Επιτροπή Άμυνας: Εμπορευματοκιβώτια πυρομαχικών σε στρατόπεδα

Κοινοποίησε αυτό το άρθρο

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Άμυνας, κατά τη διάρκεια της έκτακτης συνεδρίας στις 16/12/2021, ασχολήθηκε με το θέμα:

  • Των εμπορευματοκιβωτίων πυρομαχικών σε στρατόπεδα, τα οποία περιείχαν στρατιωτικό υλικό προς απόσυρση ή/και καταστροφή.

Δηλώσεις:

Δεν υπήρξε κανένας κίνδυνος από την απόσυρση και καταστροφή πυρομαχικών της Εθνικής Φρουράς τόνισε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Αμυνας Μαρίνος Σιζόπουλος, μετά την κεκλεισμένων των θυρών συνεδρία της Επιτροπής.

Ο Υπουργός Αμυνας Χαράλαμπος Πετρίδης και επιτελείς της Εθνικής Φρουράς, ενημέρωσαν τους βουλευτές, ότι η απόσυρση έγινε από ιδιωτική εταιρία, ύστερα από διαγωνισμό και τηρήθηκαν όλοι οι κανονισμοί ασφάλειας, όπως προβλέπουν οι διαδικασίες.

Σημειώνεται ότι η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Άμυνας θα πραγματοποιήσει επισκέψεις σε φυλάκια της Εθνικής Φρουράς, την Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2021 με το ακόλουθο πρόγραμμα:

9.30 π.μ. 1. Φυλάκιο Εθνικής Φρουράς στο Ύψωμα Κολοκασίδη.

10.30 π.μ. 2. Φυλάκιο Εθνικής Φρουράς «ΑΥΛΩΝΑ» – Κοινότητα Ακακίου

Δείτε Περισσότερα

Νομικών

Αντισυνταγματικός ο έλεγχος σε Εισαγγελείς και Υπουργούς, είπε Γ. Σαββίδης στη Βουλή 

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Νομικών, Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας στις 27/09/2023, εξέτασε τα ακόλουθα σχέδια νόμου:  Ο περί της Καταθέσεως Στοιχείων και Πληροφοριών στη Βουλή των Αντιπροσώπων και στις Κοινοβουλευτικές Επιτροπές (Τροποποιητικός) (Αρ. 1) Νόμος του 2022  Η Επιτροπή εξέτασε την πιο πάνω πρόταση νόμου σκοπός της οποίας είναι η διασφάλιση

Παιδείας

Ένταση στην Επ. Παιδείας για το θέμα του σχολικού αθλητισμού, το 20% των μαθητών έχει δεχθεί μπούλινγκ

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παιδείας και Πολιτισμού, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας στις 27/09/2023, συζήτησε θέματα που αφορούν τον σχολικό αθλητισμό, την έκταση του προβλήματος του σχολικού εκφοβισμού και τις αποφάσεις του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας σε σχέση με τους σχολικούς συνοδούς.  Ένταση στην Επ. Παιδείας για το θέμα του σχολικού αθλητισμού  Ένταση δημιουργήθηκε στην Επιτροπή