Επιτροπή Παιδείας: Ίδρυση Ακαδημίας Επαγγελμάτων Φιλοξενίας Κύπρου και εκπαιδευτικοί αορίστου χρόνου

Κοινοποίησε αυτό το άρθρο

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παιδείας και Πολιτισμού, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας στις 25/05/2022, εξέτασε τα ακόλουθα σχέδια νόμου:

Ο περί Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου (Τροποποιητικός) Νόμος του και συναφείς Κανονισμοί 2022

Η Επιτροπή εξέτασε τα πιο πάνω σχέδια νόμου σκοπός των οποίων είναι η ίδρυση της ακαδημαϊκής  οντότητας «Ακαδημία Επαγγελμάτων Φιλοξενίας Κύπρου» στην οποία θα ενταχθεί το Ανώτερο Ξενοδοχειακό Ινστιτούτο Κύπρου. Ο τρόπος λειτουργίας της ακαδημαϊκής οντότητας και άλλα συναφή θέματα θα ρυθμίζονται με Κανονισμούς. Περαιτέρω, περιλαμβάνεται πρόνοια βάσει της οποίας τα προγράμματα σπουδών του ΑΞΙΚ δύναται να προσφέρονται και στην Αγγλική γλώσσα. Τέλος, προνοεiται ότι η μεταφορά του προσωπικού του ΑΞΙΚ στο ΤΕΠΑΚ θα ρυθμίζεται με τον περί Μεταφοράς Προσωπικού του Ανώτερου Ξενοδοχειακού Ινστιτούτου Κύπρου στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου Νόμο.

Σκοπός της Ακαδημίας Επαγγελμάτων Φιλοξενίας Κύπρου (ΑΕΦΚ) (Cyprus Academy of Hospitality) είναι η προσφορά στο πεδίο της ξενοδοχειακής, επισιτιστικής και ευρύτερης τουριστικής εκπαίδευσης και η συνεισφορά στην κάλυψη αναγκών της κοινωνίας και της οικονομίας στο τομέα των ξενοδοχειακών, της φιλοξενίας, του επισιτισμού, του τουρισμού και στην ανάπτυξη της επιστήμης σε συγκεκριμένα γνωστικά αντικείμενα.

Ο Αναπληρωτής Πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας και Βουλευτής του ΔΗΚΟ Χρύσανθος Σαββίδης, σε δηλώσεις του μετά από τη συνεδρία είπε ότι εξέτασαν τα νομοσχέδια που αφορούν τη δημιουργία Σχολών Τουρισμού στην Πάφο και σημείωσε ότι «είναι μια μεγάλη μέρα σήμερα για την Πάφο».

Είναι, είπε, μια μεγάλη μέρα γιατί έχει ξεκινήσει η συζήτηση των νομοσχεδίων, με τα οποία θα δημιουργηθεί Σχολή Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Πάφο. «Τα οφέλη θα είναι πολυδιάστατα και πολύπλευρα. Ο φοιτητής ως ζωντανός οργανισμός, που είναι οι φοιτητές, φέρνουν οικονομική στήριξη σε εστιατόρια, καφετερίες, μπαρ, βιβλιοπωλεία. Εκπαιδευτική στήριξη της Πάφου με τα ερευνητικά προγράμματα, αλλά και άλλα είδους δραστηριότητες εκπαιδευτικές όπως σεμινάρια», πρόσθεσε.

Σημείωσε ότι θα βοηθήσει την πόλη να αναπτύξει περισσότερες εκπαιδευτικές υποδομές, αλλά το πιο σημαντικό θα βοηθήσει τον ίδιο τον φοιτητή, γιατί η Πάφος είναι η πλέον ποιοτική πόλη σε θέματα τουρισμού.

Ανέφερε, επίσης, ότι εκπρόσωποι του ΑΞΙΚ «θέλουν να μας πείσουν ότι το ΑΞΙΚ είναι καλύτερα να μείνει στη Λευκωσία».

