Επιτροπή Ενέργειας: Αυξημένες χρεώσεις τραπεζικών τελών

Κοινοποίησε αυτό το άρθρο

Η Επιτροπή Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας στις 04/01/2022, συζήτησε το θέμα που αφορά:

  • Τις νέες και αυξημένες χρεώσεις των τραπεζικών τελών και οι επιπτώσεις στους καταναλωτές.

Δηλώσεις:

Αυστηρή υπόδειξη του Υπουργού Οικονομικών κ. Κωνσταντίνου Πετρίδη προς τις Τράπεζες, να ενημερώσουν και να επεξηγήσουν με ειλικρίνεια τους πολίτες, για τις νέες αυξήσεις στις τραπεζικές συναλλαγές. Προειδοποίησε ότι δημιουργείται περιρρέουσα ατμόσφαιρα για τις χρεώσεις και αυτό δεν είναι προς το συμφέρον κανενός, ούτε και των Τραπεζών.

Σε έκτακτη σε συνεδρία της Επιτροπής Εμπορίου της Βουλής, τόνισε ότι το διάταγμα το οποίο εξέδωσε το Υπουργείο Οικονομικών προβλέπει μέγιστη συνολική χρέωση 36 ευρώ το χρόνο για κάθε πολίτη ανεξαρτήτως εισοδήματος. Ακόμη πολλές συναλλαγές είναι δωρεάν.

Ο Κωνσταντίνος Πετρίδης ανέφερε ότι το Υπουργείο έκανε χρήση δικαιώματος το οποίο παρέχει το ευρωπαϊκό κεκτημένο για ελάχιστες υπηρεσίες και προχώρησε στην έκδοση του διατάγματος. Επιπλέον δημιούργησε ιστοσελίδα στο Υπουργείο και δημοσιοποιεί τις χρεώσεις όλων των Τραπεζών. Κάλεσε τους πολίτες σε περιπτώσεις υπερχρεώσεων να προβαίνουν σε καταγγελίες.

Ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Κωνσταντίνος Ηροδότου, κάλεσε τους πολίτες να ζητήσουν από τις Τράπεζες να τους ανοίξουν ειδικούς λογαριασμούς ή να μετατρέψουν τους τρεχούμενους ή άλλους λογαριασμούς σε ειδικούς λογαριασμούς, για να πληρώνουν μόνο 36 ευρώ το χρόνο, για τις περισσότερες συναλλαγές. Οι Τράπεζες, είπε, από μόνες τους, δεν μπορούν να προβούν σε αυτή την ρύθμιση.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Εμπορίου Κυριάκος Χατζηγιάννης ζήτησε την άμεση παγοποίηση των αυθαίρετων χρεώσεων των Τραπεζών.

Ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Κώστας Κώστας διερωτήθηκε αν είναι λογικός ο πολλαπλασιασμός των χρεώσεων από τις Τράπεζες.

Ο βουλευτής του ΔΗΚΟ Πανίκος Λεωνίδου, ζήτησε τον έλεγχο των χρεώσεων από τις Τράπεζες.

Ο βουλευτής του ΕΛΑΜ Σωτήρης Ιωάννου διερωτήθηκε αν είναι λογική η χρέωση 5 ευρώ σε χαμηλοσυνταξιούχο για να εκδώσει μια κατάσταση λογαριασμού.

Ο βουλευτής της ΕΔΕΚ, Ηλίας Μυριάνθους κάλεσε όλες τις εποπτικές αρχές να ελέγξουν τις χρεώσεις.

Ο βουλευτής της ΔΗΠΑ Μιχάλης Γιακκουμής κάλεσε τις Τράπεζες να αναθεωρήσουν τις αποφάσεις τους.

Ο βουλευτής των Οικολόγων Σταύρος Παπαδούρης δήλωσε ότι επιβάλλεται η αναθεώρηση των χρεώσεων.

Συναφείς δημοσιεύσεις στα ΜΜΕ:

Stockwatch: Πετρίδης προς τράπεζες: Εξηγήστε τις αυξήσεις χρεώσεων

Δείτε Περισσότερα

Αποφάσεις Ολομέλειας

Πόθεν έσχες, προϋπ. €351.3 εκ., προαγωγές δημοσίου, Ταμείο Αλληλεγγύης και επίδομα τέκνου

Η Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας στις 11/07/2024, υπερψήφισε τις προτάσεις νόμου για το πόθεν έσχες, τον συμπληρωματικό προϋπολογισμό ύψους €351.3 εκ., τη μείωση της βαρύτητας του κριτηρίου της ετήσιας υπηρεσιακής έκθεσης για προαγωγές στη δημόσια υπηρεσία, τις προτάσεις νόμου για ρυθμίσεις στο Ταμείο Αλληλεγγύης για τους κουρεμένους και την αύξηση του

Εσωτερικών

Αντιδράσεις στη Βουλή από Προέδρους ΕΟΑ για διάταγμα ΥΠΕΣ για πολεοδομικές άδειες

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εσωτερικών, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας στις 11/07/2024, συζήτησε το ακόλουθο θέμα: Εκχώρηση πολεοδομικών εξουσιών και αρμοδιοτήτων στους ΕΟΑ Η Επιτροπή συζήτησε το πιο πάνω θέμα μέσω του οποίου εξετάστηκε η εκχώρηση πολεοδομικών εξουσιών και αρμοδιοτήτων του Υπουργού Εσωτερικών στους Επαρχιακούς Οργανισμούς Αυτοδιοίκησης δυνάμει διατάγματος. Αντιδράσεις στη Βουλή από Προέδρους ΕΟΑ για διάταγμα