Επιτροπή Νομικών: Κατάργηση δικαιώματος για ανώμοτη δήλωση

Κοινοποίησε αυτό το άρθρο

Την κατάργηση του δικαιώματος για ανώμοτη δήλωση και τους κανονισμούς που να ενεργοποιούν την λειτουργία του θεσμού του μεσολαβητή σε υποθέσεις οικογενειακών διαφορών, συζήτησε η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Νομικών, Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξεως.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής και βουλευτής του ΔΗΣΥ κ. Νίκος Τορναρίτης είπε:

  • Το δικαίωμα για ανώμοτη δήλωση συνεπάγει πως η κατηγορούσα αρχή δεν μπορεί να προβεί σε αντεξέταση του κατηγορούμενου.
  • Σε άλλες χώρες το εν λόγω δικαίωμα έχει καταργηθεί εδώ και 30 χρόνια.
  • Ο θεσμός του μεσολαβητή σε υποθέσεις οικογενειακών διαφορών είναι πρωτοποριακός και πρέπει να εφαρμοστεί το συντομότερο δυνατό.

Ο βουλευτής του ΑΚΕΛ κ. Αντρέας Πασιουρτίδης επεσήμανε:

  • Το θέμα για κατάργηση του δικαιώματος για ανώμοτη δήλωση θα μελετηθεί ενδελεχώς και στη συνέχεια θα τοποθετηθούμε.
  • Οι κανονισμοί που θα ενεργοποιήσουν την λειτουργία του θεσμού του μεσολαβητή σε υποθέσεις οικογενειακών διαφορών θα επιτρέπει στους διάδικους να επιλύουν τις διαφορές τους εχτός δικαστηρίου.
  • Όταν οι διάδικοι αποδεχτούν την παραπομπή σε μεσολαβητή αυτόματα δεσμεύονται με την απόφαση του διαμεσολαβητιρίου.

Δείτε Περισσότερα

Μεταφορών

Το εργοτάξιο Α φάσης δρόμου Πάφου-Πόλης Χρυσοχούς, επισκέφθηκε η Επιτροπή Μεταφορών

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, στις 12/04/2024, πραγματοποίησε επίσκεψη στην υπέργεια διάβαση επί της Λεωφόρου Τάσσου Παπαδόπουλου παρά τω Γυμνάσιο Αποστόλου Παύλου, στην οδική συμβολή «Βιοφώς» στον Δυτικό παρακαμπτήριο δρόμου Πάφου, στη «Διπλαρκάτζια» στον Δήμο Πάφου, στον δρόμο Πάφου-Πόλης Χρυσοχούς παρά την κοινότητα Καλλέπεια και στα γραφεία του Κοινοτικού Συμβουλίου Αργάκας για ενημέρωση σχετικά

Αποφάσεις Ολομέλειας

Παραμένει στα €300 το εξώδικο για στάθμευση σε ΑμεΑ, στην επαρχία που διαπράχθηκε θα εκδικάζεται αδίκημα

Η Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας στις 11/04/2024, καταψήφισε την αύξηση του εξώδικου προστίμου που προβλέπεται για το αδίκημα της στάθμευσης οχήματος σε χώρους για άτομα με αναπηρίες και υπερψήφισε νόμο σύμφωνα με τον οποίο ποινική υπόθεση θα εκδικάζεται μόνο από το δικαστήριο της επαρχίας στην οποία διαπράχθηκε το αδίκημα. Αναλυτικά τα