«Πράγμα ατεκμηρίωτο, γιατί τόσα χρόνια δεν έχουν μεριμνήσει να αναπτυχθούν καινούργια προγράμματα στο ΑΞΙΚ. Να πούμε ότι έχουν μόνο δύο προγράμματα, τις Μαγειρικές Τέχνες και τη Διοίκηση Τουρισμού, ενώ στην επιστήμη τουρισμού υπάρχει μια πλειάδα τουριστικών προγραμμάτων. Όποιος προσπαθήσει να σταθεί εμπόδιο στη δημιουργία του ΤΕΠΑΚ στην Πάφο, της συγκεκριμένης σχολής, θα μας βρει απέναντι του», συμπλήρωσε.

Ο ανεξάρτητος Βουλευτής Ανδρέας Θεμιστοκλέους, σε δηλώσεις του είπε ότι δεν ακολουθήθηκαν καθόλου οι νόμιμες διαδικασίες που προβλέπονται.

«Εγείρεται ζήτημα για το αν ο Δήμος Πάφου με τα 16 εκατομμύρια που προορίζονταν για Δημοτικό Μέγαρο, το οποίο Δημοτικό Μέγαρο μετατρέπεται σε σχολή τουριστικών επαγγελμάτων στην Πάφο, αν είναι σωστό, και επίσης κατά πόσο ο Δήμος Πάφου του χρόνου θα έρθει στην Κυβέρνηση και να ζητήσει άλλα 16 εκατ. για την ανέγερση Δημοτικού Μεγάρου», πρόσθεσε.

Ο Βουλευτής της ΔΗΠΑ – Συνεργασία Δημοκρατικών Δυνάμεων Αλέκος Τρυφωνίδης, σε δηλώσεις του είπε ότι άρχισε σήμερα στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παιδείας και Πολιτισμού η συζήτηση σχετικά με τα νομοσχέδια και την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για ένταξη του ΑΞΙΚ στο ΤΕΠΑΚ και τη δημιουργία της νέας Σχολής Διοίκησης Τουρισμού η οποία θα λειτουργήσει στην Πάφο.

«Η απόφαση αυτή μας βρίσκει σύμφωνους διότι θα δοθεί η ευκαιρία για ανάπτυξη μιας εξειδικευμένης Σχολής την οποία έχει ανάγκη ο τόπος, η οποία θα προσφέρει υψηλής ποιότητας προγράμματα που θα διασφαλίζουν τόσο την ακαδημαϊκή όσο και την επαγγελματική επάρκεια των αποφοίτων. Οι ανάγκες της τουριστικής μας βιομηχανίας αυξάνονται και φιλοδοξούμε ότι η νέα αυτή Σχολή θα την τροφοδοτήσει με απόφοιτους που θα αναβαθμίσουν το τουριστικό μας προϊόν. Τα ευέλικτα ακαδημαϊκά και επαγγελματικά προγράμματα θα βοηθήσουν σε αυτή την κατεύθυνση», πρόσθεσε.

Όσον αφορά τους εκπαιδευτικούς αλλά και το άλλο προσωπικό, ο κ. Τρυφωνίδης είπε ότι έχει γίνει συμφωνία με την ΠΑΣΥΔΥ όπου σε εθελοντική βάση είτε θα μεταφερθούν για να εργάζονται στη νέα Σχολή στην Πάφο είτε θα διοχετευθούν στην υπόλοιπη Δημόσια Υπηρεσία.

«Αξιοσημείωτο είναι ότι ο Δήμαρχος και το δημοτικό συμβούλιο Πάφου, έχουν παραχωρήσει στο ΤΕΠΑΚ τεμάχιο στο οποίο θα ανεγείρουν τη Νέα Τουριστική Σχολή μέσω ευρωπαϊκών κονδυλίων, έχουν κατακυρωθεί οι προσφορές και με βάση τη δήλωση του Δημάρχου Πάφου τον Ιούνιο του 2023 θα παραδοθεί το κλειδί στο ΤΕΠΑΚ. Όσον αφορά το θέμα που εγέρθηκε σχετικά με τον λάθος χειρισμό κατάργησης του ΑΤΙ και μεταφοράς του στο ΤΕΠΑΚ, είναι σαφείς οι διατάξεις στα νομοσχέδια ότι αυτό δεν θα επαναληφθεί και στην περίπτωση του ΑΞΙΚ, το οποίο δεν καταργείται αλλά εντάσσεται ως αυτόνομη οντότητα στη Νέα Σχολή Διοίκησης Τουρισμού», κατέληξε.

