Επιτροπή Νομικών: «Ζήτημα περιορισμού της ελευθερίας έκφρασής των δημοσιών υπαλλήλων»

Κοινοποίησε αυτό το άρθρο

Στην παρουσία εκπροσώπων του Υπουργείο Δικαιοσύνης, Οικονομικών και άλλων εμπλεκόμενων φορέων, συνεδρίασε η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Νομικών, με κύριο θέμα την συζήτηση νομοσχεδίου με το οποίο ρυθμίζεται ο τρόπος δημόσιας έκφρασης των δημοσίων υπαλλήλων. Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκαν τα ακόλουθα:

  • Για δημοσιοποίηση υπηρεσιακών στοιχείων θα απαιτείται έγκριση από τους προϊσταμένους τους.
  • Ο πρόεδρος της Επιτροπής κ. Νίκος Τορναρίτης δήλωσε ότι από την μια πρέπει να κατοχυρώνεται το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης και από την άλλη δεν θα πρέπει να δημοσιοποιούνται απόρρητα στοιχεία.
  • Ο βουλευτής του Α.Κ.Ε.Λ. κ. Άριστος Δαμιανού, δήλωσε ότι πρέπει να τεθούν πλαίσια, αλλά σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να επηρεαστεί το δικαίωμα ελεύθερης έκφρασης των πολιτών.
  • H εκπρόσωπος του γραφείου Επιτρόπου Διοικήσεως ανέφερε ότι υπάρχει ζήτημα περιορισμού της ελευθερίας έκφρασής των δημοσιών υπαλλήλων.

 

Δείτε Περισσότερα

Θεσμών

Διαφωνία στη Βουλή για πρόταση δημοσιοποίησης δωρητών Φορέα Κοινωνικής Στήριξης

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Θεσμών, Αξιών και Επιτρόπου Διοικήσεως, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας στις 19/06/2024, εξέτασε την ακόλουθη πρόταση νόμου: Ο περί του Ανεξάρτητου Φορέα Κοινωνικής Στήριξης (Τροποποιητικός) Νόμος του 2024 Η Επιτροπή εξέτασε την πιο πάνω πρόταση νόμου σκοπός της οποίας είναι η τροποποίηση του περί Ανεξάρτητου Φορέα Κοινωνικής Στήριξης Νόμου, ώστε η επιτροπή διαχείρισης