Επιτροπή Ενέργειας: Αυξημένες χρεώσεις τραπεζικών τελών

Κοινοποίησε αυτό το άρθρο

Η Επιτροπή Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας στις 04/01/2022, συζήτησε το θέμα που αφορά:

  • Τις νέες και αυξημένες χρεώσεις των τραπεζικών τελών και οι επιπτώσεις στους καταναλωτές.

Δηλώσεις:

Αυστηρή υπόδειξη του Υπουργού Οικονομικών κ. Κωνσταντίνου Πετρίδη προς τις Τράπεζες, να ενημερώσουν και να επεξηγήσουν με ειλικρίνεια τους πολίτες, για τις νέες αυξήσεις στις τραπεζικές συναλλαγές. Προειδοποίησε ότι δημιουργείται περιρρέουσα ατμόσφαιρα για τις χρεώσεις και αυτό δεν είναι προς το συμφέρον κανενός, ούτε και των Τραπεζών.

Σε έκτακτη σε συνεδρία της Επιτροπής Εμπορίου της Βουλής, τόνισε ότι το διάταγμα το οποίο εξέδωσε το Υπουργείο Οικονομικών προβλέπει μέγιστη συνολική χρέωση 36 ευρώ το χρόνο για κάθε πολίτη ανεξαρτήτως εισοδήματος. Ακόμη πολλές συναλλαγές είναι δωρεάν.

Ο Κωνσταντίνος Πετρίδης ανέφερε ότι το Υπουργείο έκανε χρήση δικαιώματος το οποίο παρέχει το ευρωπαϊκό κεκτημένο για ελάχιστες υπηρεσίες και προχώρησε στην έκδοση του διατάγματος. Επιπλέον δημιούργησε ιστοσελίδα στο Υπουργείο και δημοσιοποιεί τις χρεώσεις όλων των Τραπεζών. Κάλεσε τους πολίτες σε περιπτώσεις υπερχρεώσεων να προβαίνουν σε καταγγελίες.

Ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Κωνσταντίνος Ηροδότου, κάλεσε τους πολίτες να ζητήσουν από τις Τράπεζες να τους ανοίξουν ειδικούς λογαριασμούς ή να μετατρέψουν τους τρεχούμενους ή άλλους λογαριασμούς σε ειδικούς λογαριασμούς, για να πληρώνουν μόνο 36 ευρώ το χρόνο, για τις περισσότερες συναλλαγές. Οι Τράπεζες, είπε, από μόνες τους, δεν μπορούν να προβούν σε αυτή την ρύθμιση.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Εμπορίου Κυριάκος Χατζηγιάννης ζήτησε την άμεση παγοποίηση των αυθαίρετων χρεώσεων των Τραπεζών.

Ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Κώστας Κώστας διερωτήθηκε αν είναι λογικός ο πολλαπλασιασμός των χρεώσεων από τις Τράπεζες.

Ο βουλευτής του ΔΗΚΟ Πανίκος Λεωνίδου, ζήτησε τον έλεγχο των χρεώσεων από τις Τράπεζες.

Ο βουλευτής του ΕΛΑΜ Σωτήρης Ιωάννου διερωτήθηκε αν είναι λογική η χρέωση 5 ευρώ σε χαμηλοσυνταξιούχο για να εκδώσει μια κατάσταση λογαριασμού.

Ο βουλευτής της ΕΔΕΚ, Ηλίας Μυριάνθους κάλεσε όλες τις εποπτικές αρχές να ελέγξουν τις χρεώσεις.

Ο βουλευτής της ΔΗΠΑ Μιχάλης Γιακκουμής κάλεσε τις Τράπεζες να αναθεωρήσουν τις αποφάσεις τους.

Ο βουλευτής των Οικολόγων Σταύρος Παπαδούρης δήλωσε ότι επιβάλλεται η αναθεώρηση των χρεώσεων.

Συναφείς δημοσιεύσεις στα ΜΜΕ:

Stockwatch: Πετρίδης προς τράπεζες: Εξηγήστε τις αυξήσεις χρεώσεων

Δείτε Περισσότερα

Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Εκατοντάδες ιατρεία χωρίς πρόσβαση για ΑμεΑ, στασιμότητα για το «Κόκκινο Κουμπί»

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Ίσων Ευκαιριών μεταξύ Ανδρών και Γυναικών, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας στις 25/09/2023, συζήτησε τα ακόλουθα θέματα:  Πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας  Η Επιτροπή συζήτησε το πιο πάνω θέμα μέσω του οποίου εξετάστηκε το ανθρώπινο δικαίωμα των πολιτών στην πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας.  Καταγγελίες στη Βουλή για εκατοντάδες ιατρεία χωρίς

Οικονομικών

Ομόφωνη απόρριψη αποδέσμευσης υπερωριών υπαλλήλου στην Προεδρία από Επ. Οικονομικών

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών και Προϋπολογισμού, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας στις 25/09/2023, μελέτησε αριθμό αιτημάτων για αποδεσμεύσεις κονδυλίων και εξαιρέσεις από την απαγόρευση πλήρωσης κενών θέσεων.      Οι αποδεσμεύσεις κονδυλίων αφορούν την Προεδρία και Προεδρικό Μέγαρο, το Υφυπουργείο Τουρισμού, τη Νομική Υπηρεσία της Δημοκρατίας και το Υπουργείο Οικονομικών.  Οι εξαιρέσεις από την απαγόρευση πλήρωσης κενών