Σε δηλώσεις του μετά από τη συνεδρία, ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος είπε ότι καταρχήν υπάρχει απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, με την οποία το ΑΞΙΚ μετακινείται και εντάσσεται στο ΤΕΠΑΚ. Αυτό δεν έχει να κάνει ούτε με την Πάφο, ούτε με καμία πόλη, είπε.

«Και θεωρούμε την απόφαση αυτή του Υπουργικού Συμβουλίου πολύ ορθή αφού η ένταξη του ΑΞΙΚ κάτω από ένα δημόσιο Πανεπιστήμιο μόνο θετική μπορεί να είναι και θα υποβοηθηθεί ακριβώς το ΑΞΙΚ να αναβαθμιστεί», πρόσθεσε.

Πέραν τούτου, συνέχισε, η πόλη της Πάφου και η Επαρχία διεκδικούσαν εδώ και χρόνια την εγκατάσταση μίας δημόσιας πανεπιστημιακής σχολής «και όπως είναι γνωστό έχουμε υπογράψει ένα μνημόνιο συνεργασίας με το ΤΕΠΑΚ όπου θα προσφέρουμε ουσιαστικά όλη την υποδομή για φιλοξενηθεί στην Πάφο τόσο η Σχολή Τουριστικών Σπουδών και κάτω από αυτή την σχολή την πανεπιστημιακή τουριστικών σπουδών θα ενταχθεί ως ξεχωριστή και αυτόνομη οντότητα το Ανώτερο Ξενοδοχειακό Ινστιτούτο Κύπρου, το οποίο σήμερα λειτουργεί από μόνο του εδώ στην Λευκωσία».

Όπως είπε, ο Δήμος Πάφου θα παραδώσει «ένα κτίριο και μια περιουσία πέραν των 15-16 εκατ. ευρώ προς το ΤΕΠΑΚ και μάλιστα αυτές οι εγκαταστάσεις είναι εκεί όπου θα χτιζόταν το νέο Δημοτικό Μέγαρο Πάφου».

Ο κ. Φαίδωνος δήλωσε ευτυχής γιατί αυτή η σχολή θα γίνει στην Πάφο, λέγοντας ότι η Πάφος δικαιωματικά διεκδίκησε και πήρε αυτή την έδρα αυτής της σχολής γιατί στην Πάφο καταλήγει το 38% του τουριστικού ρεύματος που έρχεται στην Κύπρο, γιατί οι περισσότερες ξενοδοχειακές μονάδες σε κλίνες είναι στην Πάφο και γιατί η οικονομία της Επαρχίας Πάφου εξαρτάται κατά 40% από τον τουρισμό ενώ σε παγκύπρια βάση κατά 20%.

Ο περί Μεταφοράς Προσωπικού του Ανώτερου Ξενοδοχειακού Ινστιτούτου Κύπρου στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου Νόμος του 2022

Η Επιτροπή εξέτασε το πιο πάνω σχέδιο νόμου σκοπός του οποίου είναι η ρύθμιση της μεταφοράς του προσωπικού του ΑΞΙΚ, εάν το επιθυμεί, στο ΤΕΠΑΚ. Συγκεκριμένα, το προσωπικό του ΑΞΙΚ (μόνιμο προσωπικό και εργοδοτούμενοι αορίστου χρόνου) θα έχει τη δυνατότητα να επιλέξει κατά πόσο επιθυμεί να ενταχθεί στο ΤΕΠΑΚ ως Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό. Τα συνταξιοδοτικά, μισθολογικά και άλλα ωφελήματα του προσωπικού που θα επιλέξει να ενταχθεί στο ΤΕΠΑΚ με το παρόν νομοσχέδιο μεταφέρονται και διασφαλίζονται. Το προσωπικό του ΑΞΙΚ που δεν παράσχει εμπρόθεσμη, ανέκκλητη και γραπτή δήλωση ότι επιθυμεί τη μεταφορά του στο ΤΕΠΑΚ, θα παραμένει στη δημόσια υπηρεσία.

