Επιτροπή Μεταφορών: Αποζημιώσεις σε περίπτωση καταψήφισης της νομοθεσίας για τις κάμερες φωτοεπισήμανσης

Κοινοποίησε αυτό το άρθρο

H Κοινοβουλευτική Επιτροπή Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων συνεδρίασε την Πέμπτη 9.9.21, με κύριο θέμα συζήτησης τις νομοθεσίες περί της Προώθησης των Καθαρών Οχημάτων Οδικών Μεταφορών, περί Οδικής Μεταφοράς Επικίνδυνων Εμπορευμάτων, περί Εξωδίκου Ρυθμίσεως Αδικημάτων, περί Τροχαίων Αδικημάτων (Χρήση Συσκευών Φωτοεπισήμανσης και Άλλα Συναφή Θέματα), περί Εξωδίκου Ρυθμίσεως Αδικημάτων (Εξώδικο Πρόστιμο και Διαδικασία) και περί της Αρχής Λιμένων Κύπρου.

Μεταξύ άλλων ειπώθηκαν τα ακόλουθα:

  • Σε δήλωση μετά τη συνεδρία, ο κ. Μουσιούττας είπε ότι η Επιτροπή θα υλοποιήσει το χρονοδιάγραμμα που έθεσε και πριν τις 25 Οκτωβρίου τα νομοθετήματα που αφορούν τις κάμερες φωτοεπισήμανσης θα είναι ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής, ώστε να προχωρήσει απρόσκοπτα η πιλοτική εφαρμογή του συστήματος.
  • Στην επόμενη συνεδρία της Επιτροπής τα νομοθετήματα θα τεθούν προς τοποθέτηση και θα ακολουθηθεί η απαιτούμενη διαδικασία ώστε το επόμενο δεκαπενθήμερο να είναι ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής.
  • Επεσήμανε επίσης ότι αν δεν ψηφιστεί η νομοθεσία πριν την 25η Οκτωβρίου, που με βάση τη σύμβαση με τον ανάδοχο αρχίζει η εφαρμογή του συστήματος, δυνατό να απαιτηθούν αποζημιώσεις.

Πηγή – ΚΥΠΕ

Δείτε Περισσότερα

Αποφάσεις Ολομέλειας

Μείωση ορισμένων εξώδικων, αλλαγές στην ΤΑ, καταψήφιση glamping και επισκέψιμων αγροκτημάτων

Η Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας στις 20/06/2024, υπερψήφισε την μείωση ορισμένων εξώδικων από τις κάμερες τροχαίας, αλλαγές στη νομοθεσία της μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ενώ καταψήφισε τα σχέδια νόμου για glamping και επισκέψιμα αγροκτήματα.   Αναλυτικά τα σχέδια νόμου που υπερψηφίστηκαν:  Ο περί Εξωδίκου Ρυθμίσεως Αδικημάτων (Τροποποιητικός) Νόμος του 2024  Η

Εσωτερικών

Χαρτσιώτης: Ενισχύεται η ετοιμότητα πυρόσβεσης, από 2025 η απόκτηση ιδίων πτητικών μέσων

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εσωτερικών, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας στις 20/06/2024, συζήτησε το ακόλουθο θέμα: Πρόληψη και κατάσβεση πυρκαγιών Η Επιτροπή συζήτησε το πιο πάνω θέμα μέσω του οποίου εξετάστηκε η επάρκεια σε προσωπικό, μέσα και εξοπλισμό για την πρόληψη και κατάσβεση πυρκαγιών. Χαρτσιώτης: Ενισχύεται η ετοιμότητα πυρόσβεσης, από 2025 η απόκτηση ιδίων πτητικών μέσων