Επιτροπή Δημογραφικού: Δημογραφικό πρόβλημα κοινότητας Ορόκλινης

Κοινοποίησε αυτό το άρθρο

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Η Ad Hoc Κοινοβουλευτική Επιτροπή για τη Μελέτη του Δημογραφικού Προβλήματος, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας στις 31/05/2022, συζήτησε το ακόλουθο θέμα:

Δημογραφικό πρόβλημα στην κοινότητα Ορόκλινης

Η Επιτροπή συζήτησε το πιο πάνω θέμα μέσω του οποίου εξετάστηκε το δημογραφικό πρόβλημα στην κοινότητα Ορόκλινης.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρία της Επιτροπής, ο Πρόεδρός της Βουλευτής του ΕΛΑΜ Λίνος Παπαγιάννης, είπε πως σήμερα συζητήθηκαν τα προβλήματα στην περιοχή της Ορόκλινης εξαιτίας των αυξανόμενων ροών παράτυπων μεταναστών.

Όπως ενημερώθηκαν από τον Κοινοτάρχη της Ορόκλινης, συνέχισε, οι αρμόδιες κυβερνητικές υπηρεσίες είναι «παντελώς απούσες» και δεν έχουν απαντήσεις στα προβλήματα τα οποία καταγράφηκαν σε επιστολές που, όπως ανέφερε, χρονολογούνται πέραν του ενός έτους.

Όπως είπε, υπάρχουν παράπονα για παραβιάσεις του ποινικού κώδικα, για παράνομες διαδικασίες μεταφοράς νερού, ζημιές σε κτίρια και άλλα, ενώ πρόσθεσε πως το κράτος πληρώνει σε μετανάστες επίδομα για ενοικίαση παράνομων κτιρίων.

«Η Κύπρος δέχεται μια εισβολή καθημερινά με πρωτεργάτη όλης αυτής της υπόθεσης την Τουρκία», είπε και πρόσθεσε πως ακόμα κι αν υπάρχουν ευρωπαϊκές οδηγίες και συμφωνίες, η Κύπρος είναι η πρώτη χώρα στην ΕΕ στο ποσοστό των αιτητών ασύλου με 6% του πληθυσμού.

Είπε πως δεν υπάρχει άλλη χώρα της ΕΕ που να δίνει τα επιδόματα που δίνει η Κύπρος, και που να υποδέχεται με τόση ευγένεια και τόση καλοσύνη αυτούς τους ανθρώπους. Πρόσθεσε πως «η Κυβέρνηση είναι υπεύθυνη για αυτή την κατάσταση», η οποία σε συνεργασία με πολιτικά κόμματα έχει «καταντήσει» την πατρίδα μας «όμηρο» αυτής της κατάστασης.

Διερωτήθηκε τι αναμένεται να γίνει, σημειώνοντας πως οι πολίτες «βράζουν» και θα αντιδράσουν και πως δεν θα μείνουν μόνοι τους σε αυτή τους την αντίδραση.

Ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ Πρόδρομος Αλαμπρίτης είπε πως στην συνεδρία υπήρξαν αρκετές καταγγελίες για ένα παράνομο συγκρότημα που φιλοξενεί μετανάστες στην Ορόκλινη.

Ο κοινοτάρχης, ανέφερε ο Βουλευτής, κατήγγειλε ότι ο ενοικιαστής οφείλει χρήματα στο κοινοτικό συμβούλιο και για αυτό του έχει αποκοπεί το νερό. Συνεπώς, κουβαλά νερό με υδροφόρες, ενώ αρκετά λύματα του συγκροτήματος καταλήγουν στη λίμνη της Ορόκλινης και οι συνθήκες υγιεινής και διαβίωσης δεν είναι οι κατάλληλες, πρόσθεσε.

«Καλούμε τα αρμόδια κυβερνητικά τμήματα και την Αστυνομία να εφαρμόσουν τη νομοθεσία και να πράξουν ό,τι είναι απαραίτητο για να επανέλθει η νομιμότητα στην περιοχή», είπε.

Nomoplatform-ΚΥΠΕ-ΓΤΒ

Δείτε Περισσότερα

Άλλες ειδήσεις

Γιορτή για τη χάραξη πολιτικής το 3º Cyprus Forum

Το Cyprus Forum αποτελεί την μεγαλύτερη ανεξάρτητη διοργάνωση χάραξης πολιτικής στην Κύπρο, το οποίο διοργανώνεται από τον μη κυβερνητικό οργανισμό Oxygono σε συνεργασία με το Delphi Economic Forum στην Ελλάδα. Ιδρύθηκε το 2020 ως ένα ανεξάρτητο, φιλόδοξο, μη κερδοσκοπικό ετήσιο συνέδριο που επιδιώκει να γίνει μοχλός και καταλύτης για αλλαγές μέσω συζητήσεων που οδηγούν σε

Nomopress

Nomopress: Το δικό σου ανεξάρτητο πολιτικό περιοδικό

Ένα χρόνο μετά την έναρξη του Nomoplatform, ξεκινάμε το Nomopress, το πρώτο ανεξάρτητο πολιτικό περιοδικό της Κύπρου. Έναν δρόμο που γνωρίζουμε εκ των προτέρων ότι είναι δύσκολο, αλλά όχι ακατόρθωτο να διαβούμε, καθώς δεν ξέρουμε εκ των προτέρων που θα μας βγάλει.   Φιλοδοξούμε ωστόσο, το Nomopress να αποτελέσει ένα πραγματικά ανεξάρτητο πολιτικό περιοδικό, σε υψηλά