Ο περί Δημόσιας Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας (Τροποποιητικός) Νόμος του 2022

Η Επιτροπή εξέτασε το πιο πάνω σχέδιο νόμου σκοπός του οποίου είναι η τροποποίηση του περί της Δημόσιας Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας Νόμου, ώστε να ισχύουν τα ακόλουθα όσον αφορά τους εκπαιδευτικούς οι οποίοι εργάζονται με το καθεστώς αορίστου χρόνου στη δημόσια εκπαιδευτική υπηρεσία:

(α) να μην υποχρεούνται να παρακάθονται σε γραπτή εξέταση κάθε οχτώ χρόνια για να διατηρήσουν τη θέση τους στον πίνακα διορισίμων,

(β) να διατηρούν το δικαίωμά τους να τύχουν μόνιμου διορισμού και μετά την κατάργηση των πινάκων διοριστέων την 1η Σεπτεμβρίου 2027 μέσα από κατάλογο που θα δημιουργηθεί ειδικά γι’ αυτόν τον σκοπό και ο οποίος θα καταρτίζεται με αξιοκρατικά κριτήρια που θα θεσπιστούν με κανονισμούς, και

(γ) να απολαμβάνουν τα ίδια εργασιακά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα με τους εργοδοτούμενους αορίστου χρόνου στη δημόσια υπηρεσία και να μην κινδυνεύουν να απολυθούν για λόγους πλεονασμού με σκοπό την άρση της δυσμενούς διάκρισης και της στρέβλωσης που παρατηρείται σε βάρος τους.

Σε δηλώσεις του μετά από τη συνεδρία, ο αναπληρωτής Πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας, Χρύσανθος Σαββίδης, είπε ότι ως ΔΗΚΟ έχουν πλειάδα ερωτημάτων για το θέμα, τα οποία έχουν καταθέσει στην Επιτροπή και ότι περιμένουν απαντήσεις από τη Νομική Υπηρεσία.

«Αφού έρθουν όλες αυτές οι απαντήσεις στα εύλογα ερωτήματα μας, τότε θα έχουμε συγκεκριμένη θέση επ΄αυτού. Βεβαίως, τασσόμαστε στο να μην υπάρχουν εκπαιδευτικοί δύο ταχυτήτων», πρόσθεσε.

Ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ, Γιώργος Κάρουλλας, σε δηλώσεις του είπε ότι στην Επιτροπή Παιδείας σήμερα συζητήσαμε για το θέμα των εκπαιδευτικών αορίστου χρόνου.

«Ένα θέμα, το οποίο απασχολεί τους ενδιαφερόμενους και την εκπαίδευση εδώ και χρόνια και αναγνωρίζουμε ότι υπάρχουν ζητήματα ανοικτά, τα οποία πρέπει τύχουν επίλυσης. Για το λόγο αυτό η Κυβέρνηση έχει εντάξει τους εκπαιδευτικούς αορίστου χρόνου στο νομοσχέδιο για το συνταξιοδοτικό, το οποίο κατατίθεται τις επόμενες των ημερών στη Βουλή των Αντιπροσώπων για συζήτηση και τελική ψήφιση και έχει εξομοιώσει, επίσης, τις άδειες με τους υπόλοιπους εκπαιδευτικούς. Ζητήματα, τα οποία απασχολούσαν για χρόνια και αυτή η Κυβέρνηση έχει προχωρήσει προς την ρύθμιση τους με το πλέον επίσημο τρόπο με την θεσμική κατοχύρωση», πρόσθεσε.

Όπως είπε, είχαν σήμερα να συζητήσουν την πρόταση του ΑΚΕΛ στην οποία περιλαμβάνονταν και τα προηγούμενα ζητήματα, τα οποία είχε αναφέρει.

