Επιτροπή Δημογραφικού: Δημογραφική αλλοίωση Κοκκινοτριμιθιάς

Κοινοποίησε αυτό το άρθρο

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Η Ad Hoc Κοινοβουλευτική Επιτροπή για τη Μελέτη του Δημογραφικού Προβλήματος, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας στις 14/06/2022, συζήτησε το ακόλουθο θέμα:

Η δημογραφική αλλοίωση στην περιοχή Κοκκινοτριμιθιάς

Η Επιτροπή συζήτησε το πιο πάνω θέμα μέσω του οποίου εξετάστηκε η δημογραφική αλλοίωση στην περιοχή Κοκκινοτριμιθιάς.

Κατά τη συνεδρία, καταγγέλθηκαν σοβαρά περιστατικά, τα οποία σύμφωνα με τον Κοινοτάρχη Κοκκινοτριμιθιάς, Χριστάκης Μελετιές, προκαλούν αγανάκτηση στους κατοίκους, οι οποίοι δεινοπαθούν, ενώ τόνισε ότι η  κατάσταση επιδεινώνεται, παρόλο που ορισμένοι αξιωματούχοι του κράτους προσπαθούν να πείσουν ότι καλυτερεύει, λέγοντας ότι κατέχουν «απτές αποδείξεις».

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι διακινητές σταθμεύουν στην Κοκκινοτριμιθιά και μεταφέρουν μετανάστες στο Πουρνάρα, ενώ επικαλούμενος στοιχεία της Αστυνομίας σημείωσε πως αυξήθηκε η χρήση κοκαΐνης κατά 5.700% και ότι το Πουρνάρα είναι γεμάτο ναρκωτικά.

Επιπλέον, ακούστηκαν αναφορές από τον κ. Μελετιέ ότι πέραν των 1.500 αλλοδαπών κοιμούνται κάτω από τα δέντρα, αφοδεύουν στην ύπαιθρο και πετούν τα σκουπίδια τους παντού, με τους κατοίκους της περιοχής, όπως είπε, «να πληρώνουν, για να καθαρίζονται οι ακαθαρσίες των αλλοδαπών».

Εξέφρασε την πεποίθηση ότι «σε δέκα χρόνια θα γίνουμε μειονότητα στην Κύπρο και η πλειοψηφία θα είναι μουσουλμάνοι», σημειώνοντας πως «αν αποφάσισε η κυβέρνηση να γίνουμε αφρικανική περιοχή, εμείς δεν το δεχόμαστε».

«Να πάρουν τους αλλοδαπούς στο πάρκο του Προεδρικού, στα πάρκα της Λεμεσού και όχι να τους αφήνουν στα χωριά της περιοχής. Αλλοδαποί κοιμούνται στις αυλές των σπιτιών και κάθε λίγο καλείται η Αστυνομία για να τους διώξει. Στην Πολωνία και στην Ουγγαρία τοποθετούν ηλεκτροφόρα καλώδια και εμποδίζουν την έλευσή τους. Αυτοί δεν είναι μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης; Να πάνε εκπρόσωποι της Κυβέρνησης στο Κόγκο και να διευθετήσουν την μεταφορά των αλλοδαπών και να μην περιμένουν από τις Βρυξέλλες», είπε ο Κοινοτάρχης Κοκκινοτριμιθιάς.

Έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, λέγοντας πως το πρόβλημα αυτό θα τους καταστρέψει και ότι η Κυβέρνηση πρέπει να βρει άμεσα λύσεις. Εξάλλου, είπε πως θα προχωρήσουν σε διαμαρτυρία στο Προεδρικό και θα απαιτήσουν λύσεις από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Λίνος Παπαγιάννης, είπε ότι «δυστυχώς η ομόφωνη άποψη των Κοινοταρχών της περιοχής και όσων εκπροσωπήσαν την περιοχή είναι ότι η κατάσταση δεν έχει βελτιωθεί και σε κάποιες περιπτώσεις είναι ακόμα χειρότερη».

Κάλεσε εκ νέου την Κυβέρνηση και τα αρμόδια τμήματα  να αντιληφθούν ότι υπάρχουν περιοχές, οι οποίες σήμερα δεν θεωρούνται ελεύθερες περιοχές, σημειώνοντας ότι αυτό δεν το είπε ο ίδιος, αλλά ότι το έχουν αναφέρει οι Κοινοτάρχες.

«Πρέπει να καταλάβουμε ότι υπάρχουν περιοχές, που δεν έχουν περιθώρια να δεχθούν άλλους, δεν έχουν περιθώρια για τους συμπατριώτες μας που ζουν εκεί. Ξεκινώντας από την Αγία Νάπα μέχρι και την Πάφο χάνουμε καθημερινά περιοχές και το κράτος συνεχίζει να σφυρίζει αδιάφορα», είπε.

