Επιτροπή Οικονομικών: Χορηγία ύψους €1 δις υπό προϋποθέσεις

Κοινοποίησε αυτό το άρθρο

Στην παρουσία του Υπουργού Οικονομικών, του Γενικού Διευθυντή της Γενικής Διεύθυνσης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, Συντονισμού και Ανάπτυξης και άλλων εμπλεκόμενων φορέων, συνεδρίασε η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών και Προϋπολογισμού, με κύριο θέμα την ενημέρωση της επιτροπής για το Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (ΣΑΑ) Κύπρου.

Κατά την συνεδρία, μεταξύ άλλων, ειπώθηκαν τα ακόλουθα:

Υπουργός Οικονομικών:

  • Η πρώτη εκταμίευση ανέρχεται στα 156,8 εκ. ευρώ (13% του συνολικού ποσού) και αναμένεται να γίνει εντός τις επόμενης εβδομάδας. Η δεύτερη εκταμίευση αναμένεται να γίνει στις αρχές του 2022.
  • Υπάρχει πιθανότητα αναστολής εκταμίευσης του όποιου ποσού σε περίπτωση μη συμμόρφωσης με τα προαπαιτούμενα κριτήρια.

→ Προϋπόθεση για πρόσβαση και αξιοποίηση των χρηματοδοτικών κεφαλαίων του Μηχανισμού Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας από τα κράτη μέλη, αποτελεί η συνεκτική δέσμη σωστά κοστολογημένων μεταρρυθμίσεων και δημόσιων επενδύσεων που να ανταποκρίνονται στην αντιμετώπιση των κύριων προκλήσεων της κάθε χώρας και η μεγιστοποίηση του θετικού αντικτύπου η οποία θα εξαρτηθεί από την υλοποίηση των 58 μεταρρυθμίσεων που περιλαμβάνονται στο σχεδιασμό.

Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με το Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (ΣΑΑ) Κύπρου πατήστε εδώ:

Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (ΣΑΑ) Κύπρου – Παρουσίαση Υπουργείου Οικονομικών

Όσον αφορά τη νομοθετική εργασία της Επιτροπής, συζητήθηκαν τα ακόλουθα νομοσχέδια:

Για περισσότερες πληροφορίες (περιγραφή, συναφή έγγραφα, νομοθεσίες, αναρτήσεις στα ΜΜΕ) αναφορικά με τις υπό συζήτηση νομοθεσίες ακολουθήστε τους σχετικούς συνδέσμους.

Δείτε Περισσότερα

Θεσμών

Λύσεις πρόσβασης στο ψηφιακό κράτος για όσους δυσκολεύονται

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Θεσμών, Αξιών και Επιτρόπου Διοικήσεως, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας στις 17/04/2024, συζήτησε το ακόλουθο θέμα: Μη υλοποίηση εισηγήσεων Επιτρόπου Διοικήσεως από τις κρατικές υπηρεσίες Η Επιτροπή συζήτησε το πιο πάνω θέμα μέσω του οποίου εξετάστηκε η μη υλοποίηση των εισηγήσεων της Επιτρόπου Διοικήσεως και Προστασίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων από τις κρατικές υπηρεσίες,

Παιδείας

420 μαθητές σε θεραπευτικά προγράμματα για ναρκωτικά, πιεστικά χρονοδιαγράμματα για προϋπολογισμό ΤΕΠΑΚ

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παιδείας και Πολιτισμού, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας στις 17/04/2024, συζήτησε το ακόλουθο θέμα: Παραβατικότητα και εγκληματικές ενέργειες στα σχολεία Η Επιτροπή συζήτησε το πιο πάνω θέμα μέσω του οποίου εξετάστηκε η παραβατικότητα και οι εγκληματικές ενέργειες στα σχολεία, καθώς και η απουσία στήριξης θυτών και θυμάτων. 420 μαθητές σε θεραπευτικά προγράμματα