Επιτροπή Δημογραφικού: «Έρχονται με βίζα για εργασιακούς λόγους και στην συνέχεια αιτούνται πολιτικό άσυλο»

Κοινοποίησε αυτό το άρθρο

Τα προβλήματα που δημιουργούνται από τους ξένους εργάτες που αποχωρούν από την εργασία τους και αιτούνται άσυλο, εξέτασε η Ad Hoc Κοινοβουλευτική Επιτροπή για τη Μελέτη του Δημογραφικού Προβλήματος.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής και βουλευτής του ΕΛΑΜ κ. Λίνος Παπαγιάννης είπε:

  • Ενώ έρχονται με βίζα για εργασιακούς λόγους, στην συνέχεια αιτούνται πολιτικό άσυλο και εγκαταλείπουν την εργασία τους.
  • Υπάρχουν συγκεκριμένα κυκλώματα που διασυνδέονται με κόμματα, δικηγορικά γραφεία και κρατικές υπηρεσίες που υποβοηθούν αυτές τις ενέργειες.
  • Σε επόμενη συνεδρία θα καλέσουμε τον Αρχηγό της Αστυνομίας, τον Υπ. Εσωτερικών και άλλους εμπλεκόμενους φορείς ούτως ώστε να βρεθούν λύσεις για αυτά τα προβλήματα.

Ο βουλευτής του ΔΗΣΥ κ. Πρόδρομος Αλαμπρίτης επεσήμανε:

  • Δημιουργείται πρόβλημα στους γεωργούς και κτηνοτρόφους που αναγκάζονται να αναζητούν νέους εργάτες.
  • Πρέπει να επιμείνουμε στην πάταξη της παράνομης μετανάστευσης.

Ο βουλευτής της ΔΗΠΑ κ. Αλέκος Τρυφωνίδης ανέφερε:

  • Διάφοροι επιτήδειοι εκμεταλλεύονται τις διεθνείς συμβάσεις και αιτούνται πολιτικό άσυλο.
  • Θεωρούμαι ανεπίτρεπτο το γεγονός πως ενώ έρχονται ως οικονομικοί μετανάστες, από μη εμπόλεμες χώρες, στην συνέχεια να αιτούνται πολιτικό άσυλο.
  • Πάρα το γεγονός ότι οι πλείστες αιτήσεις απορρίπτονται, υπάρχει μεγάλη γραφειοκρατική καθυστέρηση στην εκδίκαση των εφέσεων τους.

Δείτε Περισσότερα

Νομικών

Αντισυνταγματικός ο έλεγχος σε Εισαγγελείς και Υπουργούς, είπε Γ. Σαββίδης στη Βουλή 

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Νομικών, Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας στις 27/09/2023, εξέτασε τα ακόλουθα σχέδια νόμου:  Ο περί της Καταθέσεως Στοιχείων και Πληροφοριών στη Βουλή των Αντιπροσώπων και στις Κοινοβουλευτικές Επιτροπές (Τροποποιητικός) (Αρ. 1) Νόμος του 2022  Η Επιτροπή εξέτασε την πιο πάνω πρόταση νόμου σκοπός της οποίας είναι η διασφάλιση

Παιδείας

Ένταση στην Επ. Παιδείας για το θέμα του σχολικού αθλητισμού, το 20% των μαθητών έχει δεχθεί μπούλινγκ

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παιδείας και Πολιτισμού, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας στις 27/09/2023, συζήτησε θέματα που αφορούν τον σχολικό αθλητισμό, την έκταση του προβλήματος του σχολικού εκφοβισμού και τις αποφάσεις του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας σε σχέση με τους σχολικούς συνοδούς.  Ένταση στην Επ. Παιδείας για το θέμα του σχολικού αθλητισμού  Ένταση δημιουργήθηκε στην Επιτροπή