Επιτροπή Δημογραφικού: Στο 80% η διαδικασία απογραφής πληθυσμού

Κοινοποίησε αυτό το άρθρο

Η Ad Hoc Κοινοβουλευτική Επιτροπή για τη Μελέτη του Δημογραφικού Προβλήματος, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας στις 21/09/2022, συζήτησε τo ακόλουθο θέμα: 

Απογραφή πληθυσμού 2021 και ανάλυση των αποτελεσμάτων της 

Η Επιτροπή συζήτησε το πιο πάνω θέμα μέσω του οποίου εξετάστηκε η απογραφή του πληθυσμού για το έτος 2021 και η ανάλυση των αποτελεσμάτων της.  

Ο Βουλευτής του ΕΛΑΜ και Πρόεδρος της Επιτροπής Λίνος Παπαγιάννης, μετά το πέρας της συνεδρίας, δήλωσε ότι έγινε ενημέρωση από την Στατιστική Υπηρεσία για την απογραφή του πληθυσμού και αναφέρθηκε ότι η διαδικασία βρίσκεται στο 80%, μέχρι να ολοκληρωθεί. 

Σημείωσε ότι υπάρχει αύξηση στη γήρανση του πληθυσμού, ενώ οι νεότεροι κάτω των 15 ετών έχουν μειωθεί πέραν του 1,5%. Προς αυτή την κατεύθυνση, συμπλήρωσε, έχει ήδη ολοκληρωθεί και παραδοθεί πλάνο σε όλα τα υπουργεία και στην Κυβέρνηση με εισηγήσεις που ήταν και κοστολογημένες και εφαρμόσιμες. Εφτά μήνες μετά, είπε, πέρα από μια «αοριστολογική απάντηση» που έλαβαν από το Υπουργείο Υγείας, δεν λήφθηκε καμία άλλη απάντηση από υπουργείο ή υφυπουργείο. 

Αναφορικά με τη βιωσιμότητα του Ταμείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων, ο Πρόεδρος της Επιτροπής, ανέφερε ότι έχουν ήδη ενημερωθεί ότι δεν υπάρχει κάποιος κίνδυνος καθώς οι αναλογιστικές μελέτες, που έχουν γίνει, συμπεριλαμβάνουν μια σειρά σεναρίων που επιβεβαιώνουν τη βιωσιμότητα μέχρι το 2080.  

Επιπλέον, ο κ. Παπαγιάνννης, συμπλήρωσε ότι οι ξένοι υπήκοοι στη χώρα, ανεξάρτητα εάν είναι εργάτες ή όχι, από την ΕΕ ή από οπουδήποτε αλλού είναι πέραν των 193 χιλιάδων, ενώ από αυτούς δεν έχει γίνει ακόμα εξακρίβωση για το ποιοι βρίσκονται παράνομα ή νόμιμα στη χώρα. 

Η Κυβέρνηση, δήλωσε, ο κ. Παπαγιάννης, θα πρέπει να αντιληφθεί ότι το δημογραφικό ζήτημα δεν είναι ένα απλό πρόβλημα, είναι εθνικό θέμα, που αφορά στην επιβίωση αυτού του λαού και αυτού του τόπου. 

Nomoplatform-ΚΥΠΕ-ΓΤΒ  

Δείτε Περισσότερα

Επιτροπές

Επιτροπή Παιδείας: Στόχοι Υφ. Πολιτισμού, έργα τέχνης σε δημόσια κτήρια και εξετάσεις τετραμήνων

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παιδείας και Πολιτισμού, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας στις 22/03/2023, πραγματοποίησε συνάντηση με τον νέο Υφυπουργό Πολιτισμού Μιχάλη Χατζηγιάννη.  Όλοι κρινόμαστε εκ του αποτελέσματος, είπε ο Υφυπουργός Πολιτισμού στους Βουλευτές  Όλοι κρινόμαστε εκ του αποτελέσματος, δήλωσε ο Υφυπουργός Πολιτισμού Μιχάλης Χατζηγιάννης, σημειώνοντας παράλληλα ότι «αν δεν αποδώσουμε, εντίμως θα αποχωρήσουμε».  Ο κ.

Επιτροπές

Επιτροπή Εργασίας: Όραμα του νέου Υπ. Εργασίας η συνοχή της κοινωνίας και η ανάπτυξη της οικονομίας

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας στις 21/03/2023, πραγματοποίησε συνάντηση με τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων για ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων σε θέματα της αρμοδιότητας της.  Στο όραμα και τις προτεραιότητες του Υπουργείου Εργασίας αναφέρθηκε ο Γ. Παναγιώτου  Στο όραμα και στις πέντε προτεραιότητες του Υπουργείου Εργασίας