Επιτροπή Μεταφορών: Αποζημιώσεις σε περίπτωση καταψήφισης της νομοθεσίας για τις κάμερες φωτοεπισήμανσης

Κοινοποίησε αυτό το άρθρο

H Κοινοβουλευτική Επιτροπή Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων συνεδρίασε την Πέμπτη 9.9.21, με κύριο θέμα συζήτησης τις νομοθεσίες περί της Προώθησης των Καθαρών Οχημάτων Οδικών Μεταφορών, περί Οδικής Μεταφοράς Επικίνδυνων Εμπορευμάτων, περί Εξωδίκου Ρυθμίσεως Αδικημάτων, περί Τροχαίων Αδικημάτων (Χρήση Συσκευών Φωτοεπισήμανσης και Άλλα Συναφή Θέματα), περί Εξωδίκου Ρυθμίσεως Αδικημάτων (Εξώδικο Πρόστιμο και Διαδικασία) και περί της Αρχής Λιμένων Κύπρου.

Μεταξύ άλλων ειπώθηκαν τα ακόλουθα:

  • Σε δήλωση μετά τη συνεδρία, ο κ. Μουσιούττας είπε ότι η Επιτροπή θα υλοποιήσει το χρονοδιάγραμμα που έθεσε και πριν τις 25 Οκτωβρίου τα νομοθετήματα που αφορούν τις κάμερες φωτοεπισήμανσης θα είναι ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής, ώστε να προχωρήσει απρόσκοπτα η πιλοτική εφαρμογή του συστήματος.
  • Στην επόμενη συνεδρία της Επιτροπής τα νομοθετήματα θα τεθούν προς τοποθέτηση και θα ακολουθηθεί η απαιτούμενη διαδικασία ώστε το επόμενο δεκαπενθήμερο να είναι ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής.
  • Επεσήμανε επίσης ότι αν δεν ψηφιστεί η νομοθεσία πριν την 25η Οκτωβρίου, που με βάση τη σύμβαση με τον ανάδοχο αρχίζει η εφαρμογή του συστήματος, δυνατό να απαιτηθούν αποζημιώσεις.

Πηγή – ΚΥΠΕ

Δείτε Περισσότερα

Παιδείας

Εξαιρετικής σημασίας οι εστίες για το Πανεπιστήμιο Κύπρου, αυξημένος κατά 1 εκατ. ο προϋπολογισμός του ΟΝΕΚ

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παιδείας και Πολιτισμού, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας στις 21/02/2024, εξέτασε τα ακόλουθα σχέδια νόμου: Ο περί Προϋπολογισμού του Πανεπιστημίου Κύπρου του 2024 Νόμος του 2024 Η Επιτροπή εξέτασε το πιο πάνω νομοσχέδιο σκοπός του οποίου είναι η έγκριση πληρωμής από το Ταμείο του Πανεπιστημίου Κύπρου ποσού ύψους €188.450.000 για τη χρήση

Νομικών

Εκσυγχρονισμός και υπερπληθυσμός μεταξύ των προτεραιοτήτων του Αν. Διευθ. Φυλακών

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Νομικών, Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας στις 21/02/2024, πραγματοποίησε επίσκεψη στο Τμήμα Φυλακών. Εκσυγχρονισμός και υπερπληθυσμός μεταξύ των προτεραιοτήτων του Αν. Διευθ. Φυλακών Τους τρεις πυλώνες των προτεραιοτήτων του παρουσίασε ο νέος Αναπληρωτής Διευθυντής των Κεντρικών Φυλακών, Χάρης Φιλιππίδης, σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, μετά από επίσκεψη της