Επιτροπή Μεταφορών: 90 σταθερές και 20 κινητές κάμερες για έλεγχο τροχαίων αδικημάτων

Κοινοποίησε αυτό το άρθρο

Στην παρουσία εκπροσώπων του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων και άλλων εμπλεκόμενων φορέων, συνεδρίασε η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, με κύριο θέμα συζήτησης την εγκατάσταση συστημάτων φωτοεπισήμανσης για έλεγχο τροχαίων αδικημάτων.

Κατά την συνεδρία, μεταξύ άλλων, ειπώθηκαν τα ακόλουθα:

  • Αναμένεται να τοποθετηθούν 90 σταθερές και 20 κινητές κάμερες.
  • Οι καμερες θα καταγράφουν την υπερβολική ταχύτητα, την παραβίαση του κόκκινου σηματοδότη, την γραμμή αναμονής στα φώτα, την μη χρήση ζώνης ασφαλείας και την χρήση κινητού τηλεφώνου.
  • Το κόστος εγκατάσταση του συστήματος ανέρχεται στα 8 εκ. ευρώ και το κόστος λειτουργίας για πέντε χρόνια θα ανέλθει στα 35 εκ. ευρώ.
  • Όσοι παρανομούν θα λαμβάνουν με συστημένη επιστολή το εξώδικο πρόστιμο και συγκεκριμένο κωδικό με τον οποίο θα μπορούν να δουν τη φωτογραφία της παρανομίας στην οποία υπέπεσαν.
  • Με την εφαρμογή του συστήματος φωτοεπισήμανσης αναμένεται να μειωθούν οι οδικές συγκρούσεις κατά 50%.

Για περισσότερες πληροφορίες (περιγραφή, συναφή έγγραφα, νομοθεσίες, αναρτήσεις στα ΜΜΕ) αναφορικά με τις υπό συζήτηση νομοθεσίες πατήστε εδώ:

Ο περί Τροχαίων Αδικημάτων (Χρήση Συσκευών Φωτοεπισήμανσης και Άλλα Συναφή Θέματα) (Τροποποιητικός) Νόμος του 2020

Ο περί Εξωδίκου Ρυθμίσεως Αδικημάτων (Τροποποιητικός) (Αρ. 7) Νόμος του 2020

Δείτε Περισσότερα

Υγείας

Επιστολή θα στείλει η ΠτΒ προς τον ΠτΔ για ανέγερση παιδιατρικού νοσοκομείου

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Υγείας, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας στις 13/06/2024, συζήτησε το ακόλουθο θέμα: Οικοδομικές εργασίες στο νοσοκομείο «Αρχιεπίσκοπος Μακάριος ΙΙΙ» Η Επιτροπή συζήτησε το πιο πάνω θέμα μέσω του οποίου εξετάστηκαν οι επικείμενες οικοδομικές εργασίες στο νοσοκομείο «Αρχιεπίσκοπος Μακάριος ΙΙΙ», καθώς και ο προγραμματισμός-λήψη μέτρων, για να μην υπάρξει καμία επίπτωση στην υγεία

Εσωτερικών

Αφαίρεσε πρόνοια για αύξηση έως 14% στα τιμολόγια νερού η Επιτροπή Εσωτερικών

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εσωτερικών, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας στις 13/06/2024, εξέτασε τα ακόλουθα νομοσχέδια: Ο περί Δήμων (Τροποποιητικός) Ο περί Κοινοτήτων (Τροποποιητικός) (Αρ. 2) Νόμος του 2024 Ο περί Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης (Τροποποιητικός) (Αρ. 2) Νόμος του 2024 Ο περί Ρυθμίσεως Οδών και Οικοδομών (Τροποποιητικός) Νόμος του 2024 Η Επιτροπή εξέτασε τα πιο πάνω