Επιτροπή Οικονομικών: Χορηγία ύψους €1 δις υπό προϋποθέσεις

Κοινοποίησε αυτό το άρθρο

Στην παρουσία του Υπουργού Οικονομικών, του Γενικού Διευθυντή της Γενικής Διεύθυνσης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, Συντονισμού και Ανάπτυξης και άλλων εμπλεκόμενων φορέων, συνεδρίασε η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών και Προϋπολογισμού, με κύριο θέμα την ενημέρωση της επιτροπής για το Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (ΣΑΑ) Κύπρου.

Κατά την συνεδρία, μεταξύ άλλων, ειπώθηκαν τα ακόλουθα:

Υπουργός Οικονομικών:

  • Η πρώτη εκταμίευση ανέρχεται στα 156,8 εκ. ευρώ (13% του συνολικού ποσού) και αναμένεται να γίνει εντός τις επόμενης εβδομάδας. Η δεύτερη εκταμίευση αναμένεται να γίνει στις αρχές του 2022.
  • Υπάρχει πιθανότητα αναστολής εκταμίευσης του όποιου ποσού σε περίπτωση μη συμμόρφωσης με τα προαπαιτούμενα κριτήρια.

→ Προϋπόθεση για πρόσβαση και αξιοποίηση των χρηματοδοτικών κεφαλαίων του Μηχανισμού Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας από τα κράτη μέλη, αποτελεί η συνεκτική δέσμη σωστά κοστολογημένων μεταρρυθμίσεων και δημόσιων επενδύσεων που να ανταποκρίνονται στην αντιμετώπιση των κύριων προκλήσεων της κάθε χώρας και η μεγιστοποίηση του θετικού αντικτύπου η οποία θα εξαρτηθεί από την υλοποίηση των 58 μεταρρυθμίσεων που περιλαμβάνονται στο σχεδιασμό.

Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με το Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (ΣΑΑ) Κύπρου πατήστε εδώ:

Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (ΣΑΑ) Κύπρου – Παρουσίαση Υπουργείου Οικονομικών

Όσον αφορά τη νομοθετική εργασία της Επιτροπής, συζητήθηκαν τα ακόλουθα νομοσχέδια:

Για περισσότερες πληροφορίες (περιγραφή, συναφή έγγραφα, νομοθεσίες, αναρτήσεις στα ΜΜΕ) αναφορικά με τις υπό συζήτηση νομοθεσίες ακολουθήστε τους σχετικούς συνδέσμους.

Δείτε Περισσότερα

Νομικών

Αντισυνταγματικός ο έλεγχος σε Εισαγγελείς και Υπουργούς, είπε Γ. Σαββίδης στη Βουλή 

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Νομικών, Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας στις 27/09/2023, εξέτασε τα ακόλουθα σχέδια νόμου:  Ο περί της Καταθέσεως Στοιχείων και Πληροφοριών στη Βουλή των Αντιπροσώπων και στις Κοινοβουλευτικές Επιτροπές (Τροποποιητικός) (Αρ. 1) Νόμος του 2022  Η Επιτροπή εξέτασε την πιο πάνω πρόταση νόμου σκοπός της οποίας είναι η διασφάλιση

Παιδείας

Ένταση στην Επ. Παιδείας για το θέμα του σχολικού αθλητισμού, το 20% των μαθητών έχει δεχθεί μπούλινγκ

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παιδείας και Πολιτισμού, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας στις 27/09/2023, συζήτησε θέματα που αφορούν τον σχολικό αθλητισμό, την έκταση του προβλήματος του σχολικού εκφοβισμού και τις αποφάσεις του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας σε σχέση με τους σχολικούς συνοδούς.  Ένταση στην Επ. Παιδείας για το θέμα του σχολικού αθλητισμού  Ένταση δημιουργήθηκε στην Επιτροπή