Επιτροπή Δημογραφικού: «Έρχονται με βίζα για εργασιακούς λόγους και στην συνέχεια αιτούνται πολιτικό άσυλο»

Κοινοποίησε αυτό το άρθρο

Τα προβλήματα που δημιουργούνται από τους ξένους εργάτες που αποχωρούν από την εργασία τους και αιτούνται άσυλο, εξέτασε η Ad Hoc Κοινοβουλευτική Επιτροπή για τη Μελέτη του Δημογραφικού Προβλήματος.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής και βουλευτής του ΕΛΑΜ κ. Λίνος Παπαγιάννης είπε:

  • Ενώ έρχονται με βίζα για εργασιακούς λόγους, στην συνέχεια αιτούνται πολιτικό άσυλο και εγκαταλείπουν την εργασία τους.
  • Υπάρχουν συγκεκριμένα κυκλώματα που διασυνδέονται με κόμματα, δικηγορικά γραφεία και κρατικές υπηρεσίες που υποβοηθούν αυτές τις ενέργειες.
  • Σε επόμενη συνεδρία θα καλέσουμε τον Αρχηγό της Αστυνομίας, τον Υπ. Εσωτερικών και άλλους εμπλεκόμενους φορείς ούτως ώστε να βρεθούν λύσεις για αυτά τα προβλήματα.

Ο βουλευτής του ΔΗΣΥ κ. Πρόδρομος Αλαμπρίτης επεσήμανε:

  • Δημιουργείται πρόβλημα στους γεωργούς και κτηνοτρόφους που αναγκάζονται να αναζητούν νέους εργάτες.
  • Πρέπει να επιμείνουμε στην πάταξη της παράνομης μετανάστευσης.

Ο βουλευτής της ΔΗΠΑ κ. Αλέκος Τρυφωνίδης ανέφερε:

  • Διάφοροι επιτήδειοι εκμεταλλεύονται τις διεθνείς συμβάσεις και αιτούνται πολιτικό άσυλο.
  • Θεωρούμαι ανεπίτρεπτο το γεγονός πως ενώ έρχονται ως οικονομικοί μετανάστες, από μη εμπόλεμες χώρες, στην συνέχεια να αιτούνται πολιτικό άσυλο.
  • Πάρα το γεγονός ότι οι πλείστες αιτήσεις απορρίπτονται, υπάρχει μεγάλη γραφειοκρατική καθυστέρηση στην εκδίκαση των εφέσεων τους.

Δείτε Περισσότερα

Πρόγραμμα

Εβδομαδιαίο πρόγραμμα Επιτροπών/Ολομέλειας ημερομηνίας 04/03/2024 – 08/03/2024

Το εβδομαδιαίο πρόγραμμα των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών και της Ολομέλειας έχει ως εξής:             Δευτέρα 04/03/2024             Επιτροπή Οικονομικών και Προϋπολογισμού, 9:00 π.μ..    Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Ίσων Ευκαιριών μεταξύ Ανδρών και Γυναικών, 10:00 π.μ..         Τρίτη 05/03/2024              Επιτροπή Προσφύγων-Εγκλωβισμένων-Αγνοουμένων και Παθόντων, 9:00 π.μ..            Επιτροπή Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, 9:00 π.μ..                     

Οικονομικών

Σημαντική κερδοφορία και τεχνολογικές πρωτιές για Cyta

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών και Προϋπολογισμού, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας την 01/03/2024, εξέτασε τα ακόλουθα νομοσχέδια:  Ο περί Προϋπολογισμού της Αρχής Τηλεπικοινωνιών Κύπρου του 2024 Νόμος του 2024  Η Επιτροπή εξέτασε το πιο πάνω νομοσχέδιο σκοπός του οποίου είναι η έγκριση κονδυλίων της Αρχής Τηλεπικοινωνιών Κύπρου ύψους €501.002.280 για τη χρήση του έτους που