Επιτροπή Μεταφορών: 90 σταθερές και 20 κινητές κάμερες για έλεγχο τροχαίων αδικημάτων

Κοινοποίησε αυτό το άρθρο

Στην παρουσία εκπροσώπων του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων και άλλων εμπλεκόμενων φορέων, συνεδρίασε η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, με κύριο θέμα συζήτησης την εγκατάσταση συστημάτων φωτοεπισήμανσης για έλεγχο τροχαίων αδικημάτων.

Κατά την συνεδρία, μεταξύ άλλων, ειπώθηκαν τα ακόλουθα:

  • Αναμένεται να τοποθετηθούν 90 σταθερές και 20 κινητές κάμερες.
  • Οι καμερες θα καταγράφουν την υπερβολική ταχύτητα, την παραβίαση του κόκκινου σηματοδότη, την γραμμή αναμονής στα φώτα, την μη χρήση ζώνης ασφαλείας και την χρήση κινητού τηλεφώνου.
  • Το κόστος εγκατάσταση του συστήματος ανέρχεται στα 8 εκ. ευρώ και το κόστος λειτουργίας για πέντε χρόνια θα ανέλθει στα 35 εκ. ευρώ.
  • Όσοι παρανομούν θα λαμβάνουν με συστημένη επιστολή το εξώδικο πρόστιμο και συγκεκριμένο κωδικό με τον οποίο θα μπορούν να δουν τη φωτογραφία της παρανομίας στην οποία υπέπεσαν.
  • Με την εφαρμογή του συστήματος φωτοεπισήμανσης αναμένεται να μειωθούν οι οδικές συγκρούσεις κατά 50%.

Για περισσότερες πληροφορίες (περιγραφή, συναφή έγγραφα, νομοθεσίες, αναρτήσεις στα ΜΜΕ) αναφορικά με τις υπό συζήτηση νομοθεσίες πατήστε εδώ:

Ο περί Τροχαίων Αδικημάτων (Χρήση Συσκευών Φωτοεπισήμανσης και Άλλα Συναφή Θέματα) (Τροποποιητικός) Νόμος του 2020

Ο περί Εξωδίκου Ρυθμίσεως Αδικημάτων (Τροποποιητικός) (Αρ. 7) Νόμος του 2020

Δείτε Περισσότερα

Πρόγραμμα

Εβδομαδιαίο πρόγραμμα Επιτροπών/Ολομέλειας ημερομηνίας 04/03/2024 – 08/03/2024

Το εβδομαδιαίο πρόγραμμα των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών και της Ολομέλειας έχει ως εξής:             Δευτέρα 04/03/2024             Επιτροπή Οικονομικών και Προϋπολογισμού, 9:00 π.μ..    Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Ίσων Ευκαιριών μεταξύ Ανδρών και Γυναικών, 10:00 π.μ..         Τρίτη 05/03/2024              Επιτροπή Προσφύγων-Εγκλωβισμένων-Αγνοουμένων και Παθόντων, 9:00 π.μ..            Επιτροπή Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, 9:00 π.μ..                     

Οικονομικών

Σημαντική κερδοφορία και τεχνολογικές πρωτιές για Cyta

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών και Προϋπολογισμού, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας την 01/03/2024, εξέτασε τα ακόλουθα νομοσχέδια:  Ο περί Προϋπολογισμού της Αρχής Τηλεπικοινωνιών Κύπρου του 2024 Νόμος του 2024  Η Επιτροπή εξέτασε το πιο πάνω νομοσχέδιο σκοπός του οποίου είναι η έγκριση κονδυλίων της Αρχής Τηλεπικοινωνιών Κύπρου ύψους €501.002.280 για τη χρήση του έτους που