«Το νέο σχέδιο διορισμών, το οποίο ψηφίστηκε από αυτή την Βουλή το 2015 και το ΑΚΕΛ ψήφισε αποχή τη δεδομένη χρονική στιγμή και το 2017 τάχθηκε εναντίον στους κανονισμούς υλοποίησης του σχετικού νομοσχεδίου, έχει σκοπό την ποιότητα στην εκπαίδευση. Με το σύστημα των εξετάσεων, με το σύστημα μοριοδότησης να επιλέγονται στη βάση του καταλόγου διορισίμων οι καταλληλότεροι εκπαιδευτικοί για να μπορούν να διδάξουν», συμπλήρωσε.

Ανέφερε, επιπρόσθετα, ότι αναγνωρίζουν το έργο και τον ρόλο των εκπαιδευτικών αορίστου χρόνου.

«Την ίδια στιγμή λέμε, όμως, ότι η πρόταση του ΑΚΕΛ καταστρατηγεί το νέο σχέδιο διορισμών, τον κατάλογο διορισίμων. Δημιουργεί προϋποθέσεις άνισης μεταχείρισης αφού καταργεί ουσιαστικά το κριτήριο της γραπτής εξέτασης για την παραμονή ενός υποψήφιου εκπαιδευτικού στο κατάλογο διορισίμων και εμπεριέχει στο τέλος στοιχεία αντισυνταγματικότητας», σημείωσε.

Ανέφερε ότι το θέμα είναι σοβαρό και θα πρέπει να αρχίσει ένας διάλογος για ρύθμιση όλων των ζητημάτων, τα οποία παραμένουν σε εκκρεμότητα.

Ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ, Χρίστος Χριστοφίδης, σε δηλώσεις του είπε ότι ξεκίνησε σήμερα στην Επιτροπή Παιδείας της Βουλής, η συζήτηση της πρότασης νόμου που έχει καταθέσει η κοινοβουλευτική ομάδα ΑΚΕΛ-Αριστερά-Νέες Δυνάμεις σε σχέση με τη διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων των αορίστου χρόνου εκπαιδευτικών.

«Έχουμε σήμερα 500 περίπου αορίστου χρόνου εκπαιδευτικούς για τους οποίους ισχύει το εξής: Δεν μπορούν να αφαιρεθούν από το σύστημα, δηλαδή δεν μπορούν να απολυθούν και κάποιος άλλος εκπαιδευτικός να κάνει τη δουλειά τους, διότι είναι αορίστου χρόνου, ταυτόχρονα, όμως, εργάζονται για πάρα πολλά χρόνια ως δεύτερης κατηγορίας εκπαιδευτικοί. Δεν έχουν τα ίδια συνταξιοδοτικά δικαιώματα. Δεν έχουν τα ίδια δικαιώματα όσον αφορά σε άδειες, ενώ υφίσταται και μια τεράστια δυσμενή διάκριση σε σχέση με τους δημόσιους υπαλλήλους αορίστου χρόνου», πρόσθεσε.

Όπως είπε, «έχουμε δηλαδή μια νομοθεσία η οποία καθορίζει συγκεκριμένα δικαιώματα για όλους τους υπαλλήλους του δημοσίου τομέα που είναι αορίστου χρόνου και πολύ λιγότερα για τους εκπαιδευτικούς αορίστου χρόνου».

«Ταυτόχρονα, δεν διασφαλίζει η νομοθεσία ως είναι σήμερα το δικαίωμα των αορίστων χρόνου εκπαιδευτικών να μην μπορούν να απολυθούν για σκοπούς πλεονασμού όπως συμβαίνει με τους εργαζόμενους στη δημόσια υπηρεσία. Αυτό το μπάχαλο, αυτή την αδικία, έρχεται να διορθώσει η δική μας πρόταση. Λέει η Κυβέρνηση ότι πήρε κάποιες αποφάσεις και σε ό,τι αφορά στις άδειες αλλά και σε ό,τι αφορά το συνταξιοδοτικό με τη νέα πρόταση, την οποία αναμένεται να κάνουν. Οπόταν θεωρούμε ότι δεν υφίσταται κανένα πρόβλημα για να εγκριθεί αυτή η πρόταση νόμου και όχι με αποφάσεις Υπουργικού Συμβουλίου αλλά νομοθετικά να διορθωθεί μια τεράστια αδικία, η οποία υφίσταται», συμπλήρωσε.

