Επιτροπή Δημογραφικού: Στο 80% η διαδικασία απογραφής πληθυσμού

Κοινοποίησε αυτό το άρθρο

Η Ad Hoc Κοινοβουλευτική Επιτροπή για τη Μελέτη του Δημογραφικού Προβλήματος, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας στις 21/09/2022, συζήτησε τo ακόλουθο θέμα: 

Απογραφή πληθυσμού 2021 και ανάλυση των αποτελεσμάτων της 

Η Επιτροπή συζήτησε το πιο πάνω θέμα μέσω του οποίου εξετάστηκε η απογραφή του πληθυσμού για το έτος 2021 και η ανάλυση των αποτελεσμάτων της.  

Ο Βουλευτής του ΕΛΑΜ και Πρόεδρος της Επιτροπής Λίνος Παπαγιάννης, μετά το πέρας της συνεδρίας, δήλωσε ότι έγινε ενημέρωση από την Στατιστική Υπηρεσία για την απογραφή του πληθυσμού και αναφέρθηκε ότι η διαδικασία βρίσκεται στο 80%, μέχρι να ολοκληρωθεί. 

Σημείωσε ότι υπάρχει αύξηση στη γήρανση του πληθυσμού, ενώ οι νεότεροι κάτω των 15 ετών έχουν μειωθεί πέραν του 1,5%. Προς αυτή την κατεύθυνση, συμπλήρωσε, έχει ήδη ολοκληρωθεί και παραδοθεί πλάνο σε όλα τα υπουργεία και στην Κυβέρνηση με εισηγήσεις που ήταν και κοστολογημένες και εφαρμόσιμες. Εφτά μήνες μετά, είπε, πέρα από μια «αοριστολογική απάντηση» που έλαβαν από το Υπουργείο Υγείας, δεν λήφθηκε καμία άλλη απάντηση από υπουργείο ή υφυπουργείο. 

Αναφορικά με τη βιωσιμότητα του Ταμείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων, ο Πρόεδρος της Επιτροπής, ανέφερε ότι έχουν ήδη ενημερωθεί ότι δεν υπάρχει κάποιος κίνδυνος καθώς οι αναλογιστικές μελέτες, που έχουν γίνει, συμπεριλαμβάνουν μια σειρά σεναρίων που επιβεβαιώνουν τη βιωσιμότητα μέχρι το 2080.  

Επιπλέον, ο κ. Παπαγιάνννης, συμπλήρωσε ότι οι ξένοι υπήκοοι στη χώρα, ανεξάρτητα εάν είναι εργάτες ή όχι, από την ΕΕ ή από οπουδήποτε αλλού είναι πέραν των 193 χιλιάδων, ενώ από αυτούς δεν έχει γίνει ακόμα εξακρίβωση για το ποιοι βρίσκονται παράνομα ή νόμιμα στη χώρα. 

Η Κυβέρνηση, δήλωσε, ο κ. Παπαγιάννης, θα πρέπει να αντιληφθεί ότι το δημογραφικό ζήτημα δεν είναι ένα απλό πρόβλημα, είναι εθνικό θέμα, που αφορά στην επιβίωση αυτού του λαού και αυτού του τόπου. 

Nomoplatform-ΚΥΠΕ-ΓΤΒ  

Δείτε Περισσότερα

Αποφάσεις Ολομέλειας

Αλλαγές Επαρχιακών Οργανισμών, πολιτογραφήσεις αλλοδαπών, κανονισμοί ΚΦΙΚΒ, διορισμοί δημοσίου και ποινικοποίηση ψευδών καταθέσεων

Η Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας στις 16/05/2024, υπερψήφισε αλλαγές για τους Επαρχιακούς Οργανισμούς Αυτοδιοίκησης, τις πολιτογραφήσεις αλλοδαπών, τους κανονισμούς του ΚΦΙΚΒ, τις γραπτές εξετάσεις διορισμού στη δημόσια υπηρεσία για τις κλίμακες Α9 και Α11, καθώς και την ποινικοποίηση των ψευδών καταθέσεων στην Αρχή Διερεύνησης Παραπόνων κατά της Αστυνομίας.  Αναλυτικά τα σχέδια

Ελέγχου

Ξεκινά η σύνταξη νομοσχεδίου για εκσυγχρονισμό της ΝΥ, είπε ο Υπ. Δικαιοσύνης

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παρακολουθήσεως Σχεδίων Αναπτύξεως και Ελέγχου Δημόσιων Δαπανών, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας στις 16/05/2024, εξέτασε την ακόλουθη ειδική έκθεση: Ειδική Έκθεση 19.3.2024 (ΥΔΔΤ/01/2024)-Έλεγχος Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως Ξεκινά η σύνταξη νομοσχεδίου για εκσυγχρονισμό της ΝΥ, είπε ο Υπ. Δικαιοσύνης Έχει ολοκληρωθεί η μελέτη και ξεκινά η σύνταξη σχετικού νομοσχεδίου για τον