Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων: Σοβαρές αδυναμίες και ελλείψεις στην εκδίκαση υποθέσεων εμπορίας προσώπων

Κοινοποίησε αυτό το άρθρο

Σοβαρές αδυναμίες και ελλείψεις στην εκδίκαση υποθέσεων εμπορίας προσώπων εντόπισε η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Ίσων Ευκαιριών. Η επιτροπή συνεδρίασε τη Δευτέρα με επίκεντρο την υποβάθμιση της Κυπριακής Δημοκρατίας από το απερικανικό ΥΠΕΞ σε ότι αφορά τα θέματα εμπορίας προσώπων, στην παρουσία εκπροσώπων της Κυβέρνησης, της Πολυθεματικής Συντονιστικής Ομάδας κατά της Εμπορίας Προσώπων (ΠΣΟ) και άλλων εμπλεκόμενων φορέων.

Κατά τη συνεδρία, μεταξύ άλλων, ειπώθηκαν τα ακόλουθα:

• Είναι ένα πολύ σημαντικό θέμα στο οποίο δυστυχώς δεν υπάρχει κάποια ουσιαστική βελτίωση.

• Ο εθνικός μηχανισμός αναφοράς και το εθνικό σχέδιο δράσης πρέπει να εφαρμοστούν πλήρως.

• Η εμπορία προσώπων είναι μια μορφή δουλείας που θίγει τα ανθρώπινα δικαιώματα.

• Δεν μπορούμε να περιμένουμε από άτομα που ζουν υπό καθεστώς «τρομοκρατίας» να επιλύουν μόνα τους τα προβλήματα που έχουν να αντιμετωπίσουν.

• Υπάρχει σοβαρή αδυναμία στην εκδίκαση αυτών των υποθέσεων.

• Πρέπει να προστατεύσουμε το θύμα από τους διακινητές.

• Δεν γίνεται ΜΚΟ να αναλαμβάνουν ευθύνες του κράτους.

Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με την υποβάθμιση της Κυπριακής Δημοκρατίας στην κατηγορία «δύο» από το αμερικανικό Υπουργείο Εξωτερικών για την εμπορία προσώπων πατήστε εδώ:

2021 Trafficking in Persons Report: Cyprus.

Δείτε Περισσότερα

Υγείας

Επιστολή θα στείλει η ΠτΒ προς τον ΠτΔ για ανέγερση παιδιατρικού νοσοκομείου

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Υγείας, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας στις 13/06/2024, συζήτησε το ακόλουθο θέμα: Οικοδομικές εργασίες στο νοσοκομείο «Αρχιεπίσκοπος Μακάριος ΙΙΙ» Η Επιτροπή συζήτησε το πιο πάνω θέμα μέσω του οποίου εξετάστηκαν οι επικείμενες οικοδομικές εργασίες στο νοσοκομείο «Αρχιεπίσκοπος Μακάριος ΙΙΙ», καθώς και ο προγραμματισμός-λήψη μέτρων, για να μην υπάρξει καμία επίπτωση στην υγεία

Εσωτερικών

Αφαίρεσε πρόνοια για αύξηση έως 14% στα τιμολόγια νερού η Επιτροπή Εσωτερικών

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εσωτερικών, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας στις 13/06/2024, εξέτασε τα ακόλουθα νομοσχέδια: Ο περί Δήμων (Τροποποιητικός) Ο περί Κοινοτήτων (Τροποποιητικός) (Αρ. 2) Νόμος του 2024 Ο περί Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης (Τροποποιητικός) (Αρ. 2) Νόμος του 2024 Ο περί Ρυθμίσεως Οδών και Οικοδομών (Τροποποιητικός) Νόμος του 2024 Η Επιτροπή εξέτασε τα πιο πάνω