Επιτροπή Ελέγχου: Έλεγχος Συστήματος Επιστράτευσης της Εθνικής Φρουράς

Κοινοποίησε αυτό το άρθρο

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παρακολουθήσεως Σχεδίων Αναπτύξεως και Ελέγχου Δημόσιων Δαπανών, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας στις 18/11/2021, εξέτασε και συζήτησε θέματα που αφορούν:

  • Την Δημοσιονομική Έκθεση για το έτος 2020.
  • Την Ετήσια Έκθεση Γενικού Ελεγκτή για το Έτος 2019 (Έλεγχος Συστήματος Επιστράτευσης της Εθνικής Φρουράς)

Δηλώσεις:

Δήλωση Βουλεύτριας κ. Ρίτας Σούπερμαν μετά την Επιτροπή Ελέγχου

Συζητήσαμε σήμερα στην Επιτροπή Ελέγχου, Δημοσίων Δαπανών, έκθεση του Γενικού Ελεγκτή όσον αφορά στο σύστημα επιστράτευσης της Εθνικής Φρουράς. Οι συστάσεις του Γενικού Ελεγκτή, ημερομηνίας 29-8-2018, κοινοποιήθηκαν τόσο στο Υπουργείο Άμυνας όσο και στο ΓΕΕΦ και ο Γενικός Ελεγκτής δήλωσε ενώπιον της επιτροπής ότι τόσο το Υπουργείο Άμυνας όσο και το ΓΕΕΦ προχώρησαν στα απαιτούμενα μέτρα για υλοποίηση των εισηγήσεων του.

Ως Δημοκρατικός Συναγερμός δίνουμε τα εύσημα και τα συγχαρητήριά μας για τη θετική ανταπόκριση και τη συνεργασία που αναπτύχθηκε μεταξύ του Γενικού Ελεγκτή, του Υπουργείου Άμυνας και του ΓΕΕΦ. Το Υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι επεξεργάστηκε νομοσχέδιο με τροποποιήσεις το οποίο θα κατατεθεί ενώπιον της Επιτροπής Άμυνας της Βουλής. Στο νομοσχέδιο θα επικαιροποιηθούν οι εξαιρέσεις για τη στράτευση όπως για παράδειγμα για τους δεσμοφύλακες του τμήματος φυλακών, τους υπαλλήλους των Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, τους αστυνομικούς των βάσεων και για άλλες ομάδες.

Επίσης κατόπιν πρόσκλησης της Εθνικής Φρουράς ένας αριθμός 2814 ατόμων έχουν παρουσιαστεί για εφεδρεία. Όσον αφορά για τα άτομα που σχετίζονται με τα πολιτικά εκτεθειμένα πρόσωπα από αριθμό 168 ατόμων που είχε εντοπίσει ο Γενικός Ελεγκτής, παραμένουν σε εκκρεμότητα μόνο τρία άτομα. Επίσης έχει εισαχθεί μηχανογραφημένο σύστημα και στην αστυνομία που έχει βοηθήσει στη βελτίωση της επίδοσης των ΦΑΠ.

Αυτό το σύστημα αναμένεται να εισαχθεί και στα σημεία ελέγχου στα αεροδρόμια και στα λιμάνια και αναμένεται  η απόδοση να φτάσει στο 100%.

Δείτε Περισσότερα

Μεταφορών

Το εργοτάξιο Α φάσης δρόμου Πάφου-Πόλης Χρυσοχούς, επισκέφθηκε η Επιτροπή Μεταφορών

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, στις 12/04/2024, πραγματοποίησε επίσκεψη στην υπέργεια διάβαση επί της Λεωφόρου Τάσσου Παπαδόπουλου παρά τω Γυμνάσιο Αποστόλου Παύλου, στην οδική συμβολή «Βιοφώς» στον Δυτικό παρακαμπτήριο δρόμου Πάφου, στη «Διπλαρκάτζια» στον Δήμο Πάφου, στον δρόμο Πάφου-Πόλης Χρυσοχούς παρά την κοινότητα Καλλέπεια και στα γραφεία του Κοινοτικού Συμβουλίου Αργάκας για ενημέρωση σχετικά

Αποφάσεις Ολομέλειας

Παραμένει στα €300 το εξώδικο για στάθμευση σε ΑμεΑ, στην επαρχία που διαπράχθηκε θα εκδικάζεται αδίκημα

Η Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας στις 11/04/2024, καταψήφισε την αύξηση του εξώδικου προστίμου που προβλέπεται για το αδίκημα της στάθμευσης οχήματος σε χώρους για άτομα με αναπηρίες και υπερψήφισε νόμο σύμφωνα με τον οποίο ποινική υπόθεση θα εκδικάζεται μόνο από το δικαστήριο της επαρχίας στην οποία διαπράχθηκε το αδίκημα. Αναλυτικά τα