Επιτροπή Μεταφορών: Αποζημιώσεις σε περίπτωση καταψήφισης της νομοθεσίας για τις κάμερες φωτοεπισήμανσης

Κοινοποίησε αυτό το άρθρο

H Κοινοβουλευτική Επιτροπή Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων συνεδρίασε την Πέμπτη 9.9.21, με κύριο θέμα συζήτησης τις νομοθεσίες περί της Προώθησης των Καθαρών Οχημάτων Οδικών Μεταφορών, περί Οδικής Μεταφοράς Επικίνδυνων Εμπορευμάτων, περί Εξωδίκου Ρυθμίσεως Αδικημάτων, περί Τροχαίων Αδικημάτων (Χρήση Συσκευών Φωτοεπισήμανσης και Άλλα Συναφή Θέματα), περί Εξωδίκου Ρυθμίσεως Αδικημάτων (Εξώδικο Πρόστιμο και Διαδικασία) και περί της Αρχής Λιμένων Κύπρου.

Μεταξύ άλλων ειπώθηκαν τα ακόλουθα:

  • Σε δήλωση μετά τη συνεδρία, ο κ. Μουσιούττας είπε ότι η Επιτροπή θα υλοποιήσει το χρονοδιάγραμμα που έθεσε και πριν τις 25 Οκτωβρίου τα νομοθετήματα που αφορούν τις κάμερες φωτοεπισήμανσης θα είναι ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής, ώστε να προχωρήσει απρόσκοπτα η πιλοτική εφαρμογή του συστήματος.
  • Στην επόμενη συνεδρία της Επιτροπής τα νομοθετήματα θα τεθούν προς τοποθέτηση και θα ακολουθηθεί η απαιτούμενη διαδικασία ώστε το επόμενο δεκαπενθήμερο να είναι ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής.
  • Επεσήμανε επίσης ότι αν δεν ψηφιστεί η νομοθεσία πριν την 25η Οκτωβρίου, που με βάση τη σύμβαση με τον ανάδοχο αρχίζει η εφαρμογή του συστήματος, δυνατό να απαιτηθούν αποζημιώσεις.

Πηγή – ΚΥΠΕ

Δείτε Περισσότερα

Νομικών

Αντισυνταγματικός ο έλεγχος σε Εισαγγελείς και Υπουργούς, είπε Γ. Σαββίδης στη Βουλή 

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Νομικών, Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας στις 27/09/2023, εξέτασε τα ακόλουθα σχέδια νόμου:  Ο περί της Καταθέσεως Στοιχείων και Πληροφοριών στη Βουλή των Αντιπροσώπων και στις Κοινοβουλευτικές Επιτροπές (Τροποποιητικός) (Αρ. 1) Νόμος του 2022  Η Επιτροπή εξέτασε την πιο πάνω πρόταση νόμου σκοπός της οποίας είναι η διασφάλιση

Παιδείας

Ένταση στην Επ. Παιδείας για το θέμα του σχολικού αθλητισμού, το 20% των μαθητών έχει δεχθεί μπούλινγκ

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παιδείας και Πολιτισμού, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας στις 27/09/2023, συζήτησε θέματα που αφορούν τον σχολικό αθλητισμό, την έκταση του προβλήματος του σχολικού εκφοβισμού και τις αποφάσεις του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας σε σχέση με τους σχολικούς συνοδούς.  Ένταση στην Επ. Παιδείας για το θέμα του σχολικού αθλητισμού  Ένταση δημιουργήθηκε στην Επιτροπή