριμένο βιβλίο. Το θέμα είναι ιδιαίτερα σοβαρό που άπτεται του περιεχομένου της παιδείας μας, αλλά και της προσέγγισης του ίδιου του Υπουργείου Παιδείας.
  • Μετά το πρωτοφανές άδειασμα του Υπουργού Παιδείας από τον ίδιο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με το εξαιρετικά σπάνιο μετά από συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με Υπουργό να εκδίδει ανακοίνωση η Προεδρία και να κακίζει τις πολιτικές του αποφάσεις, είχαμε σήμερα ακόμα ένα πρωτοφανές θεσμικό άδειασμα: Τη διάψευση από το Γενικό Εισαγγελέα των ισχυρισμών του κ. Προδρόμου ότι τάχα η δίωξη κατά καθηγητή- ζωγράφου είναι υπόθεσή της Νομικής Υπηρεσίας.
  • Ο κ. Προδρόμου αρνείται να αναλάβει τις ευθύνες των πράξεων του. Για το κυνήγι εικαστικών έργων τα ρίχνει στη Νομική Υπηρεσία, για το μεσαιωνικό σκίσιμο βιβλίων τα ρίχνει στους γραφειοκράτες του Υπουργείου, για την εν γένει αυταρχική και οπισθοδρομική του συμπεριφορά καλύπτεται πίσω από τους πάντες, ενώ όλοι γνωρίζουμε ότι όλα ήταν δικές του πολιτικές αποφάσεις.
  • Ο κ. Προδρόμου εκφράζει μια εντελώς οπισθοδρομική και αυταρχική νοοτροπία στο εκπαιδευτικό σύστημα. Αυτή η νοοτροπία απειλεί και την παιδεία και το δημοκρατικό μας πολιτισμό.
  • Μετά και από τις σημερινές εξελίξεις πρέπει ο Υπουργός Παιδείας να καταλάβει ότι μόνο ένας δρόμος υπάρχει, αυτός της πολιτικής ευθιξίας και του σεβασμού: Να παραιτηθεί και να πάει σπίτι του.

Δείτε Περισσότερα

Επιτροπές

Επιτροπή Εσωτερικών: Υψηλά ενοίκια, απουσία στεγαστικής πολιτικής και αποδυνάμωση ΚΟΑΓ

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εσωτερικών, κατά την διάρκεια της συνεδρίας της στις 22/09/2022, συζήτησε το ακόλουθο θέμα:  Ραγδαία αύξηση ενοικίων και ανάγκη λήψης μέτρων   Η Επιτροπή συζήτησε το πιο πάνω θέμα μέσω του οποίου εξετάστηκε η ραγδαία αύξηση των ενοικίων παγκύπρια, τα προβλήματα που επηρεάζουν κυρίως τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού και η ανάγκη λήψης μέτρων

Επιτροπές

Επιτροπή Μεταφορών: Ευέλικτα ωράρια, συστήματα περιφερειακού ελέγχου και λειτουργία τραμ

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, κατά η διάρκεια της συνεδρίας στις 22/09/2022, συζήτησε το ακόλουθο θέμα:  Κυκλοφοριακό πρόβλημα και τρόποι επίλυσης  Η Επιτροπή συζήτησε το πιο πάνω θέμα μέσω του οποίου εξετάστηκε η κατάσταση που επικρατεί στους δρόμους των μεγάλων πόλεων, το κυκλοφοριακό κομφούζιο και οι τρόποι επίλυσης των προβλημάτων που προκύπτουν.   Στη