Σημείωσε ότι μέσα από τη συζήτηση σήμερα έχει προκύψει ακόμα κάτι, «για το οποίο προειδοποιούσαμε όλα τα προηγούμενα χρόνια: ότι με την κατάργηση του καταλόγου διοριστέων το 2027 θα δημιουργηθούν σοβαρές ανισορροπίες στο σύστημα διορισμού».

«Και ένα από τα ζητήματα είναι ότι στον κατάλογο διορισίμων οι εκπαιδευτικοί αορίστου χρόνου ενώ από τη μια δεν μπορούν να μετακινηθούν, από την άλλη θα υποχρεώνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα να παρακάθονται σε εξετάσεις». Συνοψίζοντας, είπε, η πρόταση νόμου  έρχεται να συγυρίσει «μια απαράδεκτη κατάσταση, η οποία επικρατεί σήμερα και αφορά αφενός 500 ανθρώπους και τις οικογένειες τους αλλά αφορά αφετέρου τη βελτίωση της κατάστασης στο εκπαιδευτικό μας σύστημα, στα σχολεία μας, με αυτή την έννοια να αφορά ολόκληρη την κοινωνία».

Ο Βουλευτής της ΔΗΠΑ – Συνεργασία Δημοκρατικών Δυνάμεων Αλέκος Τρυφωνίδης, σε δηλώσεις του είπε ότι θα μελετήσουν την πρόταση του ΑΚΕΛ.

«Έχει διάφορες πτυχές. Είχαμε και εμείς καταθέσει παλαιότερα, αμέσως μετά την εκλογή μου στο βουλευτικό αξίωμα για αυτό το θέμα, κάποιες προτάσεις. Θα υπάρχει συνεργασία και με τις υπόλοιπες δυνάμεις για την κατοχύρωση των καθηγητών», κατέληξε.

Ο περί Δημοτικής και Μέσης Εκπαίδευσης (Υποχρεωτική Φοίτηση και Παροχή Δωρεάν Παιδείας) (Τροποποιητικός) Νόμος του 2022

Η Επιτροπή εξέτασε το πιο πάνω σχέδιο νόμου σκοπός του οποίου είναι η τροποποίηση του άρθρου 3 του βασικού νόμου, με την αντικατάσταση του εδαφίου (2) αυτού, ώστε να καθίσταται σαφές ότι ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, έχει εξουσία να επιτρέπει για ειδικούς και σοβαρούς λόγους, εξαίρεση από την υποχρεωτική φοίτηση ενός παιδιού.

Nomoplatform-ΚΥΠΕ-ΓΤΒ

Δείτε Περισσότερα

Αποφάσεις Ολομέλειας

Πόθεν έσχες, προϋπ. €351.3 εκ., προαγωγές δημοσίου, Ταμείο Αλληλεγγύης και επίδομα τέκνου

Η Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας στις 11/07/2024, υπερψήφισε τις προτάσεις νόμου για το πόθεν έσχες, τον συμπληρωματικό προϋπολογισμό ύψους €351.3 εκ., τη μείωση της βαρύτητας του κριτηρίου της ετήσιας υπηρεσιακής έκθεσης για προαγωγές στη δημόσια υπηρεσία, τις προτάσεις νόμου για ρυθμίσεις στο Ταμείο Αλληλεγγύης για τους κουρεμένους και την αύξηση του

Εσωτερικών

Αντιδράσεις στη Βουλή από Προέδρους ΕΟΑ για διάταγμα ΥΠΕΣ για πολεοδομικές άδειες

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εσωτερικών, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας στις 11/07/2024, συζήτησε το ακόλουθο θέμα: Εκχώρηση πολεοδομικών εξουσιών και αρμοδιοτήτων στους ΕΟΑ Η Επιτροπή συζήτησε το πιο πάνω θέμα μέσω του οποίου εξετάστηκε η εκχώρηση πολεοδομικών εξουσιών και αρμοδιοτήτων του Υπουργού Εσωτερικών στους Επαρχιακούς Οργανισμούς Αυτοδιοίκησης δυνάμει διατάγματος. Αντιδράσεις στη Βουλή από Προέδρους ΕΟΑ για διάταγμα