Επιτροπή Εσωτερικών: Πρόταση για εκλογές 2,5 χρόνων με προϋποθέσεις

Κοινοποίησε αυτό το άρθρο

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εσωτερικών συνεδρίασε την Πέμπτη 9.9.21, με κύριο θέμα συζήτησης την ενημέρωση της Επιτροπής από τον Υπουργό Εσωτερικών για θέματα της αρμοδιότητάς του και τα νομοσχέδια που αφορούν τη μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Μεταξύ άλλων ειπώθηκαν τα ακόλουθα:

  • Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Νουρής, σημείωσε ότι πρότασή του Υπουργείου είναι η παράταση της θητείας των ήδη εκλεγμένων τοπικών αξιωματούχων.
  • Παρ’ όλα αυτά, επισήμανε ότι το Υπουργείο είναι έτοιμο να προχωρήσει σε εκλογές μειωμένης θητείας (2,5,χρόνια) με προϋπόθεση τη ψήφηση των νομοσχεδίων που αφορούν τη μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης.
  • Σε περίπτωση μη ψήφισης και εφαρμογής των προνιών των εν λόγω νομοσχεδίων μέχρι το Μάιο του 2024, θα τεθεί σε κίνδυνο η εκταμίευση κονδυλίων από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.
  • Ο Πρόεδρος της Επιτροπής κ. Άριστος Δαμιανού, εισηγήθηκε οι βουλευτές να επιστρέψουν στα κόμματά τους για διαβούλευση και να επανέλθουν με οριστικές αποφάσεις επί του θέματος.

Δείτε Περισσότερα

Θεσμών

Επεξεργάζεται δεδομένα σε σχέση με τον ρόλο Γ. Εισαγγελέα το Υπ. Δικαιοσύνης

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Θεσμών, Αξιών και Επιτρόπου Διοικήσεως, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας στις 28/02/2024, εξέτασε την Έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής του 2023 για την κατάσταση του κράτους δικαίου στην Κύπρο και ειδικότερα το κεφάλαιο της έκθεσης που αφορά το σύστημα απονομής δικαιοσύνης. Επεξεργάζεται δεδομένα σε σχέση με τον ρόλο Γ. Εισαγγελέα το Υπ. Δικαιοσύνης

Παιδείας

Αναγκαίος ο στρατηγικός σχεδιασμός για δημόσια πανεπιστήμια

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παιδείας και Πολιτισμού, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας στις 28/02/2024, εξέτασε τα ακόλουθα νομοσχέδια: Ο περί Προϋπολογισμού του Πανεπιστημίου Κύπρου του 2024 Νόμος του 2024 Ο περί Προϋπολογισμού του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου του 2024 Νόμος του 2024 Η Επιτροπή εξέτασε τα πιο πάνω νομοσχέδια σκοπός των οποίων είναι: (α) η έγκριση πληρωμής