Επιτροπή Μεταφορών: 90 σταθερές και 20 κινητές κάμερες για έλεγχο τροχαίων αδικημάτων

Κοινοποίησε αυτό το άρθρο

Στην παρουσία εκπροσώπων του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων και άλλων εμπλεκόμενων φορέων, συνεδρίασε η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, με κύριο θέμα συζήτησης την εγκατάσταση συστημάτων φωτοεπισήμανσης για έλεγχο τροχαίων αδικημάτων.

Κατά την συνεδρία, μεταξύ άλλων, ειπώθηκαν τα ακόλουθα:

  • Αναμένεται να τοποθετηθούν 90 σταθερές και 20 κινητές κάμερες.
  • Οι καμερες θα καταγράφουν την υπερβολική ταχύτητα, την παραβίαση του κόκκινου σηματοδότη, την γραμμή αναμονής στα φώτα, την μη χρήση ζώνης ασφαλείας και την χρήση κινητού τηλεφώνου.
  • Το κόστος εγκατάσταση του συστήματος ανέρχεται στα 8 εκ. ευρώ και το κόστος λειτουργίας για πέντε χρόνια θα ανέλθει στα 35 εκ. ευρώ.
  • Όσοι παρανομούν θα λαμβάνουν με συστημένη επιστολή το εξώδικο πρόστιμο και συγκεκριμένο κωδικό με τον οποίο θα μπορούν να δουν τη φωτογραφία της παρανομίας στην οποία υπέπεσαν.
  • Με την εφαρμογή του συστήματος φωτοεπισήμανσης αναμένεται να μειωθούν οι οδικές συγκρούσεις κατά 50%.

Για περισσότερες πληροφορίες (περιγραφή, συναφή έγγραφα, νομοθεσίες, αναρτήσεις στα ΜΜΕ) αναφορικά με τις υπό συζήτηση νομοθεσίες πατήστε εδώ:

Ο περί Τροχαίων Αδικημάτων (Χρήση Συσκευών Φωτοεπισήμανσης και Άλλα Συναφή Θέματα) (Τροποποιητικός) Νόμος του 2020

Ο περί Εξωδίκου Ρυθμίσεως Αδικημάτων (Τροποποιητικός) (Αρ. 7) Νόμος του 2020

Δείτε Περισσότερα

Νομικών

Αντισυνταγματικός ο έλεγχος σε Εισαγγελείς και Υπουργούς, είπε Γ. Σαββίδης στη Βουλή 

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Νομικών, Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας στις 27/09/2023, εξέτασε τα ακόλουθα σχέδια νόμου:  Ο περί της Καταθέσεως Στοιχείων και Πληροφοριών στη Βουλή των Αντιπροσώπων και στις Κοινοβουλευτικές Επιτροπές (Τροποποιητικός) (Αρ. 1) Νόμος του 2022  Η Επιτροπή εξέτασε την πιο πάνω πρόταση νόμου σκοπός της οποίας είναι η διασφάλιση

Παιδείας

Ένταση στην Επ. Παιδείας για το θέμα του σχολικού αθλητισμού, το 20% των μαθητών έχει δεχθεί μπούλινγκ

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παιδείας και Πολιτισμού, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας στις 27/09/2023, συζήτησε θέματα που αφορούν τον σχολικό αθλητισμό, την έκταση του προβλήματος του σχολικού εκφοβισμού και τις αποφάσεις του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας σε σχέση με τους σχολικούς συνοδούς.  Ένταση στην Επ. Παιδείας για το θέμα του σχολικού αθλητισμού  Ένταση δημιουργήθηκε στην Επιτροπή