Επιτροπή Εξωτερικών: Τηλεδιάσκεψη με μέλη ουκρανικού κοινοβουλίου

Κοινοποίησε αυτό το άρθρο

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας στις 14/06/2022, πραγματοποίησε τηλεδιάσκεψη με τον Πρόεδρο και Μέλη της Ομάδας Φιλίας του Κοινοβουλίου της Ουκρανίας (Verkhovna Rada).

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής και Βουλευτής του ΔΗΣΥ Χάρης Γεωργιάδης, σε δηλώσεις του μετά την συνεδρία, ανέφερε ότι ήταν «μια σημαντική συνάντηση», κατά την οποία είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με μέλη της αντίστοιχης Επιτροπής του ουκρανικού κοινοβουλίου.

«Εκφράσαμε την ξεκάθαρη, αμέριστη στήριξή μας στην Ουκρανία η οποία δέχεται μια απαράδεκτη εισβολή από την Ρωσία», είπε, προσθέτοντας ότι τόνισαν ότι «για εμάς είναι ζήτημα αρχής.»

«Δεν αφορά καν μόνο την Ουκρανία, είναι ένας αγώνας της Δημοκρατίας απέναντι στον αυταρχισμό και τον αναθεωρητισμό και ξέρουμε από πρώτο χέρι, λόγω Τουρκίας, τι σημαίνει να δέχεσαι εισβολή, τι σημαίνει να βιώνεις μια κατοχή», είπε.

Σημείωσε, ακόμα, ότι συμφώνησαν με τους Ουκρανούς συναδέλφους τους, ότι στο επόμενο διάστημα, όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν, θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη της Επιτροπής Εξωτερικών στο Κίεβο.

Επιπρόσθετα, η Επιτροπή εξέτασε το ακόλουθο σχέδιο νόμου:

Ο περί της Σύμβασης του Συμβουλίου της Ευρώπης σχετικά με την Παραποίηση Ιατρικών Προϊόντων και Παρόμοιες Παραβάσεις που αποτελούν Απειλή για τη Δημόσια Υγεία (Κυρωτικός) Νόμος του 2021

Η Επιτροπή εξέτασε το πιο πάνω νομοσχέδιο μέσω του οποίου κυρώνεται η Σύμβαση του Συμβουλίου της Ευρώπης σχετικά, με την παραποίηση ιατρικών προϊόντων και παρόμοιες παραβάσεις που αποτελούν απειλή για τη δημόσια υγεία, η οποία υπογράφηκε στις 28.10.2011 και της οποίας η υπογραφή από την Κυπριακή Δημοκρατία εγκρίθηκε με την Απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου με Αρ. 87.321 (Παράρτημα Ι) και ημερομηνία 17.4.2019. Η ψήφιση του νομοσχεδίου καθίσταται αναγκαία βάσει της παραγράφου (2) του Άρθρου 169 του Συντάγματος της Κυπριακής Δημοκρατίας, για σκοπούς θέσης σε ισχύ της Σύμβασης.

Nomoplatform-ΚΥΠΕ-ΓΤΒ

Δείτε Περισσότερα

Ελέγχου

Επιτροπή Ελέγχου: Καμία ανάκτηση των €32 εκ. σε μη δικαιούχους στην πανδημία, είπε ο Γ. Ελεγκτής

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παρακολουθήσεως Σχεδίων Αναπτύξεως και Ελέγχου Δημόσιων Δαπανών, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας στις 08/06/2023, εξέτασε την ακόλουθη ειδική έκθεση:  Σχέδιο Κρατικής Ενίσχυσης Επιχειρήσεων και Αυτοτελώς Εργαζομένων Ειδική Έκθεση 12.12.2022 (ΥΟ/03/2022)  Καμία ανάκτηση των €32 εκ. σε μη δικαιούχους στην πανδημία, είπε ο Γ. Ελεγκτής Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει καμία προσπάθεια για

Επιτροπές

Επιτροπή Υγείας: Επί τάπητος οι στρεβλώσεις στο ΓεΣΥ

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Υγείας, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας στις 08/06/2023, συζήτησε το ακόλουθο θέμα:  Πορεία υλοποίησης Γενικού Συστήματος Υγείας (ΓΕΣΥ)  Η Επιτροπή συζήτησε το πιο πάνω θέμα μέσω του οποίου εξετάστηκε η πορεία υλοποίησης του Γενικού Συστήματος Υγείας (ΓΕΣΥ).  Επί τάπητος οι στρεβλώσεις στο ΓεΣΥ  Επί τάπητος τέθηκε την Πέμπτη στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Υγείας το