Επιτροπή Γεωργίας: Ανάγκη μετακίνησης κτηνοτροφικής περιοχής Πολεμιδιών

Κοινοποίησε αυτό το άρθρο

H Κοινοβουλευτική Επιτροπή Γεωργίας και Φυσικών Πόρων, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας στις 20/09/2022, συζήτησε τα ακόλουθα θέματα: 

Ανάγκη μετακίνησης κτηνοτροφικής περιοχής στα Πολεμίδια και αποκατάσταση των κτηνοτρόφων 

Η Επιτροπή συζήτησε το πιο πάνω θέμα μέσω του οποίου εξετάστηκε η ανάγκη μετακίνησης της κτηνοτροφικής περιοχής στα Πολεμίδια και η αποκατάσταση των κτηνοτρόφων. 

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής και Βουλευτής του ΑΚΕΛ Γιαννάκης Γαβριήλ, σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνεδρίας, ανέφερε πως «το θέμα χρονίζει από το 2007, όταν με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου αποφασίστηκε η μετακίνηση των κτηνοτροφικών μονάδων, λόγω επέκτασης της οικιστικής περιοχής η οποία πλέον γειτνιάζει με την κτηνοτροφική περιοχή». 

«Οι κτηνοτρόφοι, οι οποίοι δραστηριοποιούνται νόμιμα εδώ και δεκαετίες στη συγκεκριμένη περιοχή, δεν φέρουν καμία ευθύνη για την κατάσταση που διαμορφώθηκε από τις αποφάσεις του κράτους. Δυστυχώς, διαπιστώνεται και σήμερα ότι δεν υπάρχει η πολιτική βούληση από την κυβέρνηση για την παραχώρηση γης σε άλλη περιοχή και την εφαρμογή ενός δίκαιου σχεδίου οικονομικής στήριξης των κτηνοτρόφων προκειμένου να μετακινήσουν τις μονάδες τους. 

Ο κ. Γαβριήλ επεσήμανε πως «καλέσαμε τα αρμόδια Υπουργεία Γεωργίας και Εσωτερικών να αναλάβουν τις ευθύνες τους και μέχρι τον Δεκέμβριο να ετοιμάσουν ένα δίκαιο σχέδιο στήριξης για την μετακίνηση των μονάδων που να μην θυματοποιεί τους κτηνοτρόφους. Ζητήσαμε επίσης να προσφερθούν νέα συμβόλαια στους επηρεαζόμενους από την Υπηρεσία Διαχείρισης Τουρκοκυπριακών Περιουσιών μέχρι να εξευρεθεί λύση στο θέμα της μετακίνησης». 

Η Επιτροπή θα επανέλθει στο θέμα πριν το τέλος του έτους. 

Πορεία εφαρμογής νέου Σχεδίου Διαχείρισης Κινδύνων στην Γεωργική Παραγωγή 

Η Επιτροπή συζήτησε το πιο πάνω θέμα μέσω του οποίου εξετάστηκε η πορεία εφαρμογής του νέου Σχεδίου Διαχείρισης Κινδύνων στην Γεωργική Παραγωγή. Η Επιτροπή θα παρακολουθεί το θέμα και θα επανέλθει, εάν χρειαστεί. 

NomoplatformΚΥΠΕ-ΓΤΒ  

Δείτε Περισσότερα

Υγείας

Επιστολή θα στείλει η ΠτΒ προς τον ΠτΔ για ανέγερση παιδιατρικού νοσοκομείου

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Υγείας, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας στις 13/06/2024, συζήτησε το ακόλουθο θέμα: Οικοδομικές εργασίες στο νοσοκομείο «Αρχιεπίσκοπος Μακάριος ΙΙΙ» Η Επιτροπή συζήτησε το πιο πάνω θέμα μέσω του οποίου εξετάστηκαν οι επικείμενες οικοδομικές εργασίες στο νοσοκομείο «Αρχιεπίσκοπος Μακάριος ΙΙΙ», καθώς και ο προγραμματισμός-λήψη μέτρων, για να μην υπάρξει καμία επίπτωση στην υγεία

Εσωτερικών

Αφαίρεσε πρόνοια για αύξηση έως 14% στα τιμολόγια νερού η Επιτροπή Εσωτερικών

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εσωτερικών, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας στις 13/06/2024, εξέτασε τα ακόλουθα νομοσχέδια: Ο περί Δήμων (Τροποποιητικός) Ο περί Κοινοτήτων (Τροποποιητικός) (Αρ. 2) Νόμος του 2024 Ο περί Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης (Τροποποιητικός) (Αρ. 2) Νόμος του 2024 Ο περί Ρυθμίσεως Οδών και Οικοδομών (Τροποποιητικός) Νόμος του 2024 Η Επιτροπή εξέτασε τα πιο πάνω