Επιτροπή Δημογραφικού: «Έρχονται με βίζα για εργασιακούς λόγους και στην συνέχεια αιτούνται πολιτικό άσυλο»

Κοινοποίησε αυτό το άρθρο

Τα προβλήματα που δημιουργούνται από τους ξένους εργάτες που αποχωρούν από την εργασία τους και αιτούνται άσυλο, εξέτασε η Ad Hoc Κοινοβουλευτική Επιτροπή για τη Μελέτη του Δημογραφικού Προβλήματος.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής και βουλευτής του ΕΛΑΜ κ. Λίνος Παπαγιάννης είπε:

  • Ενώ έρχονται με βίζα για εργασιακούς λόγους, στην συνέχεια αιτούνται πολιτικό άσυλο και εγκαταλείπουν την εργασία τους.
  • Υπάρχουν συγκεκριμένα κυκλώματα που διασυνδέονται με κόμματα, δικηγορικά γραφεία και κρατικές υπηρεσίες που υποβοηθούν αυτές τις ενέργειες.
  • Σε επόμενη συνεδρία θα καλέσουμε τον Αρχηγό της Αστυνομίας, τον Υπ. Εσωτερικών και άλλους εμπλεκόμενους φορείς ούτως ώστε να βρεθούν λύσεις για αυτά τα προβλήματα.

Ο βουλευτής του ΔΗΣΥ κ. Πρόδρομος Αλαμπρίτης επεσήμανε:

  • Δημιουργείται πρόβλημα στους γεωργούς και κτηνοτρόφους που αναγκάζονται να αναζητούν νέους εργάτες.
  • Πρέπει να επιμείνουμε στην πάταξη της παράνομης μετανάστευσης.

Ο βουλευτής της ΔΗΠΑ κ. Αλέκος Τρυφωνίδης ανέφερε:

  • Διάφοροι επιτήδειοι εκμεταλλεύονται τις διεθνείς συμβάσεις και αιτούνται πολιτικό άσυλο.
  • Θεωρούμαι ανεπίτρεπτο το γεγονός πως ενώ έρχονται ως οικονομικοί μετανάστες, από μη εμπόλεμες χώρες, στην συνέχεια να αιτούνται πολιτικό άσυλο.
  • Πάρα το γεγονός ότι οι πλείστες αιτήσεις απορρίπτονται, υπάρχει μεγάλη γραφειοκρατική καθυστέρηση στην εκδίκαση των εφέσεων τους.

Δείτε Περισσότερα

Αποφάσεις Ολομέλειας

Μείωση ορισμένων εξώδικων, αλλαγές στην ΤΑ, καταψήφιση glamping και επισκέψιμων αγροκτημάτων

Η Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας στις 20/06/2024, υπερψήφισε την μείωση ορισμένων εξώδικων από τις κάμερες τροχαίας, αλλαγές στη νομοθεσία της μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ενώ καταψήφισε τα σχέδια νόμου για glamping και επισκέψιμα αγροκτήματα.   Αναλυτικά τα σχέδια νόμου που υπερψηφίστηκαν:  Ο περί Εξωδίκου Ρυθμίσεως Αδικημάτων (Τροποποιητικός) Νόμος του 2024  Η

Εσωτερικών

Χαρτσιώτης: Ενισχύεται η ετοιμότητα πυρόσβεσης, από 2025 η απόκτηση ιδίων πτητικών μέσων

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εσωτερικών, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας στις 20/06/2024, συζήτησε το ακόλουθο θέμα: Πρόληψη και κατάσβεση πυρκαγιών Η Επιτροπή συζήτησε το πιο πάνω θέμα μέσω του οποίου εξετάστηκε η επάρκεια σε προσωπικό, μέσα και εξοπλισμό για την πρόληψη και κατάσβεση πυρκαγιών. Χαρτσιώτης: Ενισχύεται η ετοιμότητα πυρόσβεσης, από 2025 η απόκτηση ιδίων πτητικών μέσων