Επιτροπή Εσωτερικών: Πρόταση για εκλογές 2,5 χρόνων με προϋποθέσεις

Κοινοποίησε αυτό το άρθρο

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εσωτερικών συνεδρίασε την Πέμπτη 9.9.21, με κύριο θέμα συζήτησης την ενημέρωση της Επιτροπής από τον Υπουργό Εσωτερικών για θέματα της αρμοδιότητάς του και τα νομοσχέδια που αφορούν τη μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Μεταξύ άλλων ειπώθηκαν τα ακόλουθα:

  • Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Νουρής, σημείωσε ότι πρότασή του Υπουργείου είναι η παράταση της θητείας των ήδη εκλεγμένων τοπικών αξιωματούχων.
  • Παρ’ όλα αυτά, επισήμανε ότι το Υπουργείο είναι έτοιμο να προχωρήσει σε εκλογές μειωμένης θητείας (2,5,χρόνια) με προϋπόθεση τη ψήφηση των νομοσχεδίων που αφορούν τη μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης.
  • Σε περίπτωση μη ψήφισης και εφαρμογής των προνιών των εν λόγω νομοσχεδίων μέχρι το Μάιο του 2024, θα τεθεί σε κίνδυνο η εκταμίευση κονδυλίων από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.
  • Ο Πρόεδρος της Επιτροπής κ. Άριστος Δαμιανού, εισηγήθηκε οι βουλευτές να επιστρέψουν στα κόμματά τους για διαβούλευση και να επανέλθουν με οριστικές αποφάσεις επί του θέματος.

Δείτε Περισσότερα

Μεταφορών

Τρέχουν για το έργο στο λιμάνι Λάρνακας, αλλά η διαδικασία είναι χρονοβόρα

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας στις 31/05/2024, συζήτησε το ακόλουθο θέμα: Υλοποίηση ενιαίου σχεδιασμού ανάπτυξης λιμανιού και μαρίνας Λάρνακας Η Επιτροπή συζήτησε το πιο πάνω θέμα μέσω του οποίου εξετάστηκε η πορεία υλοποίησης του ενιαίου σχεδιασμού ανάπτυξης του λιμανιού και της μαρίνας Λάρνακας. Τρέχουν για το έργο στο

Αποφάσεις Ολομέλειας

Αλλαγές Επαρχιακών Οργανισμών, πολιτογραφήσεις αλλοδαπών, κανονισμοί ΚΦΙΚΒ, διορισμοί δημοσίου και ποινικοποίηση ψευδών καταθέσεων

Η Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας στις 16/05/2024, υπερψήφισε αλλαγές για τους Επαρχιακούς Οργανισμούς Αυτοδιοίκησης, τις πολιτογραφήσεις αλλοδαπών, τους κανονισμούς του ΚΦΙΚΒ, τις γραπτές εξετάσεις διορισμού στη δημόσια υπηρεσία για τις κλίμακες Α9 και Α11, καθώς και την ποινικοποίηση των ψευδών καταθέσεων στην Αρχή Διερεύνησης Παραπόνων κατά της Αστυνομίας.  Αναλυτικά τα σχέδια