Επιτροπή Δημογραφικού: Επίσκεψη στην κοινότητα Βορόκληνης

Κοινοποίησε αυτό το άρθρο

Η Ad Hoc Κοινοβουλευτική Επιτροπή για τη Μελέτη του Δημογραφικού Προβλήματος, επισκέφθηκε την Τρίτη 25/10/2022 την κοινότητα Βορόκληνης.  

Σε δηλώσεις του, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Λίνος Παπαγιάννης είπε πως «η κατάσταση στην Κοινότητα Βορόκληνης με τους παράτυπους μετανάστες είναι σαφώς βελτιωμένη». 

Ο κ. Παπαγιάννης πρόσθεσε πως «ο Κοινοτάρχης Νεόφυτος Φακοντής ενημέρωσε τα μέλη της Επιτροπής για τα προβλήματα που δημιουργούσαν στο παρελθόν παράτυποι μετανάστες. Ο Κοινοτάρχης μας ανέφερε πως η κατάσταση είναι σαφώς καλύτερη, σε σύγκριση με όσα αναφέρθηκαν σε προηγούμενες συνεδρίες της Επιτροπής, κάτι που σημαίνει πως μετά και τις πιέσεις που άσκησε η Επιτροπή, ορισμένα πράγματα έχουν βελτιωθεί». 

Ο Κοινοτάρχης Βορόκληνης, συνέχισε ο Λίνος Παπαγιάννης «ανέφερε ακόμα στην Επιτροπή και ορισμένα από τα προβλήματα που εξακολουθούν να υπάρχουν μεταξύ των οποίων η κλοπή από παράτυπους μετανάστες ηλεκτρικού ρεύματος και νερού, ωστόσο σε μικρότερο βαθμό απ’ ό,τι στο παρελθόν.  Ένα άλλο πρόβλημα που υπάρχει είναι η γενικότερη κατάσταση που δημιουργείται στο Κέντρο Φιλοξενίας Ανηλίκων που λειτουργεί σε ένα ξενοδοχείο στην Βορόκληνη και σύμφωνα με την ενημέρωση που είχαμε, είναι εμφανέστατες οι ενδείξεις ότι αρκετοί φιλοξενούμενοι δεν είναι καν ανήλικοι». 

Σύμφωνα με τον κ. Παπαγιάννη, «απ’ ό,τι μας λέχθηκε κατά τη συνάντηση έγινε αρκετή δουλειά λόγω και της στάσης που τήρησε το Κοινοτικό Συμβούλιο Βορόκληνης απέναντι στους παράτυπους μετανάστες. Δηλαδή για να δεχθεί κάποια αίτηση το Κοινοτικό Συμβούλιο Βορόκληνης προχωρά σε έλεγχο κατά πόσον τα στοιχεία που παρουσιάζονται είναι αληθή». Πρόσθεσε ότι «με αυτόν τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι πάρα πολλές αιτήσεις περιλάμβαναν ψευδή στοιχεία είτε διαμονής, είτε εργασίας ενώ υπήρχαν και εικονικοί γάμοι».   

Αυτό, ανέφερε ο Πρόεδρος της Ad Hoc Επιτροπής «αποδεικνύει πως ακόμα και τα Κοινοτικά Συμβούλια και οι δημοτικές Αρχές έχουν κάποια επιρροή στην όλη διαχείριση και καλό θα ήταν να ακολουθηθεί το παράδειγμα από όλους». 

Ο κ. Παπαγιάννης είπε επίσης πως «ο Κοινοτάρχης Βορόκληνης ευχαρίστησε την Επιτροπή τόσο για την επιρροή που άσκησε όσο και για το ενδιαφέρον της στα προβλήματα που υπάρχουν στην Κοινότητα, αναφέροντας πως η κατάσταση βελτιώθηκε λόγω ακριβώς του ενδιαφέροντος και της επιρροής των μελών της Ad Hoc Επιτροπής». 

Είπε, τέλος, ότι «τα μέλη του ΑΚΕΛ στο Κοινοτικό Συμβούλιο Βορόκληνης δεν παρευρέθηκαν στη σημερινή συνάντηση». 

Nomoplatform-ΚΥΠΕ-ΓΤΒ  

Δείτε Περισσότερα

Ελέγχου

Διαφωνία με διαπιστώσεις της ΕΥ για αστυνομία εξέφρασε η Υπ. Δικαιοσύνης

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παρακολουθήσεως Σχεδίων Αναπτύξεως και Ελέγχου Δημόσιων Δαπανών, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας στις 07/12/2023, εξέτασε την ακόλουθη ειδική έκθεση: Έλεγχος Αστυνομίας Κύπρου-Ειδική Έκθεση 30.11.2023 (ΑΣΤ/01/2023) Διαφωνία με διαπιστώσεις της ΕΥ για αστυνομία εξέφρασε η Υπ. Δικαιοσύνης Τη διαφωνία της με διαπιστώσεις της Ελεγκτικής Υπηρεσίας (ΕΥ) στην Ειδική Έκθεση για την Αστυνομία εξέφρασε