Επιτροπή Νομικών: Κατάργηση δικαιώματος για ανώμοτη δήλωση

Κοινοποίησε αυτό το άρθρο

Την κατάργηση του δικαιώματος για ανώμοτη δήλωση και τους κανονισμούς που να ενεργοποιούν την λειτουργία του θεσμού του μεσολαβητή σε υποθέσεις οικογενειακών διαφορών, συζήτησε η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Νομικών, Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξεως.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής και βουλευτής του ΔΗΣΥ κ. Νίκος Τορναρίτης είπε:

  • Το δικαίωμα για ανώμοτη δήλωση συνεπάγει πως η κατηγορούσα αρχή δεν μπορεί να προβεί σε αντεξέταση του κατηγορούμενου.
  • Σε άλλες χώρες το εν λόγω δικαίωμα έχει καταργηθεί εδώ και 30 χρόνια.
  • Ο θεσμός του μεσολαβητή σε υποθέσεις οικογενειακών διαφορών είναι πρωτοποριακός και πρέπει να εφαρμοστεί το συντομότερο δυνατό.

Ο βουλευτής του ΑΚΕΛ κ. Αντρέας Πασιουρτίδης επεσήμανε:

  • Το θέμα για κατάργηση του δικαιώματος για ανώμοτη δήλωση θα μελετηθεί ενδελεχώς και στη συνέχεια θα τοποθετηθούμε.
  • Οι κανονισμοί που θα ενεργοποιήσουν την λειτουργία του θεσμού του μεσολαβητή σε υποθέσεις οικογενειακών διαφορών θα επιτρέπει στους διάδικους να επιλύουν τις διαφορές τους εχτός δικαστηρίου.
  • Όταν οι διάδικοι αποδεχτούν την παραπομπή σε μεσολαβητή αυτόματα δεσμεύονται με την απόφαση του διαμεσολαβητιρίου.

Δείτε Περισσότερα

Νομικών

Αντισυνταγματικός ο έλεγχος σε Εισαγγελείς και Υπουργούς, είπε Γ. Σαββίδης στη Βουλή 

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Νομικών, Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας στις 27/09/2023, εξέτασε τα ακόλουθα σχέδια νόμου:  Ο περί της Καταθέσεως Στοιχείων και Πληροφοριών στη Βουλή των Αντιπροσώπων και στις Κοινοβουλευτικές Επιτροπές (Τροποποιητικός) (Αρ. 1) Νόμος του 2022  Η Επιτροπή εξέτασε την πιο πάνω πρόταση νόμου σκοπός της οποίας είναι η διασφάλιση

Παιδείας

Ένταση στην Επ. Παιδείας για το θέμα του σχολικού αθλητισμού, το 20% των μαθητών έχει δεχθεί μπούλινγκ

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παιδείας και Πολιτισμού, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας στις 27/09/2023, συζήτησε θέματα που αφορούν τον σχολικό αθλητισμό, την έκταση του προβλήματος του σχολικού εκφοβισμού και τις αποφάσεις του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας σε σχέση με τους σχολικούς συνοδούς.  Ένταση στην Επ. Παιδείας για το θέμα του σχολικού αθλητισμού  Ένταση δημιουργήθηκε στην Επιτροπή