Εξέφρασε την ελπίδα το αμέσως επόμενο διάστημα κάποιες από τις αποφάσεις της Επιτροπής να υιοθετηθούν, γιατί δεν βλέπει πως αλλιώς θα λυθεί το πρόβλημα.

Ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ, Πρόδρομος Αλαμπρίτης, χαιρέτισε με τη σειρά του τις ενέργειες του Υπουργού Εσωτερικών στο Συμβούλιο Υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ αλλά και τη διακήρυξη μετά το Συμβούλιό των ΥΠΕΣ, κατά την οποία τονίζεται η αναγκαιότητα δημιουργίας μηχανισμού ανακατανομής βαρών με συγκεκριμένη αναφορά στην Κύπρο και στις αυξημένες μεταναστευτικές ροές που καλείται να αντιμετωπίσει.

Είπε, επίσης, ότι από την τελευταία συνεδρία της Επιτροπής έγιναν κάποιες κινήσεις προς τη σωστή κατεύθυνση από πλευράς αστυνομίας, σημειώνοντας ότι αυξήθηκε ο αριθμός των αστυνομικών στο Σταθμό Κοκκινοτριμιθιάς και οι περιπολίες.

Επιπροσθέτως, ανέφερε ότι ο αριθμός μεταναστών, που διαμένουν στο Κέντρο, έχει μειωθεί, ενώ συμπλήρωσε ότι γίνονται προσπάθειες από πλευράς κυβέρνησης και του αρμόδιου Υπουργού, ώστε να αντιμετωπιστεί το αυξημένο πρόβλημα με τις αυξημένες μεταναστευτικές ροές.

Είπε, μάλιστα, ότι προχωρεί η πρόσληψη 300 συμβασιούχων, για επιτήρηση της πράσινης γραμμής, αλλά και για την εγκατάσταση ηλεκτρονικού συστήματος επιτήρησης.

Ο Βουλευτής της ΔΗΠΑ, Αλέκος Τρυφωνίδης, είπε πως το κόμμα του βρίσκεται στην πρώτη γραμμή δίπλα και μαζί με τους κατοίκους της περιοχής και στηρίζει τον αγώνα τους, για ασφάλεια και ευημερία.

Την ίδια ώρα, ανέφερε ο κ. Τρυφωνίδης, έχουν καταθέσει σειρά εισηγήσεων για τη δημιουργία σύγχρονών δομών φιλοξενίας, οι οποίες θα προσφέρουν αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης στους πρόσφυγες και θα παρέχουν ασφάλεια στα ανήλικα και ασυνόδευτα παιδιά.

Παράλληλα, ζήτησε την άμεση ενεργοποίηση όλων των μηχανισμών της Δημοκρατίας, ώστε να υπάρχει ο απαραίτητος έλεγχος ταυτοποίησης και άμεσου επαναπατρισμού όλων των αιτητών ασύλου, που δεν πληρούν τα απαιτούμενα κριτήρια.

Nomoplatform-ΚΥΠΕ-ΓΤΒ

Δείτε Περισσότερα

Άλλες ειδήσεις

Γιορτή για τη χάραξη πολιτικής το 3º Cyprus Forum

Το Cyprus Forum αποτελεί την μεγαλύτερη ανεξάρτητη διοργάνωση χάραξης πολιτικής στην Κύπρο, το οποίο διοργανώνεται από τον μη κυβερνητικό οργανισμό Oxygono σε συνεργασία με το Delphi Economic Forum στην Ελλάδα. Ιδρύθηκε το 2020 ως ένα ανεξάρτητο, φιλόδοξο, μη κερδοσκοπικό ετήσιο συνέδριο που επιδιώκει να γίνει μοχλός και καταλύτης για αλλαγές μέσω συζητήσεων που οδηγούν σε

Nomopress

Nomopress: Το δικό σου ανεξάρτητο πολιτικό περιοδικό

Ένα χρόνο μετά την έναρξη του Nomoplatform, ξεκινάμε το Nomopress, το πρώτο ανεξάρτητο πολιτικό περιοδικό της Κύπρου. Έναν δρόμο που γνωρίζουμε εκ των προτέρων ότι είναι δύσκολο, αλλά όχι ακατόρθωτο να διαβούμε, καθώς δεν ξέρουμε εκ των προτέρων που θα μας βγάλει.   Φιλοδοξούμε ωστόσο, το Nomopress να αποτελέσει ένα πραγματικά ανεξάρτητο πολιτικό περιοδικό, σε υψηλά