Επιτροπή Νομικών: «Ζήτημα περιορισμού της ελευθερίας έκφρασής των δημοσιών υπαλλήλων»

Κοινοποίησε αυτό το άρθρο

Στην παρουσία εκπροσώπων του Υπουργείο Δικαιοσύνης, Οικονομικών και άλλων εμπλεκόμενων φορέων, συνεδρίασε η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Νομικών, με κύριο θέμα την συζήτηση νομοσχεδίου με το οποίο ρυθμίζεται ο τρόπος δημόσιας έκφρασης των δημοσίων υπαλλήλων. Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκαν τα ακόλουθα:

  • Για δημοσιοποίηση υπηρεσιακών στοιχείων θα απαιτείται έγκριση από τους προϊσταμένους τους.
  • Ο πρόεδρος της Επιτροπής κ. Νίκος Τορναρίτης δήλωσε ότι από την μια πρέπει να κατοχυρώνεται το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης και από την άλλη δεν θα πρέπει να δημοσιοποιούνται απόρρητα στοιχεία.
  • Ο βουλευτής του Α.Κ.Ε.Λ. κ. Άριστος Δαμιανού, δήλωσε ότι πρέπει να τεθούν πλαίσια, αλλά σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να επηρεαστεί το δικαίωμα ελεύθερης έκφρασης των πολιτών.
  • H εκπρόσωπος του γραφείου Επιτρόπου Διοικήσεως ανέφερε ότι υπάρχει ζήτημα περιορισμού της ελευθερίας έκφρασής των δημοσιών υπαλλήλων.

 

Δείτε Περισσότερα

Παιδείας

Εξαιρετικής σημασίας οι εστίες για το Πανεπιστήμιο Κύπρου, αυξημένος κατά 1 εκατ. ο προϋπολογισμός του ΟΝΕΚ

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παιδείας και Πολιτισμού, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας στις 21/02/2024, εξέτασε τα ακόλουθα σχέδια νόμου: Ο περί Προϋπολογισμού του Πανεπιστημίου Κύπρου του 2024 Νόμος του 2024 Η Επιτροπή εξέτασε το πιο πάνω νομοσχέδιο σκοπός του οποίου είναι η έγκριση πληρωμής από το Ταμείο του Πανεπιστημίου Κύπρου ποσού ύψους €188.450.000 για τη χρήση

Νομικών

Εκσυγχρονισμός και υπερπληθυσμός μεταξύ των προτεραιοτήτων του Αν. Διευθ. Φυλακών

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Νομικών, Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας στις 21/02/2024, πραγματοποίησε επίσκεψη στο Τμήμα Φυλακών. Εκσυγχρονισμός και υπερπληθυσμός μεταξύ των προτεραιοτήτων του Αν. Διευθ. Φυλακών Τους τρεις πυλώνες των προτεραιοτήτων του παρουσίασε ο νέος Αναπληρωτής Διευθυντής των Κεντρικών Φυλακών, Χάρης Φιλιππίδης, σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, μετά από επίσκεψη της