Επιτροπή Οικονομικών: Αίτημα αποδέσμευσης κονδυλίου ύψους €25 εκατ. για τη χρηματοδότηση του Εθνικού Ταμείου Αλληλεγγύης

Κοινοποίησε αυτό το άρθρο

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών και Προϋπολογισμού συνεδρίασε τη Δευτέρα 13.9.21, με κύριο θέμα συζήτησης εναρμονιστηκά νομοσχέδια που αφορούν τις επενδύσεις και τα πιστωτικά ιδρύματα καθώς επίσης και τις αποδεσμεύσεις κονδυλίων.

Μεταξύ άλλων συζητήθηκε και το αίτημα αποδέσμευσης κονδυλίου ύψους €25 εκατ. που αφορά στη χρηματοδότηση του Εθνικού Ταμείου Αλληλεγγύης. Σύμφωνα με τη σχετική επιστολή του υπουργείου Οικονομικών, απαιτείται η αποδέσμευση ποσού ύψους €25 εκατ. προς το Εθνικό Ταμείο Αλληλεγγύης για τη δημιουργία αποθεματικού, με σκοπό τη σταδιακή και σε βάθος χρόνου χρηματική στήριξη ομάδων του πληθυσμού, που έχουν συνεισφέρει στην κεφαλαιοποίηση των δύο συστημικών τραπεζών από ίδιους πόρους.

Το ποσό περιλαμβάνεται στον προϋπολογισμό του 2021 με σημείωση, ώστε ουδεμία δαπάνη δύναται να διενεργηθεί για το μέρος που αφορά τη χρηματοδότηση του Εθνικού Ταμείου Αλληλεγγύης, ύψους €25 εκατ., χωρίς να ενημερώνεται εκ των προτέρων η κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών και να εξασφαλίζεται η γραπτή συγκατάθεσή της.

Περαιτέρω ενημέρωση ζήτησε επίσης η Επιτροπή Οικονομικών, πριν αποδεσμεύσει κονδύλι ύψους €234  χιλιάδων για την επιχορήγηση της ταινίας «Tel Aviv – Beirut», από τον ετήσιο προϋπολογισμό του σχεδίου προώθησης της οπτικοακουστικής βιομηχανίας στην Κύπρο που ανέρχεται σε €15 εκατ..

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή ενέκρινε, μεταξύ άλλων, την αποδέσμευση κονδυλίων ύψους €551 χιλ. για την επέκταση για διάστημα τριών μηνών της αγοράς υπηρεσιών από 167 άνεργους, οι οποίοι προσλήφθηκαν στην δημόσια υπηρεσία για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους όσο αφορά την επιτήρηση των μέτρων αντιμετώπισης της εξάπλωσης της πανδημίας του κορονοϊού.

Επίσης την θετική ψήφος της, έδωσε σήμερα η Επιτροπή για την αποδέσμευση κονδυλίου ύψους €20 χιλ. για την αμοιβή του σύμβουλου του προέδρου της Δημοκρατίας Βίκτωρα Παπαδόπουλου, καθώς και για δεκάδες θέσεις οι οποίες κενώθηκαν στην δημόσια υπηρεσία και χρήζουν άμεσης πλήρωσης.

Πηγή – STOCKWATCH

Δείτε Περισσότερα

Πρόγραμμα

Εβδομαδιαίο πρόγραμμα Επιτροπών/Ολομέλειας ημερομηνίας 15/04/2024 – 19/04/2024

Το εβδομαδιαίο πρόγραμμα των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών και της Ολομέλειας έχει ως εξής:             Δευτέρα 15/04/2024                  Επιτροπή Οικονομικών και Προϋπολογισμού, 9:00 π.μ..  Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Ίσων Ευκαιριών μεταξύ Ανδρών και Γυναικών, 10:00 π.μ..   Τρίτη 16/04/2024                    Επιτροπή Προσφύγων-Εγκλωβισμένων-Αγνοουμένων και Παθόντων, 9:00 π.μ..                Επιτροπή Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, 9:00 π.μ..                            Επιτροπή για

Μεταφορών

Το εργοτάξιο Α φάσης δρόμου Πάφου-Πόλης Χρυσοχούς, επισκέφθηκε η Επιτροπή Μεταφορών

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, στις 12/04/2024, πραγματοποίησε επίσκεψη στην υπέργεια διάβαση επί της Λεωφόρου Τάσσου Παπαδόπουλου παρά τω Γυμνάσιο Αποστόλου Παύλου, στην οδική συμβολή «Βιοφώς» στον Δυτικό παρακαμπτήριο δρόμου Πάφου, στη «Διπλαρκάτζια» στον Δήμο Πάφου, στον δρόμο Πάφου-Πόλης Χρυσοχούς παρά την κοινότητα Καλλέπεια και στα γραφεία του Κοινοτικού Συμβουλίου Αργάκας για ενημέρωση σχετικά